Alan Smyth

Alan Smyth is een Ierse acteur die vooral bekend staat om zijn rol als Liam Ulrich in de dramatische mysterieserie Personen onbekend.

Inhoud

  • 1 Biografie
  • 2 Over crimineel Minds
  • 3 Filmografie
    • 3.1 LINKS

Biografie

Nauwelijks er is iets bekend over het verleden van Smyth, inclusief zijn verjaardag, de namen van zijn ouders, waar hij naar school ging en waarom hij acteur wilde worden. Wat bekend is, is dat Smyth in Ierland is geboren en dat Smyth zijn eerste rol op het scherm in 1995, toen hij werd gecast in een niet-genoemde rol als een onbekend personage in de dramatische komedie An Awfully Big Adventure. Smyth kreeg haar eerste grote rol in 2010, toen hij voor het eerst werd gecast als Liam Ulrich, de tweede -op bevel van “The Program”, voor 6 afleveringen van de dramatische mysterieserie Personen onbekend. Ejuma is ook verschenen in tv-shows en films zoals Castle, NCIS, Poor Behavior, Starfish, The Outfield, The Fallen Faithful, Leverage, Minotaur , Caper, The Last Ship, CSI: NY, Grimm en Criminal Minds: Suspect Behavior.

Op C riminal Minds

Smyth speelde Dale Dixon, een man wiens zoon werd ontvoerd door Rawlins en Richard Stahl, in de aflevering “Death by a Thousand Cuts” van seizoen één.

Filmografie

  • Better Things – 2 afleveringen (2017-2019) – Alan Smyth
  • The Critic (2018) – Interviewer
  • Bekers & Robbers (2017) – Chuck
  • Kat Fight! (2016) – Dale
  • Castle (2016) – Agent Steven Mallory
  • Dice (2016) – Death
  • Poor Behavior (2016) – Ian
  • Good Fight (2016) – Scott
  • Childrens Hospital – 2 afleveringen (2012-2016) – Father O “Boylan / Briggs
  • Hoss (2015) – Wentworth
  • The Outfield (2015) – Roger Sanders
  • The Last Ship – 2 afleveringen (2014-2015) – Rachels Dad
  • The Ceoltoir (2014) – Mike
  • Come Fly with Me (2014) – Henry
  • Caper – 2 afleveringen (2014) – Murray
  • John Wayne Gacy (2013) – John Wayne Gacy
  • Cane Hill (2013) – Doctor
  • Minotaur (2013) – The Detective
  • Grimm (2012) – Ian Flynn
  • A Standard Story (2011) – Mr. Bear
  • Hunted: The Demons Forge (2011) – Additional Voices (voice)
  • Criminal Minds: Suspect Behavior – “Death by a Thousand Cuts “(2011) Tv-aflevering – Dale Dixon
  • Personen onbekend – 6 afleveringen (2010) – Liam Ulrich
  • The Bold and the Beautiful – 4 afleveringen (2010) – Craig
  • The Fallen Faithful (2010) – Leo
  • Leverage (2010) – Mark Doyle
  • Winston: An Informal Guide to Etiquette (2009) – The Patron
  • The Middleman – 2 afleveringen (2008) – High Aldwin
  • NCIS (2007) – Nick Kerry
  • Botched (2007) – Hugo
  • Becoming Jane – The Showman (niet genoemd)
  • CSI: NY (2007) – Rupert Flannigan
  • Never Judge a Book (2005) – John
  • Starfish (2004) – Conor
  • The Clinic (2004) – Brian Mooney
  • The Last (2002) – Vinny
  • Bobbie s Girl (2002) – Kenny
  • The Crooked Mile (2001) – Elliot
  • Ballykissangel (2001) – Kelleher
  • Fair City – 2 afleveringen (1996-1997) – Eoghan Healy
  • An Awfully Big Adventure (1995) – Unknown Character (niet genoemd)

LINKS

Kijk hier voor een actuele filmografie.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *