Terry Serpico (Norsk)

Terry Serpico er en amerikansk skuespiller, regissør og tidligere stuntmann.

Innhold

  • 1 Biografi
  • 2 Om kriminell Minds
  • 3 Filmografi
    • 3.1 DIREKTØR
    • 3.2 LENKER

Biografi

Serpico ble født 27. juni 1964 i Fort Sill, en militærinstallasjon fra den amerikanske hæren i Lawton, Oklahoma. En militær brat, han ble oppvokst i forskjellige hærbaser lokalisert over hele USA og Europa. Hans far Frank var en oberst som tjente med hæren i 26 år, og han hadde to eldre søsken. Serpico utviklet en interesse for skuespill i løpet av videregående årene. Etter eksamen gikk Serpico først på Boston University, deretter overført til State University of New York ved innkjøp. Han ble uteksaminert med en BFA i 1989.

Serpico startet sin skuespillerkarriere som stuntmann. I 1997 ble han castet som stripklubbeier i filmen Donnie Brasco, som var hans første skikkelige skuespillerolle. Dette ble fulgt av en rekke andre mindre roller i spillefilmer. Serpico kom deretter inn på TV-området og gjestestjerner i en rekke show, som Law & Order, CSI: Miami, Law & Orden: kriminell hensikt, person av interesse, lov & Orden: Spesielle ofreenhet og kriminelle sinn. Han portretterte også rollen som Mickey Mantle i den ESPN-produserte miniserien The Bronx Is Burning, en tilbakevendende rolle i Rescue Me, og en hovedrolle som oberst Frank Sherwood i Army Wives.

On Criminal Minds

Serpico portretterte Wick Griffith, den tidligere arbeidsgiveren og kunne bli offer for stormdrap og forgiftning Bill Harding, i Season Nine-episoden «Fatal».

Filmografi

  • Sneaky Pete (2017) som Hopper (3 episoder)
  • The Inspectors (???? – 2017) som Mitch Ohlmeyer ( 39 episoder)
  • The Purge: Election Year (2016) som Earl Danzinger
  • Limitless (2016) som David Englander
  • The 5th Wave (2016) som Hutchfield
  • Isle of Palms (2016) som Hugo (kort)
  • Firmly Grounded (2015) som Hoffman (kort)
  • TURN: Washington «s Spies (2015 ) som Ryder
  • Elementary (2015) som Wallace Turk
  • The Ivy League Farmer (2015) som Anders Gilbert
  • Intersection (2014) som Dwayne (kort)
  • Day One (2014) som Larry Flerpico (TV-miniserie kort)
  • Criminal Minds – «Fatal» (2014) TV-episode – Wick Griffith
  • Drop Dead Diva (2014) som Max Tolin (2 episoder)
  • Blue Bloods (2014) som Major Harrison
  • The Carrie Diaries (2013-2014) som Mr. Kydd (4 episoder)
  • Lov & Orden: Special Victims Unit (2000-2013) som løytnant Cmdr. William Taverts / Deacon Brinn / Les Cooper / Ron Johnson (4 episoder)
  • Unforgettable (2013) som Tucker Griffin / Arnold
  • Army Wives (2007-2013) som Frank Sherwood / Publican Dale (103 episoder )
  • Person of Interest (2012-2013) som Byron (2 episoder)
  • Premium Rush (2012) som Policeman in Park (ikke kreditert)
  • NYC 22 (2012) som Pete Glenroy
  • Man on a Ledge (2012) som Lutz
  • Montauk (2011) som Jim (kort)
  • Body of Proof (2011 ) som Ray Easton
  • Rescue Me (2005-2010) som fetter Eddie (13 episoder)
  • Angel Camouflaged (2010) som Mr. Belial
  • The Men Who Stare at Goats (2009) som Krom (kreditert Terry M. Serpico)
  • Kings (2009) som Dock Worker
  • Royalty Kill (2008) som Jon Van Luytens
  • The New Twenty (2008) som Louie Kennick
  • CSI: Miami (2007) som Steve Lancaster
  • Michael Clayton (2007) som Mr. Iker
  • Kidnapped (2007) as Virgils Boss
  • The Departed (2006) as Detective # 3 Tailing Queenan
  • The Path til 9/11 (2006) som Pulaski (TV-miniserie, 2 episoder)
  • Find Me Guilty (2006) som Michael Kerry
  • The Interpreter (2005) som FBI-agent Lewis
  • Jonny Zero (2005) som Leo
  • Line of Fire (2004) som Clyde Bowen (2 episoder)
  • Company K (2004) som Sgt.James Dunning
  • Law & Order: Criminal Intent (2001-2003) som Earl Carnicki / Leslie Roche (2 episoder)
  • Law & Order (2000-2002) som Frank Miller / Jay Brannigan (2 episoder)
  • 100 Center Street (2001-2002) som ukjent karakter (9 episoder)
  • Laguna (2001) som Terenzio Aprea
  • Amy & Isabelle (2001) som Jake Cunningham
  • Hannibal (2001 ) som offiser Bolton
  • Frequency (2000) som Con Ed Worker # 1
  • Homicide: The Movie (2000) som Karl Miller
  • Third Watch (2000) som Lofton
  • Bringing Out the Dead (1999) som politimann nr. 1
  • Random Hearts (1999) som bevistekniker
  • Earthly Possessions (1999) som bensinstasjon Attendant
  • Oz (1997-1998) som Freakie / Rebadows klient (2 episoder)
  • Cyber ​​Vengeance (1997) som Montgomery Valentine
  • The Peacemaker ( 1997) som Sniper # 1
  • Cop Land (1997) som Tony / Wincing Cop
  • Donnie Brasco (1 997) som strippeklubbseier

REGISJON

  • Inspektørene (2016-2017) – 6 episoder

LINKER

For en oppdatert filmografi, se her.

Be the first to reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *