Kelli Williams (Norsk)

Kelli Renee Williams (ikke å forveksle med Kellie Shanygne Williams) er en amerikansk skuespillerinne som er mest kjent for sine roller i The Practice and Lie to Me.

Innhold

  • 1 Biografi
  • 2 Om kriminell Minds
  • 3 Filmografi
    • 3.1 DIREKTØR
    • 3.2 PRODUSENT
    • 3.3 LENKER

Biografi

Williams ble født i Los Angeles, California, av skuespillerinnen Shannon Wilcox og plastikkirurgen John Williams, som begge ble skilt da hun var tretten år gammel. Hun har en bror som heter Sean Doyle og to halvbrødre. Hun tjente sitt Screen Actors Guild-kort før sin første bursdag ved å vises i en bleie-reklame, og dukket opp i flere andre reklamer som barn. Hun gikk på barneskolen i Lycée Français de Los Angeles. Williams ble uteksaminert fra Beverly Hills High School i 1988; der var hun aktiv i scenekunstavdelingen. Etter at hun spilte mot Steven Burton i skoleproduksjonen til Romeo og Juliet, ble Williams signert på en full skuespillerkarriere av en agent.

Williams startet sin karriere på TV med en rolle i en andre sesongs episode av CBS-serien Beauty and the Beast og også som Yolanda Washington, det første offeret for Hillside Stranglers, i NBCs TV-film. The Case of the Hillside Stranglers. Hun spilte sin første spillefilm i Zapped Again! Og There Goes My Baby, og dukket også opp i The Young Riders. I 1994 portretterte hun Jennifer Stolpa i TV-filmen Snowbound: The Jim og Jennifer Stolpa Story.Williams gjestet så på hit-tenåringsdramaet Party of Five i Fox i sin første sesong i 1994, samt en andre sesongs lov & Bestillingsepisode.

Begynnende med den ellevte episoden av sci-fi-serien Earth 2, dukket Williams opp i en historiebue med flere episoder, med Mary, en menneskelig foreldreløs oppvokst på en annen planet av urbefolkningen, kjent som terrierne. dukket opp i fjerde og siste sesong av TV-serien Picket Fences, med hovedrollen som en Amish-kvinne som w som voldtatt. I 1997 tok Williams sin mest fremtredende rolle som Lindsay Dole Donnell på ABC juridiske drama The Practice. Hun dukket også opp i serien The Lyon «Den and Hack, samt to episoder av Scrubs. Hun opptrådte senere som Dr. Natalie Durant i NBC TV-serien Medical Investigation, som begynte høsten 2004 og løp i til sammen tjue episoder før kanselleringen. Williams spilte også i 2004 i TV-filmen A Boyfriend for Christmas.

I 2000 spilte Williams i TV-filmen Flowers for Algernon, som var basert på romanen av Daniel Keyes. Mai 2007 portretterte hun Holly Lauren / Kathleen Shaw i en sesongavslutning av lov & Order: Criminal Intent, som portretterte en nabo og senere kjæreste til detektiv Mike Logan; karakteren hennes dør til slutt mot slutten av episoden. I august 2008 ble Williams kastet inn i en annen kjent hovedrolle av henne, som portretterte psykolog Dr. Gillian Foster i FOX-serien Lie to Me, som gikk i tre sesonger og avsluttet i 2011. I april 2011 ble Williams kastet i en gjesterolle som Shelley Chamberlain, en sørgende mor der som går på drap i CBS-serien Criminal Minds. I oktober 2011 fikk hun rollen som en bortført barns mor i CBS-serien The Mentalist. Williams portretterte gjentatte karakter Jackie Clark i Lifetime-TV-serien Army Wives i 2012, som raskt ble oppgradert til en serie regelmessig .

I 1996 giftet Williams seg med forfatteren Ajay Sahgal, som de hadde tre barn med: Kiran Ram (f. mai 1998), Sarame Jane (f. 3. februar 2001) og Ravi Lyndon (f. 11. juli 2003).

On Criminal Minds

Williams portretterte den kvinnelige morderen Shelley Chamberlain i sesong seks-episoden «Hanley Waters».

Filmografi

  • Army Wives (2012-2013) som Jackie Clarke / Jackie Clark (32 episoder)
  • Any Day Now (2012) som Miss Flemming
  • The Mentalist (2011) som Beth Flint
  • Criminal Minds – «Hanley Waters» (2011) TV-episode – Shelley Chamberlain
  • Lie to Me (2009-2011) som Dr. Gillian Foster (48 episoder)
  • The Space Between (2010) som Junkie
  • Men in Trees (2007-2008) som Julia Switzer
  • The One That Got Away (2008) som Joanna
  • Law & Order: Criminal Intent (2007) som Holly Lauren / Kathleen Shaw
  • Murder on Pleasant Drive (2006) som Deanna Whelen
  • Medical Investigation (2004-2005) som Dr. Natalie Durant (20 episoder)
  • Third Watch (2005) som Dr.Natalie Durant
  • En kjæreste til jul (2004) som Holly Grant
  • Hack (2003) som Charlotte Weston
  • Lyons Den (2003) som advokat Monica Crane (3 episoder)
  • The Practice (1997-2003) as Lindsay Dole (145 episodes)
  • Scrubs (2002) as Kristen Murphy (2 episodes)
  • Blomster for Algernon (2000) som Alice Kinian
  • It «sa Shame About Ray (2000) som Anna (kort)
  • Sweetwater (1999) som Cami Carlson
  • Kismet as Kelly (1998) (kort)
  • Ally McBeal (1998) som Lindsay Dole
  • Mary & Tim (1996 ) som Justine Melville
  • E = mc2 (1996) som Claire Higgins
  • Picket Fences (1996) som Hannah Mary Beiler
  • Voice from the Grave (1996) som Yvonne Shuster
  • New York News (1995) som Ellie (13 episoder)
  • Earth 2 (1995) som Mary (2 episoder)
  • Party of Five (1994) som Annie Alcott
  • There Goes My Baby (1994) som Sunshine
  • Snowbound: The Jim and Jennifer Stolpa Story (1994) som Jennifer Stolpa
  • Mr. Jones (1993) som Kelli
  • Lifepod (1993) som Rena Jahnusia
  • For deres eget gode (1993) som Erma
  • Hennes siste raseri: Betty Broderick, the Last Chapter (1992) som Kate Broderick (TV-film)
  • Sisters (1992) som Sarah Nolan
  • Law & Order (1992 ) som Maggie Corson
  • A Woman Scorned: The Betty Broderick Story (1992) som Kate Broderick
  • The Young Riders (1991) som Emily Metcalfe
  • Switched at Fødsel (1991) som Irisa
  • CBS Schoolbreak Special (1991) som Cassie O «Brian
  • My Life as a Babysitter (1990) som Kelly
  • Elvis ( 1990) som Mattie Walker (13 episoder)
  • Zapped Again! (1990) som Lucy Kaminsky (video)
  • Quantum Leap (1989) som Shannon
  • Island Son (1989) som Elisa Bordinet
  • CBS Summer Playhouse (1989) som Natalie
  • Out on the Edge (1989) som Melissa
  • Day by Day (1989 ) som Ross «Girlfriend (3 episoder)
  • The Case of the Hillside Stranglers (1989) som Margaret Wil sønn
  • Beauty and the Beast (1989) som Young Lisa

DIREKTØR

  • Army Wives (2013)
  • The Practice (2004)

PRODUSENT

  • It «sa Shame About Ray (2004) – Produsent (kort)

LENKER

For en oppdatert filmografi, se her.

Be the first to reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *