Robert Englund (Norsk)

Robert Barton Englund er en amerikansk skuespiller, stemmeskuespiller, sanger og regissør som er mest kjent for sin skildring av skrekkfilmikonet Freddy Krueger, en overnaturlig seriemorder som dukket opp i Et mareritt på Elm Street og dens oppfølgere.

Innhold

  • 1 Biografi
  • 2 Om kriminell Minds
  • 3 Filmografi
    • 3.1 DIREKTØR
    • 3.2 SOUNDTRACK
    • 3.3 LENKER

Biografi

Englunds berømte karakter, Freddy Krueger .

Englund ble født 6. juni 1947 til Janis og John Kent Englund; faren hans designet U-2 spionflyet. Englund ble skuespillerkarriere og ble først kastet som en sex-gal galning i Eaten Alive. Deretter gikk han videre til en rekke lavbudsjetts skrekkfilmer, inkludert Galaxy of Terror og The Fifth Floor. Deretter mottok han sin mest kjente rolle, med hovedrollen som Freddy Krueger i A Nightmare on Elm Street, en seriemorder som er kjent for sitt vansirede ansikt, rødstripede skjorte og bladhøyre hånd, som drepte ofrene hans mens de drømte i søvne. Filmen ble regissert av Wes Craven, en d det var så vellykket for New Line Cinema at selskapet fikk Englund til å gjenta rollen som Freddy i alle de påfølgende, og vilt vellykkede, oppfølgerne. Han fortsatte med å skildre tittelrollen i semi-remake av skrekkfilmklassikeren The Phantom of the Opera for 21st Century Film Corporation. I sitt personlige liv giftet han seg med Elizabeth Gardner, men skilte seg fra henne 2. januar 1986. Englund giftet seg deretter med Nancy Booth 1. oktober 1988, og hun fortsetter å være sin ektefelle.

On Criminal Minds

Englund portretterte detektiv Gassner i Season Seven-episoden «Heathridge Manor».

Filmografi

  • Onkel bestefar (2017) som Boogie Man (stemme)
  • Nightworld (2017) som Jacob
  • Urettferdighet 2 (2017) som Scarecrow (stemme)
  • Regular Show (2011-2017) som Anti-Pops / Mystery Man / Stagman (7 episoder, stemme)
  • The Midnight Man (2016 ) – Dr. Goodberry
  • Master of Orion: Conquer the Stars (2016) som Terran Emperor (stemme)
  • The Funhouse Massacre (2015) som Warden
  • Kantemir (2015) som John
  • Lake Placid vs. Anaconda (2015) som Jim Bickerman
  • Hulk and the Agents of SMASH (2015) som Pluto (stemme)
  • Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) som Dire Beaver / Dread Beaver (stemme)
  • Fear Clinic (2014) som Dr. Andover
  • Randy Cunningham: 9. klasse Ninja (2014) som Jason Meyers (stemme)
  • The Last Show (2014) som Stuart
  • Moleman of Belmont Avenue (2013) som Hiskia Confab
  • Sanitarium (2013) som Sam
  • Workaholics (2013) som Josh / Dr. TelAmeriCorp
  • The Mole Man of Belmont Avenue (2013) som Hiskiah Confab
  • Zombie Mutation (2012) som Dream Man
  • Lake Placid: The Final Chapter (2012 ) som Jim Bickerman
  • Strippers vs Werewolves (2012) som Tapper
  • Criminal Minds – «Heathridge Manor» (2012) TV-episode – Detektiv Gassner
  • Green Lantern : The Animated Series (2012) som Myglom (stemme)
  • Hawaii Five-0 (2011) som Samuel Lee
  • Inkubus (2011) som Inkubus
  • Marvel Super Hero Squad Online (2011) som Dormammu (videospill, stemme)
  • Good Day for It (2011) som Wayne Jackson
  • Supernatural (2010) som Dr. Robert
  • Chuck (2010) som Dr. Stanley Wheelwright
  • Bones (2010) som Ray Buxley
  • Fear Clinic (2009) som Dr. Andover (5 episoder)
  • Super Hero Squad Show (2009) som Dormammu (stemme)
  • Night of the Sinner (2009) som prinsen
  • The Spectacular Spider-Man (2008-2009 ) som Adrian Toomes / Vulture (5 episoder, stemme)
  • Zombi e strippere! (2008) som Ian
  • Red (2008) som Mr. Doust
  • Black Swarm (2007) som Eli Giles
  • Jack Brooks: Monster Slayer (2007) som professor Gordon Crowley
  • The Batman (2005-2007) som The Riddler / Edward Nygma (3 episoder, stemme)
  • Heartstopper (2006) som lensmann Richard Berger
  • Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006) som Doc Halloran
  • Hatchet (2006) som Sampson
  • Masters of Horror (2005) som The MC
  • 2001 Maniacs (2005) som ordfører Buckman
  • Justice League (2002-2005) som Felix Faust (3 episoder)
  • A Nightmare on Elm Street: Real Nightmares (2005) som programleder / Freddy Krueger
  • Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! (2004) som Ringmaster (stemme)
  • Kalt og farlig 3 (2004) som Mr. Englund (video)
  • Jeg er sammen med henne (2003) som Leonard Heckman
  • Ingen vet noe! (2003) som Jack Sampson
  • Il ritorno di Cagliostro (2003) som Erroll Douglas
  • As a Bad Dream (2003) som professor
  • Freddy vs.Jason (2003) som Freddy Krueger
  • Windfall (2003) som Scratch
  • Wish You Were Dead (2002) som Bernie Garces
  • Cold Sweat (2002) som Medvirkende
  • Charmed (2001) som Gammill
  • The Nightmare Room (2001) som Mr. Bell
  • Python (2000) som Dr. Anton Rudolph
  • The Prince and the Surfer (1999) som Kratski
  • The Hughleys (1999) som Evil Bloodthirsty Brian
  • The Jamie Foxx Show (1999) som Clive
  • The Simpsons (1998) som Freddy Krueger (stemme)
  • Strangeland (1998) som Jackson Roth
  • Urban Legend (1998) som professor William Wexler
  • Meet the Deedles (1998) som Nemo
  • Wishmaster (1997) som Raymond Beaumont
  • Gift med barn (1997) som Lucifer
  • Perfect Target (1997) som oberst Shakwell (video)
  • Sliders (1996) som Dr. James Aldohn
  • The Paper Brigade (1996) som Crazy Man Cooper (video)
  • La lengua asesina (1996) som fengselsdirektør
  • Babylon 5 (1996) som Jeremiah
  • Walk er, Texas Ranger (1996) som Lyle Eckert
  • Starquest II (1996) som far O «Neill (video)
  • The Unspoken Truth (1995) som Ernest Trainor
  • Legend (1995) som Mordechai / Willy Miles
  • The Mangler (1995) som William «Bill» Gartley
  • Mortal Fear (1994) som Dr. Ralph Wannamaker
  • New Nightmare (1994) as Himself
  • A Perry Mason Mystery: The Case of the Lethal Lifestyle (1994) som Peter Cartwright
  • Night Terrors (1993) som Marquis De Sade / Paul Chevaller
  • Dance Macabre (1992) som Anthony Wager / Madame
  • Nightmare Cafe (1992) som Blackie (6 episoder)
  • Freddy «s Dead : The Final Nightmare (1991) som Freddy Krueger
  • Ford Fairlanes Adventures (1990) som Smiley
  • Freddys Nightmares (1988-1990) som Freddy Krueger (44 episoder)
  • The Phantom of the Opera (1989) som Erik Destler / The Phantom
  • CHUD II – Bud the Chud (1989) som Man in Trenchcoat Walking with Trick-or-Treaters (ikke kreditert)
  • A Nightmare on Elm Street: The Dream Child (1989) som Freddy Krueger / Featured Maniac
  • DC Follies (1988) som Freddy Krueger
  • A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (1988) som Freddy Krueger
  • The Freddy Krueger Special (1988) som Freddy Krueger
  • Downtown (1986-1987) som Dennis Shothoffer (14 episoder)
  • Utroskap (1987) som Scott
  • A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987) som Freddy Krueger
  • Never Too Young to Die (1986) som Riley
  • North and South, Book II (1986) as Deserter (TV miniseries)
  • Knight Rider (1986) som Edward Kent
  • MacGyver (1986) som Tim Wexler
  • Hunter (1985) som Vaughn
  • Night Court (1985) som Arnold Preminger
  • V (1984-1985) som Willie (19 episoder)
  • A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy «s Revenge (1985) som Freddy Krueger
  • Hollywood Beat (1985) som Captain Crusader
  • A Nightmare on Elm Street (1984) som Freddy Krueger
  • V: The Final Battle (1984) som Willie (TV-miniserie, 3 episoder)
  • Alice (1984) som Sammy
  • Hobson «s Choice (1983) som Freddy Beenstock
  • Manimal (1983) som Thug
  • I Want to Live (1983) som Sam Cooper
  • V (1983) som Willie
  • Simon & Simon (1983) som 3-Card Monty
  • Starflight: The Plane That Couldn t Land (1983) som Scott
  • Fighter (1983) som Charlie
  • Don t Cry, It «s Only Thunder (1982) som Tripper
  • Mysterious Two (1982) som Boone
  • Du skal ikke drepe (1982) som Bobby Collins
  • Hart to Hart (1981) som Buddy Kilgore
  • Galaxy of Terror (1981) som Ranger
  • Død & Begravet (1981) som Harry
  • Walking Tall (1981) som Bobby Joe Wilson
  • CHiPs (1981 ) som Zack
  • Flo (1980) som Web
  • Charlies Angels (1980) som Harold Belkin
  • Paris (1979) som JJ Eastwick
  • California Fever (1979) som Buddy Burns
  • Mind Over Murder (1979) som Ted Beasly
  • Soap (1979) som Simon (2 episoder)
  • Police Story: A Cry for Justice (1979) as Painter
  • The Ordeal of Patty Hearst (1979) as Informer
  • The Fifth Floor (1978) som Benny
  • Bloodbrothers (1978) som Mott
  • The Courage and the Passion (1978) som Sgt. Bell
  • Big Wednesday (1978) som Fly
  • Police Woman (1978) som Jonas
  • Young Joe, the Forgotten Kennedy (1977) som Willy
  • The Great Smokey Roadblock (1977) som Beebo Crozier
  • Eaten Alive (1977) som Buck
  • The Hardy Boys / Nancy Drew Mysteries (1977) som Gar
  • A Star Is Born (1976) som Marty (ikke kreditert)
  • St.Ives (1976) som Hood # 1
  • Stay Hungry (1976) som Franklin
  • Hustle (1975) som Holdup Man
  • Sunburst (1975) som Michael Sutherland
  • Buster og Billie (1974) som Whitey

DIREKTØR

  • Killer Pad (2008)
  • Freddy «s Nightmares (1989) – 2 episoder
  • 976-EVIL (1988)

SOUNDTRACK

  • I» ve Got You Under My Skin (2004) – High Chaparall (ikke kreditert)
  • Er du klar for Freddy? (1988) – A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master

LINKER

For en oppdatert filmografi, se her.

Be the first to reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *