Robert Englund (Suomi)

Robert Barton Englund on amerikkalainen näyttelijä, ääninäyttelijä, laulaja ja ohjaaja, joka tunnetaan parhaiten kauhuelokuvakuvakkeensa Freddy Kruegerin, yliluonnollisen sarjamurhaajan, esiintymisestä Painajainen Elm Streetillä ja sen jatko-osa.

Sisältö

  • 1 elämäkerta
  • 2 rikollisesta Mielet
  • 3 Filmografia
    • 3.1 JOHTAJA
    • 3.2 ÄÄNIRAITA
    • 3.3 LINKIT

Elämäkerta

Englundin kuuluisa hahmo, Freddy Krueger .

Englund syntyi 6. kesäkuuta 1947 Janis ja John Kent Englundissa; hänen isänsä suunnitteli U-2-vakoojakoneen. Näyttelijäuran parissa Englund valittiin ensin seksihulluksi hulluksi Eaten Alive -elokuvassa. Sitten hän jatkoi useita pienen budjetin kauhuelokuvia, kuten Galaxy of Terror ja The Fifth Floor. Sitten hän sai tunnetuimman rooli, pääosassa Freddy Krueger elokuvassa Painajainen Elm Streetillä, sarjamurhaaja, joka tunnetaan hämmentyneistä kasvoistaan, punaraidallisesta paidastaan ​​ja terän oikeasta kädestään, joka tappoi uhrinsa unessa unessa. Elokuvan ohjasi Wes Craven, an d se oli niin menestyksekäs New Line Cinema -elokuvalle, että yhtiö sai Englundin nousemaan Freddyn rooliin kaikissa myöhemmissä ja erittäin onnistuneissa jatko-osissa. Hän jatkoi kuvaamaan nimiroolia kauhuelokuvaklassikon, Oopperan kummitus, osittaisessa uusinnassa 21st Century Film Corporationille. Henkilökohtaisessa elämässään hän meni naimisiin Elizabeth Gardnerin kanssa, mutta erosi hänestä 2. tammikuuta 1986. Englund sitten avioitui Nancy Boothin kanssa 1. lokakuuta 1988, ja hän on edelleen hänen puolisonsa.

Rikollisista mielistä

Englund kuvasi etsivää Gassneria seitsemännen kauden jaksossa ”Heathridge Manor”.

Filmografia

  • Isoisän setä (2017) Boogie Manina (ääni)
  • Yömaailma (2017) Jacobina
  • Epäoikeudenmukaisuus 2 (2017) hahmona Scarecrow (ääni)
  • Regular Show (2011-2017) hahmona Anti-Pops / Mystery Man / Stagman (7 jaksoa, ääni)
  • The Midnight Man (2016) ) – Dr.Goodberry
  • Orionin mestari: valloita tähdet (2016) Terranin keisarina (ääni)
  • Funhouse Massacre (2015) vartijana
  • Kantemir (2015) hahmona John
  • Lake Placid vs.Anaconda (2015) hahmona Jim Bickerman
  • Hulk and the Agents of SMASH (2015) Plutona (ääni)
  • Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) hahmona Dire Beaver / Dread Beaver (ääni)
  • Fear Clinic (2014) hahmona Dr. Andover
  • Randy Cunningham: 9. luokan Ninja (2014) hahmona Jason Meyers (ääni)
  • Viimeinen esitys (2014) hahmona Stuart
  • The Belmont Avenue Moleman (2013) hahmona Hiskia Confab
  • Sanatorium (2013) Samina
  • Workaholics (2013) hahmona Josh / Dr. TelAmeriCorp
  • Belmont Avenuen myyrämies (2013) Hezekiah Confab -elokuvana
  • Zombie-mutaatio (2012) unelmamiehenä
  • Lake Placid: Viimeinen luku (2012) ) hahmona Jim Bickerman
  • Strippers vs Werewolves (2012) hahmona Tapper
  • Criminal Minds – ”Heathridge Manor” (2012) TV-jakso – Etsivä Gassner
  • Vihreä lyhty : Animaatiosarja (2012) hahmona Myglom (ääni)
  • Hawaii Five-0 (2011) hahmona Samuel Lee
  • Inkubus (2011) hahmona Inkubus
  • Marvel Super Hero Squad Online (2011) hahmona Dormammu (videopeli, ääni)
  • Hyvä päivä sille (2011) hahmona Wayne Jackson
  • Supernatural (2010) hahmona Dr. Robert
  • Chuck (2010) tohtori Stanley Wheelwrightina
  • Bones (2010) hahmona Ray Buxley
  • Fear Clinic (2009) hahmona Dr. Andover (5 jaksoa)
  • The Super Hero Squad Show (2009) hahmona Dormammu (voice)
  • The Sinner Night (2009) hahmona The Prince
  • The Spectacular Spider-Man (2008-2009) ) hahmona Adrian Toomes / Vulture (5 jaksoa, ääni)
  • Zombi e Stripparit! (2008) hahmona Ian
  • Red (2008) hahmona Mr. Doust
  • Black Swarm (2007) hahmona Eli Giles
  • Jack Brooks: Monster Slayer (2007) professorina Gordon Crowley
  • The Batman (2005-2007) The Riddler / Edward Nygma (3 jaksoa, ääni)
  • Heartstopper (2006) hahmona Sheriff Richard Berger
  • Maskin takana: Leslie Vernonin nousu (2006) Doc Halloranina
  • Hatchet (2006) Sampsonina
  • Masters of Horror (2005) MC: nä
  • 2001 Maniacs (2005) kaupunginjohtaja Buckmanina
  • Justice League (2002-2005) hahmona Felix Faust (3 jaksoa)
  • Painajainen Elm Streetillä: Todelliset painajaiset (2005) isäntänä / Freddy Krueger
  • Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! (2004) Ringmasterina (ääni)
  • Dubbed and Dangerous 3 (2004) hahmona Mr. Englund (video)
  • I ”m with Her (2003) hahmona Leonard Heckman
  • Kukaan ei tiedä mitään! (2003) Jack Sampsonina
  • Il ritorno di Cagliostro (2003) Erroll Douglasina
  • As a Bad Dream (2003) professorina
  • Freddy vs.Jason (2003) Freddy Kruegerina
  • Windfall (2003) Scratchina
  • Wish You Were Dead (2002) hahmona Bernie Garces
  • Cold Sweat (2002) as Pääosissa
  • Charmed (2001) hahmona Gammill
  • The Nightmare Room (2001) hahmona Mr. Bell
  • Python (2000) kuten Dr. Anton Rudolph
  • Prinssi ja surffaaja (1999) hahmona Kratski
  • Hughley (1999) hahmona Evil Bloodthirsty Brian
  • Jamie Foxx Show (1999) hahmona Clive
  • Simpsonit (1998) Freddy Krueger (ääni)
  • Strangeland (1998) kuin Jackson Roth
  • Urban Legend (1998) professori William Wexler
  • Meet the Deedles (1998) hahmona Nemo
  • Wishmaster (1997) hahmona Raymond Beaumont
  • Married with Children (1997) as Lucifer
  • Perfect Target (1997) kuten eversti Shakwell (video)
  • Sliders (1996) hahmona Dr. James Aldohn
  • The Paper Brigade (1996) hahmona Crazy Man Cooper (video)
  • La lengua asesina (1996) vankilajohtajana
  • Babylon 5 (1996) hahmona Jeremiah
  • Walk er, Texas Ranger (1996) hahmona Lyle Eckert
  • Starquest II (1996) isänä O ”Neill (video)
  • The Unspoken Truth (1995) hahmona Ernest Trainor
  • Legenda (1995) hahmona Mordechai / Willy Miles
  • Mangler (1995) hahmona William ”Bill” Gartley
  • Mortal Fear (1994) hahmona Dr. Ralph Wannamaker
  • Uusi painajainen (1994) hahmona itse
  • Perry Mason Mystery: The Case of the Lethal Lifestyle (1994) hahmona Peter Cartwright
  • Night Terrors (1993) hahmona Marquis De Sade / Paul Chevaller
  • Dance Macabre (1992) hahmona Anthony Wager / Madame
  • Nightmare Cafe (1992) hahmona Blackie (6 jaksoa)
  • Freddy ”Dead : Viimeinen painajainen (1991) hahmona Freddy Krueger
  • Ford Fairlanen seikkailut (1990) hymiönä
  • Freddy ”Painajaiset (1988-1990) hahmona Freddy Krueger (44 jaksoa)
  • Oopperan fantomi (1989) hahmona Erik Destler / The Phantom
  • CHUD II – Bud the Chud (1989) hahmona trenchcoat Walking with Trick-or-Treatersilla (luottamaton)
  • Painajainen Elm Streetillä: Unelmalapset (1989) hahmona Freddy Krueger / Featured Maniac
  • DC Follies (1988) hahmona Freddy Krueger
  • Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (1988) hahmona Freddy Krueger
  • The Freddy Krueger Special (1988) hahmona Freddy Krueger
  • Keskusta (1986-1987) hahmona Dennis Shothoffer (14 jaksoa)
  • Infidelity (1987) hahmona Scott
  • Painajainen Elm Street 3: Dream Warriors (1987) as Freddy Krueger
  • Never Too Young to Die (1986) Rileyksi
  • North and South, Book II (1986) Deserterinä (TV-minisarjat)
  • Knight Rider (1986) Edward Kentinä
  • MacGyver (1986) Tim Wexlerinä
  • Hunter (1985) Vaughnina
  • Night Court (1985) hahmona Arnold Preminger
  • V (1984-1985) hahmona Willie (19 jaksoa)
  • Nightmare on Elm Street Part 2: Freddys Revenge (1985) hahmona Freddy Krueger
  • Hollywood Beat (1985) hahmona Captain Crusader
  • Painajainen Elm Streetillä (1984) hahmona Freddy Krueger
  • V: Viimeinen taistelu (1984) hahmona Willie (TV-minisarja, 3 jaksoa)
  • Alice (1984) Sammyna
  • Hobson Choice (1983) Freddy Beenstockina
  • Manimal (1983) kuin Thug
  • I Want to Live (1983) Sam Cooperina
  • V (1983) Willie
  • Simon & Simon (1983) 3-korttisena Montyna
  • Starflight: Plane That Couldn ”t Land (1983) hahmona Scott
  • Taistelija (1983) hahmona Charlie
  • Don t Cry, It s Only Thunder (1982) Tripperinä
  • Mysterious Two (1982) hahmona Boone
  • Sinun ei tule tappaa (1982) Bobby Collinsina
  • Hart to Hart (1981) Buddy Kilgorena
  • Kauhun galaksi (1981) Rangerina
  • kuollut & haudattu (1981) hahmona Harry
  • Walking Tall (1981) hahmona Bobby Joe Wilson
  • CHiPs (1981) ) Zackina
  • Flo (1980) verkkona
  • Charlien enkelit (1980) Harold Belkinina
  • Pariisi (1979) JJ: nä Eastwick
  • Kalifornian kuume (1979) hahmona Buddy Burns
  • Mind Over Murder (1979) hahmona Ted Beasly
  • Soap (1979) hahmona Simon (2 jaksoa)
  • Police Story: Cry for Justice (1979) hahmona Painter.
  • Patty Hearstin koettelemus (1979) informaattorina
  • The Fifth Floor (1978) hahmona Benny
  • Bloodbrothers (1978) hahmona Mott
  • The Courage and the Passion (1978) hahmona Sgt. Bell
  • Iso keskiviikko (1978) hahmona Fly
  • Police Woman (1978) hahmona Jonas
  • Young Joe, Forgotten Kennedy (1977) hahmona Willy
  • The Great Smokey Roadblock (1977) hahmona Beebo Crozier
  • Eaten Alive (1977) hahmona Buck
  • The Hardy Boys / Nancy Drew Mysteries (1977) hahmona Gar
  • Tähti syntyy (1976) hahmona Marty (kreditoimaton)
  • St.Ives (1976) nimellä Hood # 1
  • Stay Hungry (1976) hahmona Franklin
  • Hustle (1975) Holdup Man
  • Sunburst (1975) Michael Sutherlandina
  • Buster ja Billie (1974) hahmona Whitey

DIREKTORI

  • Killer Pad (2008)
  • Freddy ”Painajaiset (1989) – 2 jaksoa
  • 976-Paha (1988)

ÄÄNIRAITA

  • Olen saanut sinut alle Minun ihoni (2004) – Korkea Chaparall (luottamaton)
  • Oletko valmis Freddyyn? (1988) – Painajainen Elm Street 4: Unelmamestari

LINKIT

Ajantasainen elokuva on täällä.

Be the first to reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *