Jamie Kennedy

Jamie Kennedy is een Amerikaanse acteur, komiek en rapper die vooral bekend staat om zijn rol als professor Eli James in de bovennatuurlijke dramaserie Ghost Whisperer en als Randy Meeks in de horrorfranchise Scream.

Inhoud

  • 1 vroege leven
  • 2 carrière
  • 3 Criminal Minds
  • 4 Filmografie
    • 4.1 LINKS

Vroege leven

Kennedy, de jongste van zes kinderen, ging naar Monseigneur Bonner High School, waar hij in 1988 afstudeerde. Nadat hij aan verschillende universiteiten had gestudeerd, begon hij als een bijtspeler op te treden in films en tv-shows. begon zijn carrière in stand-up comedy.

Carrière

Toen hij naar Hollywood verhuisde, werd Kennedy een professionele extra, met zijn eerste rol in de Dead Poets Society uit 1989, hoewel niet genoemd. Na een periode van tijd van Omdat hij niet in staat was om een ​​agent te krijgen, en ook geen optredens had – auditie doen voor meer dan 80 rollen en er geen ontving – moest hij gastheer worden bij Red Lobster om zichzelf te onderhouden. Hierna nam Kennedy een baan aan als telemarketeer, en realiseerde zich al snel dat hij had een talent voor het verkopen van dingen. Daarom gebruikte hij dit als een manier om zichzelf te verkopen en van zichzelf zijn agent te maken.

Kennedy gebruikte zijn stemacteursvaardigheden om een ​​valse persona te creëren, screen-agent Marty Power Hij deed zich via de telefoon voor als Marty Power en trok de aandacht van echte agenten en managers die later zijn optredens zouden boeken. Hij kreeg uiteindelijk zijn eerste grote filmrol aan het eind van de jaren negentig toen hij werd gecast als Randy Meeks in de Scream-serie. horrorfilms. In de afgelopen jaren heeft hij ook kleine rollen gespeeld in een aantal andere films, een en verschijnt het vaakst tegenover acteur Kal Penn, inclusief Malibus Most Wanted, Harold & Kumar Ga naar White Castle en Son of the Mask.

Kennedy richtte samen met Josh Etting een productiebedrijf op met de naam Wannabe Producers, waarmee hij de shows The Jamie Kennedy Experiment, Blowin Up, The Starlet en Living with Fran heeft geproduceerd. In navolging van Malibus Most Wanted (2003), waarin hij zowel schreef als speelde, schreef Kennedy mee aan de MTV-show Blowin “Up (2006) met zijn vriend Stu Stone.

Kennedy leende zijn stem als beroemdheid in de videogame ESPN NFL 2K5 als een celebrity-tegenstander met zijn eigen voetbalteam, de Upper Darby Cheesesteaks, en hij kan ook worden vrijgespeeld als een Free Agent-tight end in seizoensmodus. Zijn stint als Activision s emcee op de E3 2007 trok echter critici.

Terwijl hij aan zijn film Malibus Most Wanted werkte, liet Kennedy ghostwriter Ellen Rapaport een komische pseudo-autobiografie schrijven met de titel Wannabe: A Hollywood Experiment. Het boek beschrijft zijn leven in Hollywood terwijl hij probeert een ster. Het geeft achtergrondinformatie over zijn leven en familie, en duikt snel in zijn avonturen. Het vertelt over zaken als Kennedys levensomstandigheden in de sloppenwijken van Hollywood, zijn versleten auto, zijn nierproblemen en funky personages door het hele verhaal.

Als uitvoerder van stand-upcomedy is hij vooral bekend om zijn sketch-optredens in zijn realityshow op televisie, The Jamie Kennedy Experiment, dat in 2002 de hoogste nieuwe show van het WB Network werd, maar die werd geannuleerd in april 2004 vanwege dalende kijkcijfers. In 2006 bracht Jizzy Entertainment Unwashed: The Stand-Up Special uit. In 2008 bracht Kennedy de documentaire Heckler uit, over de benarde situatie van stand-up comics versus hun vaak agressieve publiek. / p>

Sinds 2008 speelde Kennedy hoogleraar psychologie Eli James in het CBS-drama Ghost Whisperer, en dateerde hij van maart 2009 tot maart 2010 met de ster van de show, Jennifer Love Hewitt. Hij is ook actief in het toerisme in Californië campagne, verschenen in verschillende commercials met gouverneur Arnold Schwarzenegger. Sinds 2009 speelt hij in de tv-serie, The Cleveland Show, het vriendje van Roberta Tubbs.

Criminal Minds

Kennedy speelde de kannibalistische seriemoordenaar Floyd Feylinn Ferell in de aflevering “Lucky” van seizoen drie. Kennedy hernam zijn rol in de aflevering “Lucky Strikes” van seizoen dertien.

Filmografie

  • Criminal Minds – 2 afleveringen (2007-2017) Tv-afleveringen – Floyd Feylinn Ferell
  • Heart, Baby (2017) – TJ
  • Legends of Chamberlain Heights – 14 afleveringen (2016-2017) – Extra stemmen (stem)
  • Walk of Fame (2017) – Hugo
  • Lucifer (2017) – Andy Kleinburg
  • Surviving Compton: Dre, Suge & Michel “le (2016) – Jerry Heller
  • Mostly Ghostly 3: One Night in Doom House (2016) – Simon
  • Heartbeat – 8 afleveringen (2016) – Dr.Casey Callahan
  • Little Savages (2016) – Fritz
  • Stagiaires van FIELD (2016) – Black Skull
  • Gloom (2015) – Frump
  • Buddy Hutchins (2015) – Buddy Hutchins
  • Tremors 5: Bloodlines (2015) – Travis B. Welker
  • The Sand (2015) – Beach Patrol Alex
  • Star vs.the Forces of Evil (2015) – Helios (stem)
  • Rivers 9 (2015) – Rob
  • Other Plans (2014) – Nathan
  • Kingdom – 2 afleveringen (2014) – Bucky DeMarco
  • Bro, wat is er gebeurd? (2014) – MF Bob
  • Nowhere Safe (2014) – Kevin Carlisle
  • Mission Air (2014) – Galvez
  • Fanboy & Chum Chum – 19 afleveringen (2009-2014) – Kyle / Fankylechum (stem)
  • Bermuda Tentacles (2014) – Dr.Zimmer
  • CSI: Crime Scene Investigation (2014) – Ed Kapena
  • The Hungover Games (2014) – Justmitch / Willy Wanker / Tim Pistol
  • The After (2014) – David
  • voelt zo Goed (2013) – Mr. Horton
  • Foreclosed (2013) – Forrest Hayes
  • The Soul Man (2013) – Kevin
  • The Cleveland Show – 23 afleveringen (2009-2013) – Federline Jones / Additional Voices (voice)
  • Jackhammer (2013) – Lance Selmour
  • Parental Payback (2012) – Rik Sari
  • Lost and Found in Armenia (2012) – Bill
  • The Reef 2: High Tide (2012) – Ronny (stem)
  • Bending the Rules (2012) – Theo Gold
  • Good Deeds (2012) – Mark Freeze
  • Cupid, Inc. (2012) – Vernon Gart
  • Entourage – 2 afleveringen (2011) – Ja mie Kennedy
  • Café (2011) – Dealer / Glenn
  • Darker Side of Green (2010) – Moderator
  • Eureka (2010) – Dr.Ramsey
  • Ghost Whisperer – 45 afleveringen (2008-2010) – Professor Eli James
  • Real Heroes: Firefighter (2009) – Marc Cameron (stem)
  • Curious George 2: Volg die aap! (2009) – “Danno” Wolfe (stem)
  • Finding Bliss (2009) – Dick Harder
  • Extreme Movie (2008) – Mateus
  • Reaper (2008 ) – Ryan Milner
  • Ik & Lee? (2007) – Joel
  • Larry the Cable Guy s Christmas Spectacular (2007) – Ghost of Christmas Past
  • Living with Fran – 2 afleveringen (2005-2007) – Alan / TV Omroeper
  • Kickin “It Old Skool (2007) – Justin Schumacher
  • Mind of Mencia (2006) – Will Pillowbiter
  • Farce of the Penguins (2006) – Jamie (stem)
  • Dinotopia: Quest for the Ruby Sunstone (2005) – Spazz (stem)
  • Son of the Mask (2005) – Tim Avery
  • Harold & Kumar Go to White Castle (2004) – Creepy Guy (niet genoemd)
  • Crank Yankers (2004) – Wally Palumbo (stem)
  • King of the Hill – 2 afleveringen (2003-2004) – Fudgie / politiechef / Dr. Tim Rast (stem)
  • Malibus Most Wanted (2003) – Brad “B-Rad” Gluckman
  • Sol Goode (2003) – Justin Sax
  • Night Visions (2002) – Mark Stevens
  • Da Mob – 7 afleveringen (2001-2002) – Rooster (stem)
  • Bug (2002) – Dwight
  • Pretty When You Cry (2001) – Albert Straka
  • Max Keebles Big Move (2001) – Evil Ice Cream Man
  • Strange Frequency (2001) – Pete Derek
  • Jay en Silent Bob Strike Back (2001) – Chakas productieassistent
  • Dr. Dolittle 2 (2001) – Bandit / Forest Animal / Animal Groupie # 1 (stem)
  • Slacker Cats (2001) – Buckley (stem)
  • Road to Flin Flon (2000) – Brad
  • The Specials (2000) – Amok
  • Aas (2000) – Agent Blum
  • Scream 3 (2000) – Randy Meeks
  • Boiler Room (2000) – Adam
  • Stark Raving Mad (2000) – Doobs
  • Three Kings (1999) – Walter Wogaman
  • Bowfinger (1999) – Dave
  • Enemy of the State (1998) – Jamie
  • Soundman (1998) – Franks Assis tant / Marty (stem)
  • The Pass (1998) – plaatsvervangend Jim Banks (gecrediteerd als Jaime Kennedy)
  • Bongwater (1998) – Tommy
  • Starstruck ( 1998) – George Gordon Flynn
  • Coax (1997) – Jamie
  • Scream 2 (1997) – Randy Meeks
  • As Good as It Gets (1997) – Street Hustler
  • Sparkler (1997) – Trent
  • Stricken (1997) – Banyon
  • Perversions of Science (1997) – Spaceman John
  • Clockwatchers (1997) – Eddie
  • On the Edge of Innocence (1997) – Luke Canby
  • Scream (1996) – Randy Meeks
  • Romeo + Juliet ( 1996) – Sampson
  • Ellen – 2 afleveringen (1995) – Tad
  • Unhappily Ever After – 3 afleveringen (1995) – Stoney / Pony Burger Attendent
  • Californië Dreams – 2 afleveringen (1994) – Sea Kelp
  • VR Troopers (1994) – Elmo
  • Dead Poets Society (1989) – Unknown Character (niet genoemd)

LINKS

Voor een up-to- datum filmografie, zie hier.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *