Jacqueline Pinol

Jacqueline Pinol is een Amerikaanse actrice en stemactrice.

Inhoud

  • 1 Biografie
  • 2 Over crimineel Minds
  • 3 Filmografie
    • 3.1 LINKS

Biografie

Pinol werd geboren op 8 april 1979 in de wijk Queens in New York City, New York, van Franse en Latijns-Amerikaanse afkomst. Ze begon een acteercarrière terwijl ze nog op de Beverly Hills High School zat, door haar stem te geven voor de videogame Noir uit 1996. Ze studeerde in 1997 af aan Beverly Hills High, op dat moment maakte ze deel uit van de beroemde Madrigal Singers. Pinol zette haar acteercarrière kort daarna voort, aanvankelijk onder de alias van Jacqueline Aries voordat ze verder ging met haar geboortenaam.

On Criminal Minds

Pinol speelde dokter Judith Mertz in de première-aflevering “The Job” van seizoen elf.

Filmografie

  • Criminal Minds – “The Job” (2015) tv-aflevering – Doctor Judith Mertz
  • Road to Juarez (2015) als Yadria
  • Bordertown (2015) als Pepito Gonzalez
  • Film Lab Presents (2014) als Sara
  • Zombies Monsters Robots (2014) als Selena (videogame, stem)
  • East Los High (2014) als Janet
  • The Fault in Our Stars (2014) als Voice Cast
  • Mr. Peabody & Sherman (2014) als extra stemmen (stem)
  • The Mentalist (2013) als nieuwsanker
  • The Call (2013) as Additional Voices (voice)
  • Dakota (2012) als Elizabeth
  • Waking Up (2011) als Sara (kort)
  • Ice Age: A Mammoth Christmas ( 2011) als aanvullende stemmen (tv-korte film, stem)
  • Uncharted 3: Drakes Deception (2011) als Columbian Citizens (videogame, stem)
  • Answers to Nothing (2011) als Tricia
  • Days of Our Lives (2011) als Sofia (7 afleveringen)
  • Borderline Murder (2011) als Jennie Grace
  • Let Lorenzo (2011) als Salsa Wife (kort)
  • Monster Mutt (2011) als Tawni Martinez
  • Secrets in the Walls (2010) als Greta (stem)
  • The Fallen Faithful ( 2010) als Maria
  • Parenthood (2010) als Valerie
  • Tiempo finale (2009) als Amalia
  • One Hot Summer (2009) als Viviana Suarez
  • The Closer (2009) als Aria Mazón
  • 24 (2009) als Carol Vossler
  • Burn Notice (2008) als Sophia
  • CSI: NY (2007-2008) als Rikki Sandoval (4 afleveringen)
  • Bachelor Party 2: The Last Temptation (2008) als Voice Actor (video, voice)
  • Transformers: The Game (2007) als Walla (videogame, stem)
  • Lincoln Heights (2007) als Delilah Sandoval (4 afleveringen)
  • Novel Romance (2006) als Isabelle
  • Barnyard (2006) als Additional Barnyard Voices (stem)
  • Heroes (2006) als Janice Parkman
  • Danika (2006) als Nanny
  • CSI: Miami (2006) als Cynthia Sanchez
  • Las Vegas (2005) als Julie Zelman
  • How I Met Your Mother (2005) als Jackie
  • Staring at the Sun (2002) als Claudia (kort, gecrediteerd als Jacqueline Aries)
  • Resurrection Blvd. (2001-2002) als Olivia Solano (8 afleveringen)
  • Ponderosa (2001-2002) als Isabella (7 afleveringen)
  • Out of the Black (2001) als Cait McLachlan (gecrediteerd als Jacqueline Aries)
  • The Division (2001) als Rachel Garcia (gecrediteerd als Jacqueline Aries)
  • Once (2000) als Vivian (kort, gecrediteerd als Jacqueline Aries)
  • General Hospital (2000) als Sherry (gecrediteerd als Jacqueline Aries)
  • Runaway Virus (2000) als Rita (niet genoemd)
  • The Pretender (1999) als Kidnapped Teacher (gecrediteerd als Jacqueline Aries)
  • USA High (1997) als Simone
  • Noir (1997) als Winthrop Staff (videogame, stem, gecrediteerd als Jacky Pinol)

LINKS

Voor een up-to-date filmografie, kijk hier.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *