Courtney Gains

Courtney Geighton Gains is een Amerikaanse acteur, producer en schrijver die vooral bekend staat om zijn vertolking van Malachi in Children of the Corn.

Inhoud

  • 1 Biografie
  • 2 Over crimineel Minds
  • 3 Filmografie
    • 3.1 PRODUCENT
    • 3.2 SCHRIJVER
    • 3.3 “SOUNDTRACK
    • 3.4 LINKS

Biografie

Er is weinig bekend over het persoonlijke leven van Gains, inclusief waarom hij ervoor koos acteur te worden. In de jaren tachtig behaalde hij succes door verschillende rollen in films zoals Children of the Corn, Hardbodies, Lust in the Dust, Back to the Future, Can “t Buy Me Love, Secret Admirer, Colors, The Burbs en Memphis Belle . Naast zijn filmcredits speelde Gains een belangrijke rol in de videogame Wing Commander III: Heart of the Tiger en speelde hij gastrollen in verschillende tv-shows, zoals Seinfeld, Monk, In the Heat of the Night, Tales from the Crypt, ER, JAG, Pacific Blue, Nash Bridges, Diagnosis: Murder, Charmed, Alias, The Guardian, My Name is Earl en Criminal Minds. In zijn persoonlijke leven werkt hij ook als acteercoach en muzikant. Hij trad ooit live op het podium op met Phish en bracht een soloalbum uit.

On Criminal Minds

Gains portretteerde Todd Burton, een dakloze man en de waanvoorstellingen van zijn broer Cormac, een seriemoordenaar. aflevering “Keeper” van seizoen 12.

Filmografie

  • Criminal Minds – TV-aflevering “Keeper” (2016) – Todd Burton
  • Wild Cardz (2016) als Courtney
  • The Bronx Bull (2016) als Chain Gang Guard
  • Prettyface (2016) als Shorty (kort)
  • It “s Always Sunny in Philadelphia (2016) als Roach
  • The Funhouse Massacre (2015) als Dennis
  • Texas Rising (2015) als Cole Hornfischer (tv-miniserie, 4 afleveringen)
  • Hells Kitty (2015) als Mordicia
  • Halcyon (2015) als Robert
  • Ride the Lightning (2014) als Red Russo
  • Perception (2014) als officier James McKenzie
  • We Are Angels (2014) als Parro (3 afleveringen)
  • The Middle (2014) als Phil
  • My Trip Back to the Dark Side (2014) als Bobby G.
  • Bones (2014) als Super
  • Field of Lost Shoes (2014) als Capt. Chinook
  • Switched at Birth (2014) als Donny
  • Franklin & Bash (2013) als Lyle
  • The House Across the Street (2013) als Ned
  • Ambush at Dark Canyon (2012) als Sheriff Hurley
  • Lose Yourself (2012) als Bobby G. (video)
  • 2 Flat s (2011) als Tow Truck Driver (kort)
  • My Trip to the Dark Side (2011) als Bobby G. (video)
  • Mimesis (2011) als Gordon
  • Poolboy: Drowning Out the Fury (2011) als Gil Highdecker
  • LA Noire (2011) als Eli Rooney (videogame, stem)
  • Discipline (2011) als Jack Baldwin
  • Kijk uit voor Slick (2010) als Benji
  • Faster (2010) als Telemarketer
  • Raven (2010) als Danny
  • The Quiet Ones (2010) als Michaels vader
  • Cinema Salvation (2010) als Courtney
  • The Ascent (2010) als Andrew
  • CSI: Crime Scene Investigation (2009) als Stan Gerber (niet genoemd)
  • Shadowheart (2009) als Finch ( video)
  • Benny Bliss and the Disciples of Greatness (2009) als Benny Bliss
  • He “s Such a Girl (2009) als Barrista
  • Sibling Rivalry ( 2009) als The Stranger
  • My Name Is Earl (2008) als Lloyd
  • Alien Encounter (2008) als Donovan
  • Monk (2008) als Six-Fingered Man / Frank Nunn (2 afleveringen)
  • Halloween (2007) als Jack Kendall (niet genoemd)
  • The Phobic (2006) als Dr.Cecil Westlake
  • NCIS (2006) als Gary Silverstein
  • Desolation Canyon (2006) als Jack McAllister
  • Freezerburn (2005) als Scooter the Grip
  • Studio House (2005) als Scotty
  • Headshot (2004) als The Writer (kort)
  • No Ordinary Hero (2004) als W . Fritz Bean (kort)
  • The Guardian (2003-2004) als Roy Cantwell (5 afleveringen)
  • Dorm Daze (2003) als Lorenzo the Black Hand
  • Alias ​​(2003) als Holden Gemler
  • Fastlane (2002) als Det. Guthrie
  • Sweet Home Alabama (2002) als Sheriff Wade
  • Charmed (2000) als DJ
  • Her Married Lover (1999) als Hood
  • King Cobra (1999) als Dr. Joseph McConnell (video)
  • Dreamers (1999) als Mike
  • Geen gedragscode (1998) als Cameron
  • The Landlady (1998) als Tyson Johns
  • Arli $$ (1998) als Dealer
  • The Killing Grounds (1998) als Vincent Reynosa (video)
  • Shadow of Doubt (1998) als Ernie
  • Brooklyn South (1998) als Joe Beldon
  • Dilemma (1997) als Tex
  • Diagnosis Murder (1997) als Dwayne
  • Behind Enemy Lines (1997) als Church
  • Pacific Blue (1996) als Jim-Joe
  • Silk Stalkings (1996) als Norman Harrison
  • JAG (1996) als Pete
  • Wing Commander III: Heart of the Tiger (1994) als Lt.Ted “Radio” Rollins (videogame, stem)
  • ER (1994) als Ronnie
  • Rebel Highway (1994) als plaatsvervangend nummer 1
  • In the Line of Duty: The Price of Vengeance (1994) als Barlow
  • Tales from the Crypt (1993) als Frat Boy
  • Bakersfield PD (1993) als Doug
  • In the Heat of the Night (1993) als Coley Hiffern (2 afleveringen)
  • Seinfeld (1993) als Clerk
  • FBI: The Untold Stories (1993) als Kirby Anthony
  • Memphis Belle (1990) als Sgt. Eugene McVey
  • CBS Summer Playhouse (1989) als Silas
  • The “Burbs (1989) als Hans Klopek
  • Superboy (1988) als Jeff Hilford
  • Vietnam War Story (1988) als Albertson
  • Colors (1988) als Whitey
  • Can “t Buy Me Love (1987) als Kenneth Wurman
  • 21 Jump Street (1987) als Birch
  • Starman (1987) als Bo
  • Winnaars Take All (1987) als Goose Trammel
  • American Harvest (1987) as Chips
  • Ratboy (1986) als Kid in Car
  • The Children of Times Square (1986) als Punk Who Robs Brian
  • Misfits of Science (1985) als Mechanic
  • Back to the Future (1985) als Dixon
  • Secret Admirer (1985) als Doug
  • Lust in the Dust (1985) als Red Dick Barker
  • Hardbodies (1984) als Rag
  • CBS Schoolbreak Special (1984) als Joe Newbolt
  • Children of the Corn (1984) als Malachai

PRODUCENT

  • Benny Bliss and the Disciples of Greatness (2009) – Producer
  • Sibling Rivalry (2009) – Executiv e Producer
  • The Phobic (2006) – Co-Producer
  • Dorm Daze (2003) – Co-Executive Producer

SCHRIJVER

  • Benny Bliss and the Disciples of Greatness (2009)

“SOUNDTRACK

  • Love Guarantee (1988) – Colors

LINKS

Voor een actuele filmografie, kijk hier.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *