Cóndor Andino

Vultur-gryphus gif.jpg

Condor-2.jpg

Cóndor Andino

Nombre Científico: Vultur gryphus
Estado de conservación: Casi Amenazado
Reino Animalia
Subfilo: Vertebrata
Filo: Chordata
Subclase: Tetrapoda
Clase: Aves
Orden: Accipitriformes
Suborden: Neognathae
Familia: Cathartidae
Generaal: Vultur
Hábitat: 487px-Vultur gryphus distributiekaart.png

El Cóndor Andino (Vultur gryphus) tamboerijn met de Cóndor de los Andes of de simplemente Cóndor es el ave de grootte van het vliegtuig, het gewicht en de gemiddelde hoogte 1,42 m van de hoogte, 3,30 m van het vergulden en de macho puede llegar en pesar heeft een gewicht van 15 kg en een gewicht van 11 kg.

De kleur van een granaatappel met een witte kleur, de kleur van de kleur en een puntje van de zee, de kleur van de kleur en de kleur van de kleur, de kleur van de kleurafhankelijkheid de emociaal van de straat, de macho cuenta met een kam.

Het is een bord met de terminatie en het begin, het is helaas niet mogelijk, het is niet toegestaan, het is afgelopen of er is geen sirene voor agarrar of er is geen sprake van een wachtrij en geen curvas, maar ook zonder toestemming la carroña.

Su plumaje en de colour cafe mientras alcanzan la madures, este empezara a mudar a negro. Los ojos de los machos son de colour café en los ojos de las hembras son de color rojizo.

Het is een van de mooiste stranden van de wereld, het leven duurt 75 jaar. Su plumaje es denso, lo que lo mantiene abrigado and climas gélidos.

De polluelo intenta is 6 maanden na de maand, en 9 maanden geleden is er een lijst van 9 maanden, een maandelijks of een sobreivir. Pasado 2 jaren geleden voor de meest populaire op de auto of de carroña.

Sumario

  • 1 Hábitat
  • 2 Alimentación
  • 3 Depredadores
  • 4 Comportamiento
  • 5 Reproducción
  • 6 Nombre etimológico y Otros Nombres
  • 7 Estado de Conservación
  • 8 Galería
  • 9 Curiosidades

Hábitat [bewerken | editar código]

De cóndor andino habita a lo largo de La Cordillera de los Andes.

Onderweg tussen 1000 en 5000 meter boven de zeespiegel, de normale hoogte van de alcanzar, de één van de belangrijkste punten met de burgemeestershoogte benut de corrientes de hoge bergtoppen, alcanzando alturas de 6500 m boven de nivel del mar, esto de permite planear por el cielo casi sin mover las helaas.

Suelen dormir en “dormideros”, los cuales son compartidos por ejemplares adultos, sub-adultos y juveniles de ambos sexos. Dit is een van de meest bekende en riscos van de protegios van las lluvias, el viento y depredadores. De gustan los de riscos van de zee en de eerste helft van de zee, pero en geen slaapzaal in een slaapzaal, en een andere prijs en een lugar meer dan de eerste carroñas. U vindt er 124 personen op een dormidero.

Alimentación [bewerken | editar código]

Son animales carroñeros, al igual que otras aves carroñeras no se lanzan and picada apenas encuentran la carroña, sino se queda volando de esta of se ubican and algún lugar donde puedan ver claramente. Pueden met een capaciteit van 5 kg van 5 kg van 5 kg van 5 kg van 5 kg van 5 kg tot 5 kg van 5 kg van 5 kg tot 5 kg días en ayunas.

Depredadores [editar | bewerkbare gegevens]

El Cóndor Andino no one depredadores naturales, su único depredador and el hombre.

Gedrag [bewerken | bewerk code]

De Andescondor maakt geen nesten maar slaapt het liefst op de zandgrond van de grotten, waar ze ook hun enige ei leggen, het mannetje begint het zand te vormen met zijn snavel om de ei veilig.

De condor vliegt met zijn vleugels horizontaal en zijn primaire veren aan de uiteinden opgevouwen. Door het ontbreken van een borstbeen in zijn spieren tijdens de vlucht, kan het statisch in de lucht blijven. Klap met zijn vleugels van de grond, om een ​​gematigde lift te bereiken door af en toe met zijn vleugels te klappen, waarbij je de warme thermische stromingen gebruikt om in de lucht te blijven.

Ze liggen meestal op het zand in de grotten en bedekken zich met hun vacht om warm te blijven.

Afspelen [bewerken | bewerk code]

De condor bereikt geslachtsrijpheid na 10 jaar, ze hebben een zeer lage reproductiesnelheid, aangezien ze gewoonlijk 1 ei per 2 jaar leggen. Het zijn monogame dieren, dat wil zeggen dat ze maar één partner hebben, maar als een van hen sterft, gaat de ander op zoek naar een nieuwe partner.

De voortplantingscyclus begint in verkering (de mannelijke condor spreidt zijn vleugels en laat zijn kop zakken, begint te lopen totdat hij voor het vrouwtje staat en klapt met zijn vleugels.), gevolgd door paring, incubatie en het grootbrengen van het kuiken voor 2 of 3 jaar.

Wanneer het vrouwtje krols wordt, begint haar roodachtige tint gelig te worden. De incubatie kan tussen de 56 en 60 dagen duren, waardoor het de langste incubatietijd is onder roofvogels. Wanneer het kuiken wordt geboren, voedt het zich met het uitgebraakt voedsel dat beide ouders het geven.

Etymologische naam en andere namen [bewerken | bewerk code]

De wetenschappelijke naam komt van Vultur uit het Latijn “Vultur” wat “Gier” betekent en gryphus uit het Grieks “γρυπός” wat “Haakvormige snavel” betekent.

Dit dier heeft geen regionale namen, aangezien het over de hele wereld bekend staat als Condor.

Staat van instandhouding [bewerken | bewerk code]

De staat van instandhouding wordt bijna bedreigd, dit is te wijten aan het verlies van zijn natuurlijke habitat en aan stropers en veeboeren die vergiftigd aas in de buurt van zijn habitat achterlaten en de dieren vergiftigen.

In Colombia, Venezuela en Peru wordt een herbevolkingsproject van de soort uitgevoerd op plaatsen waar ze historisch bewoond waren. Het wordt als erfgoed beschouwd en de jacht is volledig illegaal.

Sommige condors worden in gevangenschap gehouden, terwijl ze nog in hun jeugd zijn, zodat ze zich voortplanten, en wanneer de kuikens geboren worden, worden de volwassen dieren vrijgelaten en degenen die zich niet meer kunnen voortplanten, gaan de kuikens 3 maanden mee in volières voordat ze worden vrijgegeven.

Alle condors worden gemonitord via satelliet, om hun activiteit te zien en om te zien of ze nog leven en er niet op gejaagd wordt.

In Californië, Verenigde Staten, worden alle vrouwtjes in gevangenschap vrijgelaten om niet de hele soort opgesloten te houden, maar ze laten de mannetjes niet vrij omdat ze niet willen dat het ecosysteem wordt beschadigd door een soort uit Zuid-Amerika introduceren, waarna de vrouwtjes worden gevangen om ze terug te brengen naar Zuid-Amerika.

Galerij [bewerken | code bewerken]

mg style =” “src =” https://static.wikia.nocookie.net/colombia/images/6/66/Condor\_A\_Vuelo.jpg/revision/latest/scale-to -width-down / 150? cb = 20180331202157 & path-prefix = en “title =” Condor To Flight.jpg (774 KB) “alt =” Condor To Flight “>

Condor tijdens de vlucht

mg style = “” src = “https://static.wikia.nocookie.net/colombia/images/e/ee/Condor\_3. jpg / revision / latest / scale-to-width-down / 150? cb = 20180331203223 & path-prefix = en “title =” Condor 3.jpg (43 K B) “alt =” Condor 3 “> Condor 3

Condor in verkering

mg style =” “src =” https://static.wikia.nocookie.net/colombia/images/e/ec/Condores.jpg/revision/latest/scale-to-width-down / 150? Cb = 20180331202236 & path-prefix = en “title =” Condores.jpg (203 KB) “alt =” Condores “>  Condores

Pareja de Cóndores

mg style =” “src =” https://static.wikia.nocookie.net/colombia/images/d/db/Huevo\_Condor\_a.jpg/revision/latest/scale-to-width-down / 150? Cb = 20180331202329 & path-prefix = es “title =” Huevo Condor a.jpg (29 KB) “alt =” Huevo Condor a “>  Huevo Condor a

Huevo de un Cóndor

mg style =” “src =” https://static.wikia.nocookie.net/colombia/images/5/5b/Polluelo\_condor.jpg/revision/latest/scale-to-width- down / 150? cb = 20180331202351 & path-prefix = es “title =” Polluelo condor.jpg (45 KB) “alt =” Polluelo condor “> Polluelo condor

Polluelo de Cóndor

mg style =” “src =” https://static.wikia.nocookie.net/colombia/images/b/b8/Condorito.png/revision/latest/scale-to-width-down / 150? Cb = 20180331202750 & path-prefix = es “title =” Condorito.png (48 KB) “alt =” Condorito “>  Condorito

Condorito

mg style =” “src =” https://static.wikia.nocookie.net/colombia/images/0/09/Chago.png/revision/latest/scale-to-width-down / 150? Cb = 20180331202909 & path-prefix = es “title =” Chago.png (42 KB) “alt =” Chago “>  Chago

Chago mascota de los juegos sudamericano de 2014

Bekijk een foto van een galerie

Curiosidades [editar | editar código]

  • El Cóndor andino aparece en los escudos de armas de Bolivia, Chile, Colombia, Ecuador, el estado de Mérida en Venezuela y la provincia de Pichincha en Ecuador.
  • Es el ave nacional de los 7 países donde habita.
  • En la mitología Inca se creía que el Cóndor al ser el ave más grande era el encargado de la salida del sol, alzándolo en sus alas hasta que este llegara a la cima.
  • Los Incas también overwegend een ander deel van het leven, een onsterfelijk leven, een nieuw begin en een nieuw leven in de bergen.
  • El Cóndor is een vertegenwoordiger van de geschiedenis van de mascotte van de Amerikaanse sudamericano 2014.
  • In 1970 werd de UICN beschouwd als een cóndor en een estado van Peligro. Con el tiempo la especie creció y actualmente se encuentra and casi amenazada.
  • El cóndor fue introducido in Argentina para que la especie no desapareciera, y recientemente fue reintroducida a Venezuela, and la cual ya hay 14 espécimen and libertad .

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *