Beverly Todd

Beverly Todd is een Amerikaanse actrice die vooral bekend staat om haar rollen in Brother John, Moving, Lean on Me en The Bucket List.

Inhoud

  • 1 Biografie
  • 2 Over crimineel Minds
  • 3 Filmografie
    • 3.1 LINKS

Biografie

Todd werd geboren op 11 juli 1946 in Chicago, Illinois. Ze was voor het eerst op het podium te zien in toneelstukken als Deep Are the Roots. Ze speelde ook in de Londense cast van de musical No Strings, waarin ze de hit The Sweetest Sounds zong. Ze verscheen ook in de soap-opera Love of Life van 1968 tot 1970 voordat ze verder ging met films en televisie. Op tv kreeg ze veel credits, waaronder opvallende optredens in de PBS-speciale Six Characters in Search of an Author, de miniserie Don t Look Back: The Story of Leroy Satchel Paige en het historische tv-evenement Roots. in de films Moving, Baby Boom, Claras Heart en Lean on Me. Todds optredens zijn sindsdien sporadischer geworden. Onlangs was ze de ster van de films Crash en Animal, en was ze ook te zien in een terugkerende rol in de veelgeprezen serie Six Feet Under.

In haar persoonlijk leven, had Todd een zoon genaamd Malik Smith, die stierf in 1989 op de leeftijd van achttien jaar nadat hij zwaar geslagen was in een tiener nachtclub in Utah. Maliks vader is haar ex-echtgenoot filmproducent Kris Keizer. Ze werd de vice-president van Maliks Voice for Peace, een non-profitorganisatie die is opgericht om haar vermoorde zoon te eren. De organisatie helpt kinderen door “de praktijk van eenheid en rechtvaardigheid te ontwikkelen en te ondersteunen”. Todd was ook medeoprichter van Sunshine Circle. , een privéschool voor kleuters van twee tot en met vijf, en Hollywood Sisters, een non-profit organisatie voor culturele kunst die bestaat uit Afrikaans-Amerikaanse actrices, schrijvers, regisseurs, producenten en andere spraakmakende vrouwen op het gebied van artistieke uitingen. Het doel van Hollywood Sisters was het vieren van Afro-Amerikaanse experts op het gebied van entertainment en het verstrekken van studiebeurzen aan degenen die hoger onderwijs in de kunst volgen.

On Criminal Minds

Todd speelde Susan Anderson in seizoen zes aflevering “Devils Night”.

Filmografie

  • Royal Pains (2013) als Bea
  • Days of Our Lives (2012) als Celeste Perrault (37 afleveringen)
  • Gray “s Anatomy (2011) als Gilda Ruiz
  • Taken from Me: The Tiffany Rubin Story (2011) als Belzora
  • Criminal Minds -” Devil “s Night” ( 2010) Tv-aflevering – Susan Anderson
  • I Will Follow (2010) als Amanda
  • Hope & Redemption: The Lena Baker Story (2008 ) als Annie Baker
  • The Bucket List (2007) als Virginia
  • K-Ville (2007) als Hazel Duplessis
  • Lincoln Heights (2007) als Beverly Bradshaw
  • The Closer (2007) als mevrouw Richards
  • House MD (2007) als Alicia Foreman
  • Hemelvaartsdag (2007) als Nancy
  • Ghost Whisperer (2006) als Sheri Powell
  • Animal (2005) als Latreese (video)
  • Crash (2004) als Grahams moeder
  • Zes Feet Under (2002-2003) als Lucille Charles / Keiths Mother (4 afleveringen)
  • Sparks (1997-1998) als Sharon / Judge Mercer (2 afleveringen)
  • The Surgeon (1995) als Nurse Burns
  • The Boys (1992) als tante Ruth
  • A Different World (1991) als Julia Reeves
  • Equal Justice (1991) als April Gibbons
  • Wiseguy (1990) als Dora
  • The Robert Guillaume Show (1989) als Denise
  • Lean on Me (1989 ) als mevrouw Levias
  • Claras Heart (1988) als Dora
  • Moving (1988) als Monica Pear
  • Baby Boom (1987) als Ann Bowen
  • Ik & Mrs. C. (1987) als Valerie
  • Hill Street Blues (1987) als mevrouw Milton
  • A Different Affair (1987) als Marla
  • Happy Hour (1986) als Laura
  • The Redd Foxx Show (1986) als Felicia Clemmons-Hughes (6 afleveringen)
  • The Ladies Club (1986) als Georgiane
  • Magnum, PI (1985) als Donna Clemens
  • Otherworld (1985) als Auctioneer (tv-miniserie)
  • A Touch of Scandal (1984) als Beatty
  • St. Elsewhere (1984) als Corrine Close (2 afleveringen)
  • For Love and Honour (1983-1984) als Evie Yates (3 afleveringen)
  • The Mississippi (1984) als Dr.Sidra Stone
  • Jessie (1984) als Norma Clark
  • Falcon Crest (1983) als Prisoner # 2 (2 afleveringen)
  • Father Murphy (1983) als Byrdella Richard
  • Huiswerk (1982) als Clinic Receptionist
  • Vice Squad (1982) als Louise Williams
  • Please Dont Hit Me, Mom (1981) als Louise Hawley
  • Don “t Look Back: The Story of Leroy” Satchel “Paige (1981) als Lahoma Brown
  • Quincy ME(1981) als Gretchen Davis, FDA
  • Benson (1979-1980) als Casey Turner / Senator Francine Wade (2 afleveringen)
  • Lou Grant (1980) als Gloria
  • Harris and Company (1979) als Linda Edwards
  • The Jericho Mile (1979) als Wylene
  • Having Babies (1978-1979) als Kelly (7 afleveringen)
  • Het hebben van Babies III (1978) als Kelly Williams
  • The Ghost of Flight 401 (1978) als Dana
  • The Fitzpatricks (1978) als mevrouw Burgess
  • Family (1977) als Sgt. Banner
  • The Fantastic Journey (1977) als Connell
  • Roots (1977) als Fanta (tv-miniserie, 2 afleveringen)
  • Barnaby Jones (1976) als Dorla Sanders
  • Six Characters in Search of an Author (1976) als The Stepdaughter
  • Brother John (1971) als Louisa MacGill
  • Love of Life (1968-1970) ) als Monica Nelson
  • Ze noemen me meneer Tibbs! (1970) als Puff
  • Some Kind of a Nut (1969) als Policewoman (niet genoemd)
  • The Lost Man (1969) als Sally Carter / Dorothy Starr
  • The Wild Wild West (1969) als Angelique
  • The Bold Ones: The Protectors (1969) als Melissa
  • NYPD (1968) als Lila

LINKS

Voor een up-to-date filmografie, zie hier.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *