Terry Serpico (Čeština)

Terry Serpico je americký herec, režisér a bývalý kaskadér.

Obsah

  • 1 Životopis
  • 2 O zločincích Minds
  • 3 Filmografie
    • 3.1 ŘEDITEL
    • 3.2 ODKAZY

Životopis

Serpico se narodil 27. června 1964 ve Fort Sill, vojenském zařízení americké armády v Lawtonu v Oklahomě. Jako vojenský spratek byl vychován na různých vojenských základnách v USA a Evropě. Jeho otec Frank byl plukovník, který sloužil u armády 26 let, a měl dva starší sourozence. Serpico vyvinul zájem o hraní během jeho středoškolských let. Po absolutoriu Serpico nejprve navštěvoval Boston University, poté přešel na State University of New York v Purchase. Promoval na BFA v roce 1989.

Serpico zahájil hereckou kariéru jako kaskadér. V roce 1997 byl obsazen jako majitel striptýzového klubu do filmu Donnie Brasco, který byl jeho první řádnou hereckou rolí. Poté následovala řada dalších menších rolí v celovečerních filmech. Serpico poté vstoupil do říše televize a hostoval na řadě představení, jako je Law & Order, CSI: Miami, Law & Objednávka: Zločinný záměr, zájmová osoba, zákon & Objednávka: Útvar pro zvláštní oběti a Myšlenky zločince. Ztvárnil také roli Mickeyho Mantleho v minisérii The Bronx Is Burning produkované ESPN, periodickou roli v Rescue Me a hlavní roli jako Col.Frank Sherwood v Army Wives.

On Criminal Minds

Serpico ztvárnil Wicka Griffitha, bývalého zaměstnavatele a rádoby oběti zabijáka řádění a otrava Billa Hardinga, v epizodě „Fatal“ ze série Season Nine.

Filmografie

  • Sneaky Pete (2017) jako Hopper (3 epizody)
  • Inspektoři (???? – 2017) jako Mitch Ohlmeyer ( 39 epizod)
  • Čistka: volební rok (2016) jako Earl Danzinger
  • neomezený (2016) jako David Englander
  • 5. vlna (2016) jako Hutchfield
  • Isle of Palms (2016) jako Hugo (krátký)
  • Pevně ​​uzemněný (2015) jako Hoffman (krátký)
  • TURN: Washingtons Spies (2015) ) jako Ryder
  • Elementary (2015) jako Wallace Turk
  • Farmář Ivy League (2015) jako Anders Gilbert
  • Intersection (2014) jako Dwayne (krátký)
  • První den (2014) jako Larry Flerpico (krátká televizní minisérie)
  • Criminal Minds – „Fatal“ (2014) televizní epizoda – Wick Griffith
  • Drop Dead Diva (2014) jako Max Tolin (2 epizody)
  • Blue Bloods (2014) jako major Harrison
  • Carrie Diaries (2013-2014) jako pan Kydd (4 epizody)
  • Zákon & Objednávka: Útvar pro zvláštní oběti (2000–2013) jako poručík William Taverts / Deacon Brinn / Les Cooper / Ron Johnson (4 epizody)
  • Unforgettable (2013) jako Tucker Griffin / Arnold
  • Army Wives (2007-2013) jako Frank Sherwood / Publican Dale (103 epizod) )
  • Person of Interest (2012-2013) jako Byron (2 epizody)
  • Premium Rush (2012) jako Policeman in Park (uncredited)
  • NYC 22 (2012) jako Pete Glenroy
  • Muž na římse (2012) jako Lutz
  • Montauk (2011) jako Jim (krátký)
  • Body of Proof (2011) ) jako Ray Easton
  • Rescue Me (2005-2010) jako Cousin Eddie (13 epizod)
  • Angel Camouflaged (2010) jako pan Belial
  • Muži Who Stare at Goats (2009) jako Krom (připočítán jako Terry M. Serpico)
  • Kings (2009) jako Dock Worker
  • Righteous Kill (2008) jako Jon Van Luytens
  • The New Twenty (2008) jako Louie Kennick
  • CSI: Miami (2007) jako Steve Lancaster
  • Michael Clayton (2007) jako pan Iker
  • Kidnapped (2007) jako Virgils Boss
  • The Departed (2006) jako Detective # 3 Tailing Queenan
  • The Path do 11. září 2006 (2006) jako Pulaski (televizní minisérie, 2 epizody)
  • Najdi mě vinen (2006) jako Michael Kerry
  • Tlumočník (2005) jako agent FBI Lewis
  • Jonny Zero (2005) jako Leo
  • Line of Fire (2004) jako Clyde Bowen (2 epizody)
  • Company K (2004) jako Sgt.James Dunning
  • Law & Order: Criminal Intent (2001-2003) jako Earl Carnicki / Leslie Roche (2 epizody)
  • Law & Objednávka (2000-2002) jako Frank Miller / Jay Brannigan (2 epizody)
  • 100 Center Street (2001-2002) jako Neznámá postava (9 epizod)
  • Laguna (2001) jako Terenzio Aprea
  • Amy & Isabelle (2001) jako Jake Cunningham
  • Hannibal (2001) ) jako důstojník Bolton
  • Frequency (2000) jako Con Ed Worker # 1
  • Homicide: The Movie (2000) jako Karl Miller
  • Third Watch (2000) jako Lofton
  • Bringing Out the Dead (1999) jako policista č. 1
  • Random Hearts (1999) jako technik evidence
  • Earthly Possessions (1999) jako čerpací stanice Attendant
  • Oz (1997-1998) jako klient Freakie / Rebadow (2 epizody)
  • Cyber ​​Vengeance (1997) jako Montgomery Valentine
  • The Peacemaker ( 1997) jako Sniper # 1
  • Cop Land (1997) jako Tony / Wincing Cop
  • Donnie Brasco (1 997) jako majitel Strip Club

ŘEDITEL

  • Inspektoři (2016-2017) – 6 epizod

ODKAZY

Aktuální filmografii najdete zde.

Be the first to reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *