Beverly Todd (Dansk)

Beverly Todd er en amerikansk skuespillerinde, der er mest kendt for sine roller på Brother John, Moving, Lean on Me og The Bucket List.

Indhold

  • 1 Biografi
  • 2 Om strafferetlig Minds
  • 3 Filmografi
    • 3.1 LINKS

Biografi

Todd blev født den 11. juli 1946 i Chicago, Illinois. Hun blev først set på scenen i stykker som Deep Are the Roots. Hun medvirkede også i Londons rollebesætning af musicalen No Strings, hvor hun sang hitsangen The Sweetest Sounds. Hun optrådte også i den daglige sæbeopera Love of Life fra 1968 til 1970, før hun gik videre til film og tv. På tv fik hun mange kreditter, herunder standout-forestillinger på PBS-specialen Six Characters in Search of an Author, miniserien Don t Look Back: The Story of Leroy Satchel Paige og den historiske tv-begivenhed Roots. Hun fortsatte med at stjerne i filmene Moving, Baby Boom, Claras Heart og Lean on Me. Todds optræden er siden blevet mere sporadisk. For nylig var hun stjernen i filmene Crash and Animal og var også med i en tilbagevendende rolle i den kritikerroste serie Six Feet Under.

I hende personlige liv havde Todd en søn ved navn Malik Smith, der døde i 1989 i en alder af atten efter at have været hårdt slået på en teenage-natklub i Utah. Maliks far er hendes tidligere mand filmproducent Kris Keizer. Hun blev vicepræsident for Maliks stemme for fred, en nonprofit-gruppe, der blev dannet for at ære sin myrdede søn. Organisationen hjælper børn ved at “udvikle og støtte praksis med enhed og retfærdighed.” Todd var også medstifter af Sunshine Circle , en privat skole for førskolebørn i alderen to til fem, og Hollywood Sisters, en nonprofit kulturorganisation bestående af afroamerikanske skuespillerinder, forfattere, instruktører, producenter og andre højt profilerede kvinder inden for kunstneriske udtryk. formålet med Hollywood Sisters var at fejre afroamerikanske eksperter på underholdning og at give stipendier til dem, der forfulgte højere uddannelse inden for kunsten.

On Criminal Minds

Todd portrætterede Susan Anderson i sæson seks episode “Devil” s Night “.

Filmografi

  • Royal Pains (2013) som Bea
  • Days of Our Lives (2012) som Celeste Perrault (37 episoder)
  • Grays Anatomy (2011) som Gilda Ruiz
  • Taget fra mig: The Tiffany Rubin Story (2011) som Belzora
  • Criminal Minds – “Devil” s Night “( 2010) Tv-episode – Susan Anderson
  • I Will Follow (2010) som Amanda
  • Hope & Redemption: The Lena Baker Story (2008 ) som Annie Baker
  • The Bucket List (2007) som Virginia
  • K-Ville (2007) som Hazel Duplessis
  • Lincoln Heights (2007) som Beverly Bradshaw
  • The Closer (2007) som fru Richards
  • House MD (2007) som Alicia Foreman
  • Ascension Day (2007) som Nancy
  • Ghost Whisperer (2006) som Sheri Powell
  • Animal (2005) som lettisk (video)
  • Crash (2004) som Grahams mor
  • Six Feet Under (2002-2003) som Lucille Charles / Keiths mor (4 episoder)
  • Sparks (1997-1998) som Sharon / Judge Mercer (2 episoder)
  • Kirurgen (1995) som sygeplejerske brænder
  • Drengene (1992) som tante Ruth
  • En anden verden (1991) som Julia Reeves
  • Ligelig retfærdighed (1991) som April Gibbons
  • Wiseguy (1990) som Dora
  • Robert Guillaume Show (1989) som Denise
  • Lean on Me (1989 ) som fru Levias
  • Claras Heart (1988) som Dora
  • Moving (1988) som Monica Pear
  • Baby Boom (1987) som Ann Bowen
  • Mig & Mrs. C. (1987) som Valerie
  • Hill Street Blues (1987) som Mrs. Milton
  • A Different Affair (1987) som Marla
  • Happy Hour (1986) som Laura
  • The Redd Foxx Show (1986) som Felicia Clemmons-Hughes (6 episoder)
  • Ladies Club (1986) som Georgiane
  • Magnum, PI (1985) som Donna Clemens
  • Otherworld (1985) som auktionær (tv-miniserie)
  • A Touch of Scandal (1984) som Beatty
  • St. Elsewhere (1984) som Corrine Close (2 episoder)
  • For Love and Honor (1983-1984) som Evie Yates (3 episoder)
  • The Mississippi (1984) som Dr. Sidra Stone
  • Jessie (1984) som Norma Clark
  • Falcon Crest (1983) som fange nr. 2 (2 episoder)
  • Father Murphy (1983) som Byrdella Richard
  • Hjemmearbejde (1982) som klinikreceptionist
  • Vice Squad (1982) som Louise Williams
  • Vær venlig ikke at slå mig, mor (1981) som Louise Hawley
  • Se ikke tilbage: Historien om Leroy “Satchel” Paige (1981) som Lahoma Brown
  • Quincy ME(1981) som Gretchen Davis, FDA
  • Benson (1979-1980) som Casey Turner / Senator Francine Wade (2 episoder)
  • Lou Grant (1980) som Gloria
  • Harris and Company (1979) som Linda Edwards
  • The Jericho Mile (1979) som Wylene
  • Having Babies (1978-1979) som Kelly (7 episoder)
  • At have babyer III (1978) som Kelly Williams
  • Ghost of Flight 401 (1978) som Dana
  • The Fitzpatricks (1978) som fru Burgess
  • Familie (1977) som Sgt. Banner
  • The Fantastic Journey (1977) som Connell
  • Roots (1977) som Fanta (TV-miniserie, 2 episoder)
  • Barnaby Jones (1976) som Dorla Sanders
  • Seks tegn på jagt efter en forfatter (1976) som steddatteren
  • Bror John (1971) som Louisa MacGill
  • Livets kærlighed (1968-1970 ) som Monica Nelson
  • De kalder mig Mister Tibbs! (1970) som Puff
  • Some Kind of a Nut (1969) som politikvinde (ukrediteret)
  • The Lost Man (1969) som Sally Carter / Dorothy Starr
  • Det vilde vilde vesten (1969) som Angelique
  • The Bold Ones: The Protectors (1969) som Melissa
  • NYPD (1968) som Lila

LINKS

For en opdateret filmografi, se her.

Be the first to reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *