Kelli Williams (Dansk)

Kelli Renee Williams (ikke at forveksle med Kellie Shanygne Williams) er en amerikansk skuespillerinde, der er mest kendt for sine roller i The Practice and Lie to Me.

Indhold

  • 1 Biografi
  • 2 Om strafferetlig Minds
  • 3 Filmografi
    • 3.1 DIREKTØR
    • 3.2 PRODUSENT
    • 3.3 LINKS

Biografi

Williams blev født i Los Angeles, Californien, af skuespillerinden Shannon Wilcox og plastikkirurgen John Williams, som begge blev skilt, da hun var tretten år gammel. Hun har en bror ved navn Sean Doyle og to halvbrødre. Hun tjente sit Screen Actors Guild-kort inden sin første fødselsdag ved at optræde i en ble-reklame og optrådte i flere andre reklamer som barn. Hun deltog i grundskolen i Lycée Français de Los Angeles. Williams dimitterede fra Beverly Hills High School i 1988; der var hun aktiv i scenekunstafdelingen. Efter at hun medvirkede overfor Steven Burton i skolens produktion af Romeo og Juliet, blev Williams underskrevet på en fuld skuespilkarriere af en agent.

Williams begyndte sin karriere på tv med en rolle i en anden sæson episode af CBS-serien Beauty and the Beast og også som Yolanda Washington, det første offer for Hillside Stranglers, i NBCs tv-film The Case of the Hillside Stranglers. Hun spillede sin første spillefilm i Zapped Again! Og There Goes My Baby, og optrådte også i The Young Riders. I 1994 portrætterede hun Jennifer Stolpa i tv-filmen Snowbound: The Jim og Jennifer Stolpa Story. Williams gæstede derefter på hit-teenagerdramaet Party of Five i sin første sæson i 1994 samt en anden sæson Law & Bestil episode.

Begyndende med den ellevte episode af sci-fi-serien Earth 2, optrådte Williams i en historiebue med flere episoder med Mary, en menneskelig forældreløs, der er rejst op på en anden planet af de indfødte fremmede arter kendt som Terrians. optrådte i fjerde og sidste sæson af tv-serien Picket Fences med hovedrollen som en Amish-kvinde, der som voldtaget. I 1997 tog Williams sin mest fremtrædende rolle som Lindsay Dole Donnell på ABC juridiske drama The Practice. Hun optrådte også i serien The Lyons Den and Hack samt to episoder af Scrubs. Hun optrådte senere som Dr. Natalie Durant i NBC-tv-serien Medical Investigation, som begyndte i efteråret 2004 og løb i alt tyve episoder inden aflysningen. Williams spillede også i 2004 i tv-filmen A Boyfriend for Christmas.

I 2000 medvirkede Williams i tv-filmen Flowers for Algernon, som var baseret på romanen af ​​Daniel Keyes. I maj 2007 portrætterede hun Holly Lauren / Kathleen Shaw i en sæsonfinale af lov & Kendelse: Criminal Intent, der portrætterer en nabo og senere kæreste til detektiv Mike Logan; hendes karakter dør til sidst mod slutningen af ​​episoden. I august 2008 blev Williams kastet i en anden velkendt hovedrolle, der skildrede psykolog Dr. Gillian Foster i FOX-serien Lie to Me, der løb i tre sæsoner og sluttede i 2011. I april 2011 blev Williams kastet i en gæst rolle som Shelley Chamberlain, en sørgende mo der går på drab i CBS-serien Criminal Minds. I oktober 2011 blev hun kastet i gæstestilling som en bortført barns mor i CBS-serien The Mentalist. I 2012 portrætterede Williams tilbagevendende karakter Jackie Clark i Lifetime-tv-serien Army Wives, som hurtigt blev opgraderet til en serie regelmæssig .

I 1996 giftede Williams sig med forfatteren Ajay Sahgal, med hvem de havde tre børn: Kiran Ram (f. maj 1998), Sarame Jane (f. 3. februar 2001) og Ravi Lyndon (f. 11. juli 2003).

On Criminal Minds

Williams portrætterede den kvindelige spree-morder Shelley Chamberlain i sæson seks-episoden “Hanley Waters”.

Filmografi

  • Army Wives (2012-2013) som Jackie Clarke / Jackie Clark (32 episoder)
  • Any Day Now (2012) som Miss Flemming
  • The Mentalist (2011) som Beth Flint
  • Criminal Minds – “Hanley Waters” (2011) tv-episode – Shelley Chamberlain
  • Lie to Me (2009-2011) som Dr. Gillian Foster (48 episoder)
  • The Space Between (2010) som Junkie
  • Men in Trees (2007-2008) som Julia Switzer
  • The One That Got Away (2008) som Joanna
  • Law & Kendelse: Criminal Intent (2007) som Holly Lauren / Kathleen Shaw
  • Murder on Pleasant Drive (2006) som Deanna Whelen
  • Medical Investigation (2004-2005) som Dr. Natalie Durant (20 episoder)
  • Third Watch (2005) som Dr.Natalie Durant
  • En kæreste til jul (2004) som Holly Grant
  • Hack (2003) som Charlotte Weston
  • Lyons Den (2003) som advokat Monica Crane (3 episoder)
  • The Practice (1997-2003) som Lindsay Dole (145 episoder)
  • Scrubs (2002) som Kristen Murphy (2 episoder)
  • Blomster til Algernon (2000) som Alice Kinian
  • Det er en skam om Ray (2000) som Anna (kort)
  • Sweetwater (1999) som Cami Carlson
  • Kismet as Kelly (1998) (kort)
  • Ally McBeal (1998) som Lindsay Dole
  • Mary & Tim (1996 ) som Justine Melville
  • E = mc2 (1996) som Claire Higgins
  • Picket Fences (1996) som Hannah Mary Beiler
  • Voice from the Grave (1996) som Yvonne Shuster
  • New York News (1995) som Ellie (13 episoder)
  • Earth 2 (1995) som Mary (2 episoder)
  • Party of Five (1994) som Annie Alcott
  • There Goes My Baby (1994) som Sunshine
  • Snowbound: The Jim and Jennifer Stolpa Story (1994) som Jennifer Stolpa
  • Mr. Jones (1993) som Kelli
  • Lifepod (1993) som Rena Jahnusia
  • For deres eget gode (1993) som Erma
  • Hendes sidste raseri: Betty Broderick, det sidste kapitel (1992) som Kate Broderick (tv-film)
  • Sisters (1992) som Sarah Nolan
  • Law & Bekendtgørelse (1992 ) som Maggie Corson
  • A Woman Scorned: The Betty Broderick Story (1992) som Kate Broderick
  • The Young Riders (1991) som Emily Metcalfe
  • Switched at Fødsel (1991) som Irisa
  • CBS Schoolbreak Special (1991) som Cassie O “Brian
  • Mit liv som babysitter (1990) som Kelly
  • Elvis ( 1990) som Mattie Walker (13 episoder)
  • Zapped Again! (1990) som Lucy Kaminsky (video)
  • Quantum Leap (1989) som Shannon
  • Island Son (1989) som Elisa Bordinet
  • CBS Summer Playhouse (1989) som Natalie
  • Out on the Edge (1989) som Melissa
  • Day by Day (1989) ) som Ross “Girlfriend (3 episoder)
  • The Case of the Hillside Stranglers (1989) som Margaret Wil søn
  • Beauty and the Beast (1989) som Young Lisa

DIREKTØR

  • Army Wives (2013)
  • The Practice (2004)

PRODUCENT

  • It “sa Shame About Ray (2004) – Producer (kort)

LINKS

For en opdateret filmografi, se her.

Be the first to reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *