Tony Denison (Norsk)

Anthony John Denison (født Anthony John Sarrero) er en amerikansk skuespiller som er mest kjent for sin rolle Andy Flynn i den prosessuelle krimdramaserien The Closer, samt sin avspenningsserie Major Forbrytelser.

Innhold

  • 1 Biografi
  • 2 Om kriminell Minds
  • 3 Filmografi
    • 3.1 LENKER

Biografi

Denison ble født Anthony John Sarrero 20. september 1949 i New York, New York. Navnet på foreldrene hans er ikke kjent, og det er derfor han ønsket å bli skuespiller. Det som er kjent er at Denison ble uteksaminert fra State University of New York i New Paltz med en bachelorgrad. Denison fikk sin første rolle på skjermen i 1981, da han ble kastet som Moe i den komiske dramafilmen Waitress !. Denison fikk sin første store rolle i 1986, da han fikk rollen som Ray Luca, en gangster som hadde til hensikt å overse flere kasinoer eid av mafiaen, i 38 episoder av krimdramaserien Crime Story. Siden har Denison dukket opp i TV-serier og filmer som The Closer, Major Crimes, All Rise, Agent Emerson, Dirty, Dementia, Clarity, Sons of Anarchy, Atlas Shrugged: Who Is John Galt ?, Trattoria, Pizza Man, Prison Break, Boston Legal, Cold Case, CSI: Crime Scene Investigation, Dead Write, The Lone Gunmen, Castle, and Criminal Minds.

On Criminal Minds

Denison portretterte sersjant Wayne Weigart i Season One-episoden «LDSK». Han er satt å gjenta rollen i Season Fifteen-episoden Ghost.

Filmografi

  • All Rise – 5 episoder (2 019-2020) – Vic Callan
  • Criminal Minds – 2 episoder (2005-2020) TV-episoder – Wayne Weigart
  • Agent Emerson (2019) – The General
  • Murder In-Law (2019) – Will
  • Frank and Ava (2018) – Adler
  • Major Crimes – 105 episoder (2012-2018) – Løytnant Andy Flynn
  • Kjendisperspektivet (2017) – Gjest
  • Skitten (2016) – Kommandør Rocco
  • Demens (2015) – MC
  • Klarhet (2015) – Malcolm
  • Sons of Anarchy (2014) – Desmond Harnigan
  • Atlas trakk på skuldrene: Hvem er John Galt? (2014) – Cuffy Meigs
  • Castle (2012) – Mickey Dolan
  • The Closer – 108 episoder (2005-2012) – Andy Flynn
  • Trattoria (2012 ) – Sal Sartini
  • Pizza Man (2011) – Regjeringsinvestor
  • Hele sannheten (2011) – Ukjent karakter
  • Svar på ingenting (2011) – Kaptein
  • Signal Lost (2009) – Charles Wright
  • Crash and Burn (2007) – Francis Garrard
  • Dead Write (2007) – Doktor Bruno Alexander
  • Prison Break – 5 episoder (2006) – Aldo Burrows
  • Boston Legal (2006) – Kurt Loomis
  • Karla (2006) – Detective Burroughs
  • Murder 101 (2006) – Nelson Raymond
  • OC (2005) – Bobby Mills
  • Cold Case (2005) – Mike Doherty
  • Choker (2005) – Murcer
  • CSI: Crime Scene Investigation (2005) – Sy Magli
  • JAG – 3 episoder (2002-2005) – CAG USS Coral Sea / Commander Stefan Stefanopoulos
  • ER (2004) – Detektiv Patrie
  • DA – 2 episoder (2004) – Paul Harper
  • NYPD Blue (2004) – Tony Grimaldi
  • Wild Things 2 (2004) – Niles Dunlap
  • Playmakers – 11 episoder (2003) – Coach George
  • She Spies (2003) – Arthur Nagin
  • Chasing Papi (2003) – Agent Quinn
  • The District (2003) – Sal Corruzo
  • Art of Revenge (2003) – John Ravich
  • Now You Know (2002) – Gary Richards
  • The Tower of Babble (2002) – John
  • Island Prey (2001) – Peter Thornton (kreditert som Tony Dennison)
  • The Haunted Heart (2001) – Bill (kreditert som Anthony John Denison)
  • Venomous (2001) – generalmajor Thomas Sparks
  • The Lone Gunmen (2001) – FBI Undercover Agent Larry Rose
  • Rockets «Red Glare (2000) – Marty (kreditert som Anthony John Denison )
  • Looking for an Echo (2000) – Ray «Nappy» Napolitano
  • Skeleton Woman – Victor (kreditert som Anthony John Denison)
  • The Last Producer ( 2000) – Pokerspiller (kreditert Anthony John Denison)
  • Walker, Texas Ranger – 2 episoder (2000) – Michael Westmoreland
  • Surgeon General «s Warning (1999) – The Guy
  • Road Kill (1999) – Mr . Z
  • Charmed (1998) – Victor Halliwell
  • Vengeance Unlimited (1998) – Sheriff James Broll (kreditert som Anthony John Denison)
  • Melrose Place – 10 episoder (1997) – Jim Reilly
  • The Corporate Ladder (1997) – Matt Taylor (kreditert som Anthony John Denison)
  • Opposite Corners (1997) – Augie Donatello (kreditert som Anthony John Denison)
  • Love and Marriage – 5 episoder (1996) – Jack Nardini
  • For Which He Stands (1996) – Vinnie Grosso (kreditert som Anthony John Denison)
  • Ingen kunne beskytte henne (1996) – Dan Rayner (kreditert som Anthony John Denison)
  • Criminal Passion (1994) – Nathan Leonard (kreditert som Anthony John Denison)
  • Menn of War (1994) – Jimmy G.(kreditert som Anthony John Denison)
  • A Brilliant Disguise (1994) – Andy Manola (kreditert som Anthony John Denison)
  • Getting Gotti (1994) – John Gotti (kreditert som Anthony John Denison)
  • SeaQuest 2032 (1994) – Bobby (kreditert som Anthony John Denison)
  • Full Eclipse (1993) – Jim Sheldon (kreditert som Anthony John Denison)
  • Sex, Love and Cold Hard Cash (1993) – Douglas Colson (kreditert som Anthony John Denison)
  • The Amy Fisher Story (1993) – Joey Buttafuoco (kreditert som Anthony John Denison)
  • The Harvest (1992) – Noel Guzmann (kreditert som Anthony John Denison)
  • Lady Boss (1992) – Cooper Turner (kreditert som Anthony John Denison)
  • The Price She Paid (1992) – Welles (kreditert som Anthony John Denison)
  • Before the Storm (1991) – Ukjent karakter (kreditert som Anthony John Denison)
  • Under Cover (1991) – Dylan Del «Amico (kreditert som Anthony John Denison)
  • Child of Darkness, Child of Light (1991) – Far O «Carroll (kreditert som Anthony John Denison)
  • City of Hope (1991) – Rizzo (kreditert som Anthony John Denison)
  • Under Cover (1991) – Dylan Del» Amico (kreditert som Anthony John Denison)
  • Little Vegas (1990) – Carmine de Carlo (kreditert som Anthony John Denison)
  • The Girl Who Came Between Them (1990) – Barry Huntoon (kreditert som Anthony John Denison)
  • I Love You Perfect (1989) – Alan (kreditert som Anthony John Denison)
  • Full Exposure: The Sex Tapes Scandal (1989) – Løytnant James Thompson ( kreditert som Anthony Denison)
  • Wiseguy – 4 episoder (1988-1989) – John Henry Raglin (kreditert som Anthony Denison)
  • The Great Escape II: The Untold Story (1988) – Løytnant Mike Corery (kreditert som Anthony John Denison)
  • Crime Story – 38 episoder (1986-1988) – Ray Luca (kreditert som Anthony Denison)
  • Just Married (1986) – Russell (kreditert som AJ Denison)
  • Servitør! (1981) – Moe (kreditert Anthony Sarrero)

LENKER

For en oppdatert filmografi, se her.

Be the first to reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *