Spencer Treat Clark (Čeština)

Spencer Treat Clark je americký herec, který je nejlépe známý svou rolí Josepha Dunna ve filmech o superhrdinách Unbreakable a Glass.

Obsah

  • 1 Životopis
  • 2 O zločincích Mysl
  • 3 Filmografie
    • 3.1 ODKAZY

Životopis

Clark se narodil 24. září 1987 v New Yorku, New York. Jména jeho rodičů nejsou známa, a proto se chtěl stát hercem. Je známo, že Clark navštěvoval školu Taft School a Kolumbijskou univerzitu, kterou absolvoval s bakalářským titulem v oboru politologie. Clark získal svoji první roli na obrazovce v roce 1995, kdy byl obsazen jako Steven Michael Frame pro minimálně 4 epizody seriálu Another World. Clark získal svou první hlavní roli v roce 2000, kdy byl obsazen jako Joseph Dunn, jediný syn hlavního protagonisty Davida Dunna, v superhrdinském thrilleru Unbreakable. Od té doby Clark objevil se v televizních pořadech a filmech jako Glass, NCIS, Šílenci, Mnoho povyku pro nic, Blíže, Dobrá manželka, Superhrdinové, Zákon & Řád: Útvar pro zvláštní oběti, Agenti SHIELD a Criminal Minds.

On Criminal Minds

Clark ztvárnil Jordan Halloran v epizodě „Čtrnácté sezóny“ Ashley.

Filmografie

  • Glass (2019) – Joseph Dunn
  • Criminal Minds – „Ashley“ (2018) TV epizoda – Jordan Halloran
  • Animal Kingdom – 14 epizod (2 016-2018) – Adrian
  • Do No Harm (2018) – Navy Corpsman Doc Barron
  • Agenti S.H.I.E.L.D. – 8 epizod (2015-2018) – Werner von Strucker
  • NCIS (2017) – Ryan Smith
  • Ice Scream (2016) – Mickey
  • Mad Men ( 2015) – Kelly
  • The Girlfriend Game (2015) – Eddie
  • The Town That Dreaded Sundown (2014) – Corey
  • Cymbeline (2014) – Guiderius
  • Druid Peak (2014) – Owen
  • Deep Dark Canyon (2013) – Nate Towne
  • The Last Exorcism Part II (2013) – Chris
  • Mnoho povyku pro nic (2012) – Borachio
  • The Closer (2011) – Jesse Dixon
  • Zákon & Objednávka: Speciální Unit Victims Unit – 2 epizody (2004-2011) – Greg Engels / Brian Coyle
  • Jolly Bankers (2010) – Conrad
  • Camp Hell (2010) – Timothy
  • Dobrá manželka (2009) – Kenny Chatham
  • Poslední dům vlevo (2009) – Justin
  • Superhrdinové (2007) – Nick Jones
  • Babysitters (2007) – Scott Miral
  • Loverboy (2005) – Paul
  • Mystic River (2003) – Silent Ray Harris
  • Unbreakable (2000) – Jos eph Dunn
  • Gladiátor (2000) – Lucius
  • Třetí hlídka (1999) – Kyle
  • Double Jeopardy (1999) – Matty
  • Arlington Road (1999) – Grant Faraday
  • Another World – 4+ (1995-1999) – Steven Michael Frame
  • Christmas in Cartoontown (1996) – Unknown Character (voice)
  • Long Island Fever (1995) – Tom McCarty
  • It was Him or Us (1995) – Jesse Pomeroy

ODKAZY

Aktuální filmografii najdete zde.

Be the first to reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *