A.J. Kook

A.J. Cook is een Canadese actrice die vooral bekend staat om haar rollen in de tv-dramas Criminal Minds en Higher Ground en de films The Virgin Suicides en Final Destination 2.

Inhoud

  • 1 Biografie
  • 2 Filmografie
  • 3 Regisseur
  • 4 Links
  • 5 notities

Biografie

AJ Cook werd geboren in Oshawa, Ontario, maar zij en haar drie broers en zussen brachten het grootste deel van hun leven door in Whitby. Haar vader is een leraar en haar moeder is een sheriff en werkt voor een psychiater.

Op vierjarige leeftijd begon Cook met jazz-, tap- en balletlessen. Ze danste jarenlang competitief en leerde de kunst in haar huis in Oshawa voordat ze op 17-jarige leeftijd besloot dat ze wilde proberen te acteren. Daarna verhuisde ze naar Salt Lake City, Utah om te studeren aan de Utah Valley University, waar ze haar nu echtgenoot voor het eerst ontmoette tijdens een filmles, totdat ze vanwege hun werk rond half 2002 naar Los Angeles verhuisden.

Niet bepaald een totale beginner – ze speelde in schoolproducties van Romeo en Julia en You Can “t Take it With You – ze betaalde haar contributie met kleine rollen en tv-commercials. In feite Cook “Haar eerste baan was in de kindertelevisieserie Goosebumps en na een McDonalds-commercial in 1997, kreeg ze rollen in twee televisiefilms, In His Fathers Shoes en Elvis Meets Nixon.

In In 1999 kreeg ze haar eerste grote doorbraak als een van de vijf blonde suïcidale zussen van Lissabon in The Virgin Suicides. Datzelfde jaar kreeg ze een hoofdrol in de in Vancouver opgenomen kabeltelevisieserie Higher Ground, waarin ze Shelby Merrick speelde, een ruige -rond-de-randen tienermeisje dat zich bezighoudt met mishandeling en hartzeer op een wildernisschool voor kinderen met problemen.

Cook (links) met Ali Larter in Final Destination 2

Na nog een tv-film en de snowboardkomedie Out Cold, Cook vond haar niche als hoofdrolspeelster in thriller- / horrorfilms, waaronder Ripper: Letter From Hell in 2001, Wishmaster 3: Beyond the Gates of Hell, The House Next Door en Final Destination 2 als Kimberly Corman, haar meest opvallende rol op het grote scherm sinds. Tegelijkertijd kreeg ze gastrollen in tv-series als PSI Factor, First Wave en Dead Like Me, en een terugkerende rol als Lindsay Walker in True Calling.

Eindelijk, in 2005, kreeg ze de rol die haar in staat heeft gesteld erkenning te krijgen: FBI-speciaal agent Jennifer Jareau, medialiaison en profiler van het BAU-leidende team, in de dramaserie Criminal Minds.

Tijdens de pauze van haar hoofdwerk blijft ze rollen krijgen in films als Vanished, Misconceptions en Mothers Day.

Filmografie

  • Least Among Saints (2013) – Cheryl
  • Criminal Minds – 206 afleveringen (2005-heden) Tv-afleveringen – Jennifer “JJ” Jareau
  • Moederdag (2010) – Vicky Rice
  • Misconceptions (2008) – Miranda Bliss
  • Night Skies (2007) – Lilly
  • Vanished (2006) – Hope
  • I ” m Reed Fish (2006) – Theresa
  • Bloodsuckers (2005) – Fiona
  • Tru Calling – 21 afleveringen (2003-2004) tv-afleveringen – Lindsay Walker
  • Dead Like Me – Sunday Mornings (2003) Tv-aflevering – Charlotte
  • Final Destination 2 (2003) – Kimberly Corman
  • The House Next Door (2002) – Lori Peterson
  • Out Cold (2001) – Jenny
  • Ripper (2001) – Molly Keller
  • Wishmaster 3: Beyond the Gates of Hell (2001) – Diana Collins
  • First Wave – The Flight of Francis Jeffries (2000) Tv-aflevering – Lindsay Tilden
  • Higher Ground – 22 afleveringen (2000) Tv-afleveringen – Shelby Merrick
  • The Spiral Staircase (2000) – Local Girl
  • Teen Sorcery (1999) – Dawn
  • The Virgin Suicides (1999) – Mary Lisbon
  • Blue Moon (1999) – Alison
  • PSI Factor: Chronicles of the Paranormal – Second Sight / Chocolate Soldier (1997) – Jill Starling en Hell Week (1998) Tv-afleveringen – Lee Mason
  • Elvis Meets Nixon (1997) – Hippie chick
  • Goosebumps – Don t Wake Mummy (1997) Tv-aflevering – Kim Carter
  • In His Fathers Shoes (1997) – Lisa
  • Laserhawk (1997) – Pretty Girl # 1

Regisseur

  • Criminal Minds – “Chameleon” (2019)

Links

  • Voor een up-to-date filmografie : imdb.com/AJ Cook

Aantekeningen

  • Haar oudste echte zoon, Mekhai Andersen, portretteert Henry LaMontagne, de zoon van haar personage Jennifer Jareau, in de show, te beginnen met een niet genoemd optreden in aflevering “100” van seizoen vijf.
  • Om de martelingen van JJ-ervaringen in “200” realistisch weer te geven, stemde Cook ermee in om daadwerkelijk te worden waterboard. Ze werd ook urenlang aan banden gehangen om een ​​scène na te spelen. Dit had tot gevolg dat ze een maand lang gevoel in haar arm verloor.
  • Op een gegeven moment, waarschijnlijk voordat Mekhai werd geboren, gaf Cook toe dat ze hoopte dat JJ en Reid samen zouden eindigen.
  • Net zoals Mekhai portretteert de pasgeboren zoon van Cook, Phoenix Andersen, Michael LaMontagne, de nieuwe zoon van Jennifer Jareau, in de show, te beginnen met een niet genoemd optreden in de première van seizoen elf “The Job”.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *