Kelli Williams (Čeština)

Kelli Renee Williams (nezaměňovat s Kellie Shanygne Williams) je americká herečka, která je nejlépe známá svými rolemi The Practice a Lie to Me.

Obsah

  • 1 Životopis
  • 2 O zločincích Minds
  • 3 Filmografie
    • 3.1 ŘEDITEL
    • 3.2 VÝROBCE
    • 3.3 ODKAZY

Životopis

Williams se narodil v Los Angeles v Kalifornii herečce Shannon Wilcoxové a plastickému chirurgovi Johnovi Williamsovi, kteří se rozvedli, když jí bylo třináct let. Má jednoho bratra jménem Sean Doyle a dva nevlastní bratry. Před prvními narozeninami si vysloužila kartu Screen Actors Guild tím, že se objevila v reklamě na plenky a jako dítě se objevila v několika dalších reklamách. Navštěvovala základní školu v Lycée Français de Los Angeles. Williams absolvoval střední školu v Beverly Hills v roce 1988; tam působila v oddělení múzických umění. Poté, co si zahrála po boku Stevena Burtona ve školní inscenaci Romeo a Julie, byla Williams podepsána na plné herecké kariéře agentem.

Williams zahájila svou kariéru v televizi rolí v epizodě druhé sezóny seriálu CBS Kráska a zvíře a také jako Yolanda Washington, první oběť Hillside Stranglers, v televizním filmu NBC The Case of the Hillside Stranglers. Natočila své první celovečerní filmy ve filmech Zapped Again! And There Goes My Baby a objevila se také v seriálu The Young Riders. V roce 1994 ztvárnila Jennifer Stolpa v televizním filmu Snowbound: The Jim and Jennifer Stolpa. Příběh. Williams poté hostoval v hitovém seriálu Fox Teen drama Party of Five v jeho první sezóně v roce 1994, stejně jako v epizodě Law & Order druhé sezóny.

Počínaje jedenáctou epizodou sci-fi seriálu Země 2 se Williams objevil v oblouku několika epizod, kde hrála Mary, lidskou sirotku vychovávanou na jiné planetě původním mimozemským druhem známým jako Terrians. se objevila ve čtvrté a poslední sezóně televizního seriálu Plotové ploty, kde hrála jako amišská žena w jako znásilněna. V roce 1997, Williams vzal její nejvýznamnější roli Lindsay Dole Donnell na ABC právní drama The Practice. Objevila se také v seriálu The Lyons Den and Hack, stejně jako ve dvou epizodách Scrubs. Později se objevila jako Dr. Natalie Durant v televizním seriálu Medical Investigation, který začal na podzim 2004 a běžel celkem dvacet epizody před jeho zrušením. Také v roce 2004 Williams hrál v televizním filmu Přítel na Vánoce.

V roce 2000 Williams hrál v televizním filmu Květiny pro Algernon, který byl natočen podle románu Daniela Keyese V květnu 2007 ztvárnila Holly Lauren / Kathleen Shaw ve finále sezóny Law & Order: Criminal Intent, kde ztvárnila souseda a později přítelkyni detektiva Mika Logana; její postava nakonec zemře ke konci epizody. V srpnu 2008 byla Williamsová obsazena do další její známé hlavní role, kde ztvárnila psychologku Dr. Gillian Fosterovou v seriálu FOX Lie to Me, který běžel tři sezóny a skončil v roce 2011. Dubna 2011, Williams byl obsazen do role hosta jako Shelley Chamberlain, truchlící mo Ther, který pokračuje v zabíjení v seriálu CBS Criminal Minds. V říjnu 2011 byla obsazena do role hostky jako matka uneseného dítěte v seriálu CBS The Mentalist. V roce 2012 Williams ztvárnila opakující se postavu Jackie Clarkovou v televizním seriálu Army Wives, který byl doživotně, který byl rychle povýšen na pravidelnou sérii. .

V roce 1996 se Williams oženil s autorem Ajayem Sahgalem, se kterým měli tři děti: Kiran Ram (nar. května 1998), Sarame Jane (nar. 3. února 2001) a Ravi Lyndon (nar. 11. července 2003).

On Criminal Minds

Williams ztvárnil zabiják řádění Shelley Chamberlain v epizodě Šesté sezóny „Hanley Waters“.

Filmografie

  • Army Wives (2012-2013) jako Jackie Clarke / Jackie Clark (32 epizod)
  • Any Day Now (2012) jako Miss Flemming
  • The Mentalist (2011) jako Beth Flint
  • Criminal Minds – „Hanley Waters“ (2011) televizní epizoda – Shelley Chamberlain
  • Lie to Me (2009-2011) jako Dr. Gillian Foster (48 epizody)
  • The Space Between (2010) jako Junkie
  • Muži na stromech (2007-2008) jako Julia Switzer
  • Ten, který se dostal pryč (2008) jako Joanna
  • Law & Order: Criminal Intent (2007) jako Holly Lauren / Kathleen Shaw
  • Murder on Pleasant Drive (2006) jako Deanna Whelen
  • Medical Investigation (2004-2005) jako Dr. Natalie Durant (20 epizod)
  • Třetí hlídka (2005) jako Dr.Natalie Durant
  • Přítel na Vánoce (2004) jako Holly Grant
  • Hack (2003) jako Charlotte Weston
  • Lyonský den (2003) jako právník Monica Crane (3 epizody)
  • The Practice (1997-2003) jako Lindsay Dole (145 epizod)
  • Scrubs (2002) jako Kristen Murphy (2 epizody)
  • Flowers for Algernon (2000) jako Alice Kinian
  • It „sa Hanba About Ray (2000) jako Anna (short)
  • Sweetwater (1999) jako Cami Carlson
  • Kismet jako Kelly (1998) (krátký)
  • Ally McBeal (1998) jako Lindsay Dole
  • Mary & Tim (1996) ) jako Justine Melville
  • E = mc2 (1996) jako Claire Higgins
  • Picket Fences (1996) jako Hannah Mary Beiler
  • Voice from the Grave (1996) jako Yvonne Shuster
  • New York News (1995) jako Ellie (13 epizod)
  • Země 2 (1995) jako Mary (2 epizody)
  • Party of Five (1994) jako Annie Alcott
  • There Goes My Baby (1994) jako Sunshine
  • Snowbound: The Jim and Jennifer Stolpa Story (1994) jako Jennifer Stolpa
  • Mr. Jones (1993) jako Kelli
  • Lifepod (1993) jako Rena Jahnusia
  • Pro jejich vlastní dobro (1993) jako Erma
  • Her Final Fury: Betty Broderick, Poslední kapitola (1992) jako Kate Broderick (televizní film)
  • Sestry (1992) jako Sarah Nolan
  • Zákon & Řád (1992) ) jako Maggie Corson
  • A Woman Scorned: The Betty Broderick Story (1992) jako Kate Broderick
  • The Young Riders (1991) jako Emily Metcalfe
  • Narození (1991) jako Irisa
  • CBS Schoolbreak Special (1991) jako Cassie O „Brian
  • Můj život jako chůva (1990) jako Kelly
  • Elvis ( 1990) jako Mattie Walker (13 epizod)
  • Zapped Again! (1990) jako Lucy Kaminsky (video)
  • Quantum Leap (1989) jako Shannon
  • Island Son (1989) jako Elisa Bordinet
  • CBS Summer Playhouse (1989) jako Natalie
  • Out on the Edge (1989) jako Melissa
  • Den za dnem (1989) ) jako Ross „Girlfriend (3 epizody)
  • Případ Stranglers Hillside (1989) jako Margaret Wil syn
  • Kráska a zvíře (1989) jako Young Lisa

ŘEDITEL

  • Army Wives (2013)
  • The Practice (2004)

PRODUCER

  • It „sa hanba o Rayovi (2004) – producent (krátký)

ODKAZY

Aktuální filmografii najdete zde.

Be the first to reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *