Jamie Kennedy (Čeština)

Jamie Kennedy je americký herec, komik a rapper, který je nejlépe známý svou rolí profesora Eliho Jamese v nadpřirozeném dramatickém seriálu Ghost Whisperer a jako Randy Meeks v hororové sérii Scream.

Obsah

  • 1 Časný život
  • 2 Kariéra
  • 3 Myšlenky zločince
  • 4 Filmografie
    • 4.1 ODKAZY

Časný život

Kennedy, nejmladší ze šesti dětí, navštěvoval střední školu Monsignora Bonnera, kterou absolvoval v roce 1988. Po absolvování vysoké školy v různých jazycích začal hrát jako malý hráč ve filmech a televizních pořadech. zahájil svou kariéru ve stand-up comedy.

Kariéra

Když se Kennedy přestěhoval do Hollywoodu, stal se profesionálním profesionálem. Jeho první rolí byla role ve Společnosti mrtvých básníků z roku 1989, i když neuznávaná. Po určité době protože nebyl schopen přistát s žádným agentem, stejně jako žádné koncerty – ucházel se o více než 80 rolí a žádný nedostal – musel se stát hostitelem v Red Lobster, aby se uživil. Poté si Kennedy vzal práci telemarketingu a brzy si uvědomil, že měl talent na prodej věcí. Použil to tedy jako způsob, jak se „prodat“ a udělat ze sebe svého agenta.

Kennedy využil své schopnosti hlasového hraní k vytvoření falešné osobnosti, agenta obrazovky „Marty Power „. Jako telefon po Martym Powerovi upoutal pozornost skutečných agentů a manažerů, kteří si jeho představení později zarezervovali. Nakonec získal svou první hlavní filmovou roli na konci 90. let, kdy byl ve filmu Scream natočen jako Randy Meeks. hororových filmů. V posledních letech hrál také menší role v řadě dalších filmů, a Nejčastěji se objevuje naproti herci Kal Pennovi, včetně Malibus Most Wanted, Harold & Kumar Go to White Castle a Son of the Mask.

Kennedy spolu s Joshem Ettingem založil produkční společnost Wannabe Producers, díky níž produkoval show The Jamie Kennedy Experiment, Blowin „Up, The Starlet a Living with Fran. Follow Malibus Most Wanted (2003), který napsal i hrál, Kennedy spoluautorem pořadu MTV Blowin „Up (2006) představujícího svého přítele Stu Stone.

Kennedy propůjčil svůj hlas jako celebrita ve videohře ESPN NFL 2K5 jako protivník celebrit se svým vlastním fotbalovým týmem, Upper Darby Cheesesteaks a je také odemykatelný jako volný agent v pevném konci sezóny. Jeho působení jako konferenciéra Activision na E3 2007 však přitáhlo kritiku.

Při práci na filmu Malibus Most Wanted dal Kennedy duchovní spisovatelce Ellen Rapaportové napsat komickou pseudo-autobiografii s názvem Wannabe: Hollywoodský experiment. Kniha zaznamenává jeho život v Hollywoodu, když se pokouší stát se hvězda. Poskytuje pozadí jeho života a rodiny a rychle se ponoří do jeho dobrodružství. Vypráví o věcech, jako jsou životní podmínky Kennedyho v hollywoodských slumech, jeho zbité auto, problémy s ledvinami a funky postavy v celém příběhu.

Jako performer stand-up comedy je nejlépe známý pro své skečové vystoupení ve své televizní reality show The Jamie Kennedy Experiment, která se v roce 2002 stala nejvýše postavenou novou show WB Network, ale který byl zrušen v dubnu 2004 kvůli klesajícím hodnocením. V roce 2006 vydala Jizzy Entertainment Unwashed: The Stand-Up Special. V roce 2008 vydal Kennedy dokument Heckler o nepříjemné situaci stand-up komiksů oproti jejich často agresivnímu publiku.

Od roku 2008 hrál Kennedy profesora psychologie Eliho Jamese v dramatu CBS Ghost Whisperer a od března 2009 do března 2010 chodil s hvězdou seriálu Jennifer Love Hewitt. Je aktivní také v kalifornském cestovním ruchu. Kampaň, která se objevila v několika reklamách s guvernérem Arnoldem Schwarzeneggerem. Od roku 2009 působí v televizním seriálu The Cleveland Show, kde hraje přítele Roberty Tubbsové.

Myšlenky zločince

Kennedy hrál v epizodě „Lucky“ sezóny kanibalistický sériový vrah Floyd Feylinn Ferell. Kennedy si zopakoval svoji roli v epizodě „Lucky Strikes“ ze sezóny 13.

Filmografie

  • Criminal Minds – 2 epizody (2007-2017) Televizní epizody – Floyd Feylinn Ferell
  • Heart, Baby (2017) – TJ
  • Legends of Chamberlain Heights – 14 epizod (2016-2017) – Additional Voices (voice)
  • Walk of Fame (2017) – Hugo
  • Lucifer (2017) – Andy Kleinburg
  • Přežít Compton: Dre, Suge & Michel „le (2016) – Jerry Heller
  • Mostly Ghostly 3: One Night in Doom House (2016) – Simon
  • Heartbeat – 8 epizod (2016) – Dr. Casey Callahan
  • Little Savages (2016) – Fritz
  • Interns of FIELD (2016) – Black Skull
  • Gloom (2015) – Frump
  • Buddy Hutchins (2015) – Buddy Hutchins
  • Tremors 5: Bloodlines (2015) – Travis B. Welker
  • The Sand (2015) – Beach Patrol Alex
  • Hvězda vs.The Forces of Evil (2015) – Helios (voice)
  • Rivers 9 (2015) – Rob
  • Other Plans (2014) – Nathan
  • Kingdom – 2 epizody (2014) – Bucky DeMarco
  • Bro, co se stalo? (2014) – MF Bob
  • Nowhere Safe (2014) – Kevin Carlisle
  • Mission Air (2014) – Galvez
  • Fanboy & Chum Chum – 19 epizod (2009-2014) – Kyle / Fankylechum (hlas)
  • Bermuda Tentacles (2014) – Dr. Zimmer
  • CSI: Crime Scene Investigation (2014) – Ed Kapena
  • The Hungover Games (2014) – Justmitch / Willy Wanker / Tim Pistol
  • The After (2014) – David
  • Feels So Good (2013) – Mr. Horton
  • Foreclosed (2013) – Forrest Hayes
  • The Soul Man (2013) – Kevin
  • The Cleveland Show – 23 epizod (2009-2013) – Federline Jones / Additional Voices (voice)
  • Jackhammer (2013) – Lance Selmour
  • Parental Payback (2012) – Rik Sari
  • Ztráty a nálezy v Arménii (2012) – Bill
  • The Reef 2: High Tide (2012) – Ronny (hlas)
  • Ohýbání pravidel (2012) – Theo Gold
  • Dobré skutky (2012) – Mark Freeze
  • Cupid, Inc. (2012) – Vernon Gart
  • Entourage – 2 epizody (2011) – Ja mie Kennedy
  • Café (2011) – Dealer / Glenn
  • Darker Side of Green (2010) – Moderátor
  • Eureka (2010) – Dr. Ramsey
  • Ghost Whisperer – 45 epizod (2008-2010) – profesor Eli James
  • Real Heroes: Firefighter (2009) – Marc Cameron (hlas)
  • Curious George 2: Sledujte tu opici! (2009) – „Danno“ Wolfe (hlas)
  • Finding Bliss (2009) – Dick Harder
  • Extreme Movie (2008) – Mateus
  • Reaper (2008) ) – Ryan Milner
  • Já & Lee? (2007) – Joel
  • Christmas Spectacular Larry the Cable Guy (2007) – Ghost of Christmas Past
  • Living with Fran – 2 epizody (2005-2007) – Alan / TV Hlasatel
  • Kickin „It Old Skool (2007) – Justin Schumacher
  • Mind of Mencia (2006) – Will Pillowbiter
  • Fraška tučňáků (2006) – Jamie (hlas)
  • Dinotopia: Quest for the Ruby Sunstone (2005) – Spazz (hlas)
  • Syn masky (2005) – Tim Avery
  • Harold & Kumar Go to White Castle (2004) – Creepy Guy (uncredited)
  • Crank Yankers (2004) – Wally Palumbo (hlas)
  • King of the Hill – 2 epizody (2003-2004) – Fudgie / policejní šéf / Dr. Tim Rast (hlas)
  • Malibus Most Wanted (2003) – Brad „B-Rad“ Gluckman
  • Sol Goode (2003) – Justin Sax
  • Night Visions (2002) – Mark Stevens
  • Da Mob – 7 epizod (2001-2002) – Rooster (hlas)
  • Bug (2002) – Dwight
  • Pretty When You Cry (2001) – Albert Straka
  • Big Move Max Keeble (2001) – Evil Ice Cream Man
  • Strange Frequency (2001) – Pete Derek
  • Jay and Silent Bob Strike Back (2001) – asistent produkce Chaka
  • Dr. Dolittle 2 (2001) – Bandit / Forest Animal / Animal Groupie # 1 (hlas)
  • Slacker Cats (2001) – Buckley (voice)
  • Road to Flin Flon (2000) – Brad
  • The Specials (2000) – Amok
  • Bait (2000) – Agent Blum
  • Scream 3 (2000) – Randy Meeks
  • Boiler Room (2000) – Adam
  • Stark Raving Mad (2000) – Doobs
  • Tři králové (1999) – Walter Wogaman
  • Bowfinger (1999) – Dave
  • Nepřítel státu (1998) – Jamie
  • Soundman (1998) – Franks Assis tant / Marty (hlas)
  • The Pass (1998) – zástupce Jim Banks (připočítán jako Jaime Kennedy)
  • Bongwater (1998) – Tommy
  • Starstruck ( George Gordon Flynn
  • Coax (1997) – Jamie
  • Scream 2 (1997) – Randy Meeks
  • As Good as It Gets (1997) – Street Hustler
  • Sparkler (1997) – Trent
  • Stricken (1997) – Banyon
  • Perversions of Science (1997) – Spaceman John
  • Clockwatchers (1997) – Eddie
  • Na hraně nevinnosti (1997) – Luke Canby
  • Scream (1996) – Randy Meeks
  • Romeo + Juliet ( 1996) – Sampson
  • Ellen – 2 epizody (1995) – Tad
  • Unhappily Ever After – 3 epizody (1995) – Stoney / Pony Burger Attendent
  • Kalifornie Dreams – 2 epizody (1994) – Sea Kelp
  • VR Troopers (1994) – Elmo
  • Společnost mrtvých básníků (1989) – neznámá postava (uncredited)

ODKAZY

Pro aktuální datum filmografie, viz zde.

Be the first to reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *