Jeffrey Nordling

Jeffrey Richard Nordling is een Amerikaanse acteur die bekend staat om zijn rollen in Once and Again, 24, Desperate Housewives en Flight 93.

Inhoud

  • 1 Biografie
  • 2 Over criminele geesten
  • 3 Filmografie
    • 3.1 LINKS

Biografie

Nordling werd geboren in Ridgewood, New Jersey, in maart 11, 1962, en groeide op in Washington Township. Na zijn verhuizing naar Saddle River, New Jersey, ging hij naar Ramsey High School, waar hij afstudeerde in 1980. Daarna ging hij naar Wheaton College in Wheaton, Illinois, en studeerde af met een graad in kunst in 1984. Nordling begon zijn acteercarrière in 1988 als Tyler in de tv-serie Beauty and the Beast. Een van zijn meer belangrijke rollen was in D3: The Mighty Ducks. Hij portretteerde ook Gaëtan Dugas in And the Band Played On en Capote Duncan in Sex and the City. In 1999 portretteerde Nordling de oorspronkelijke Apple-investeerder Mike Markkula in de door TNT geproduceerde film Pirates of Silicon Valley.

Vervolgens speelde hij Jake Manning in de tv-dramaserie Once and Again, die werd uitgezonden van 1999 tot 2002. Vervolgens speelde hij als Brent Barrow in de serie Dirt, die werd uitgezonden op het FX-kabelnetwerk van 2007 tot 2008. Hij trad ook op als FBI-agent Larry Moss in het zevende seizoen van 24. Tijdens het seizoen 2009-10 van Desperate Housewives, verscheen Nordling als Nick Bolen, een vaste serie en de echtgenoot op het scherm van een van de personages, maar de rollen van de Bolens werden na één seizoen stopgezet. Nordling speelde ook als Tom Burnett in de voor tv gemaakte film Flight 93. In 2011 begon hij een terugkerende rol in het medische / misdaaddrama Body of Proof. Daarin speelde hij Todd Fleming, die hij bleef spelen tot de show werd geannuleerd. Nordling maakte in 2014 een gastrol in Criminal Minds.

On Criminal Minds

Nordling portretteerde advocaat, pedofiel en ontvoeringsslachtoffer Jack Westbrook in de aflevering The Boys of Sudworth Place van seizoen 10.

Filmografie

  • Beautiful Girl (2014) als JB
  • Criminal Minds – “The Boys of Sudworth Place” (2014) tv-aflevering – Jack Westbrook
  • Castle (2014) als Marcus Lark
  • Rake (2014) als Bruce Mangan (7 afleveringen)
  • Arrow (2012-2014) als Frank Bertinelli (3 afleveringen)
  • Killer Women (2014) als senator Jake Colton (3 afleveringen)
  • Cloud 9 (2014) als Sebastian Swift
  • Sea of ​​Fire (2014) als Reverend Bobby McAllister
  • Malibu Country (2012) als Bobby (2 afleveringen)
  • Happily Divorced (2012) als Matthew (gecrediteerd als Jeffrey Norling)
  • Body of Proof (2011-2012) als Todd Fleming (8 afleveringen)
  • This American Housewife (2012) als Stanford Swift
  • CSI: NY (2011) als senator Kirk Matthews (2 afleveringen)
  • The Protector (2011) als Lt. Jack Brennan (2 afleveringen)
  • In Plain Sight (2011) als Kurt Gaffney
  • Normal (2011) als Mark Maddux
  • The Quickening (2010) als Gabe
  • TRON: Legacy (2010) als Richard Mackey
  • Desperate Housewives (2009-2010) als Nick Bolen (17 afleveringen)
  • Love Hurts (2009) als Curtis
  • mevrouw. Washington Goes to Smith (2009) als Professor Terry O “Neill
  • 24 (2009) als Larry Moss (19 afleveringen)
  • The Mentalist (2008) als Price Randolph
  • Surfer, Dude (2008) als Eddie Zarno
  • Dirt (2007-2008) als Brent Barrow (16 afleveringen)
  • Hole in the Paper Sky (2008) als professor Cory (kort)
  • Shark (2007) als FBI Special Agent Oliver Hayes
  • Home of the Brave (2006) als Cary (gecrediteerd als Jeff Nordling)
  • Flicka (2006) als Rick Koop
  • Justice (2006) als OC DA Richard Lane
  • Flight 93 (2006) als Tom Burnett
  • Close to Home (2005) als Coach Matt Whiting (gecrediteerd als Jeffrey Nording)
  • Bones (2005) als David Ross
  • CSI: Crime Scene Investigation (2005) als Mark Thayer
  • Killer Instinct (2005) als The Professor
  • The Closer (2005) als Hart Phillips
  • Judging Amy (2005) als Professor Kurt Tomko
  • Listen Up (2005) als Doctor Swerling
  • Life As We Know It (2005) als Mike (2 afleveringen)
  • Searching for Davids Heart (2004) als Bill Deeton
  • Nip / Tuck (2004) als Roger
  • Cold Case (2004) als Roy Minard
  • SUV van Beverly Hills (2004) als Jeff Aronson
  • The Lyons Den (2003) als Special Agent Colton Mead
  • Crossing Jordan (2003) als Tom Crane
  • Still Standing (2003) als Matt Russell
  • The Lone Ranger (2003) als James Landry
  • War Stories (2003) als Ian Rhys
  • The Flannerys (2003) als Barrett Flannery
  • Providence (2002) als Dr.David Baylor (10 afleveringen)
  • Once and Again (1999-2002) als Jake Manning (47 afleveringen)
  • Just Ask My Children (2001) als Scott Kniffen
  • State of Grace (2001) als Dell Adams
  • Personally Yours (2000) als Jesse Stanton
  • Chicken Soup for the Soul (1999) als Tom (gecrediteerd als Jeff Nordling)
  • Turbulence 2: Fear of Flying (1999) als Elliot
  • Pirates of Silicon Valley (1999) als Mike Markkula
  • Blue Moon (1999) als Billy Medieros
  • Saint Misschien (1998) als Danny Bedloe
  • Arli $$ (1998) als Joe Lansing
  • Sex and the City (1998) als Capote Duncan
  • Polish Wedding (1998) als Father Don
  • Almost Perfect (1997) als Jack Chenault (2 afleveringen)
  • Melrose Place (1997) als Eric Baines (9 afleveringen)
  • Veronicas Closet (1997) als Tom
  • True Women (1997) als Dr. Peter Woods
  • The Sleepwalker Killing (1997) als Det. Lloyd Boyko
  • Soul Mates (1997) als Dennis
  • Apollo 11 (1996) als Neil Armstrong
  • D3: The Mighty Ducks (1996) als Coach Ted Orion
  • Remembrance (1996) als Col. Brad Fullerton
  • Roseanne (1996) als Joe Matthews
  • Harrison: Cry of the City (1996) als Frank
  • Touched by an Angel (1995) als Jackson Spears
  • Trail of Tears (1995) als Michael
  • Chicago Hope (1995) als Mr.Schepps
  • A Stranger in Town (1995) als Larry
  • The Shamrock Conspiracy (1995) als Frank
  • Love Affair (1994) als Lou
  • Murder, She Wrote (1993-1994) als Richard Hawkes / Bruce Hastings (2 afleveringen)
  • Someone She Knows (1994) als Greg Philips
  • Quiz Show (1994) als John Van Doren
  • Holy Matrimony (1994) als Link
  • Baby Brokers (1994) als John
  • Dangerous Heart (1994) als Lee
  • And the Band Played On (1993) als Gaëtan Dugas
  • Time Trax (1993) als Carl Manheim
  • Journey to the Center of the Earth (1993) als Chris Turner
  • Star Trek: Deep Space Nine (1993) als Tahna
  • Citizen Cohn (1992) als G. David Schine
  • Ruby (1992) als Hank
  • Black Death (1992) als Dr.Jake Prescott
  • Eye of the Widow ( 1991) als FBI-agent
  • Mission of the Shark: The Saga of the USS Indianapolis (1991) als Tasker
  • Brooklyn Bridge (1991) als Gil Hodges (2 afleveringen)
  • The Young Riders (1991) als Frank Pike
  • Alien Nation (1989) als Ted Healy
  • American Playhouse (1989) als Roy Howard
  • Working Girl (1988) als Tim Rourke
  • Shooter (1988) als Matt Thompson / Grunwald
  • Beauty and the Beast (1988) als Tyler

LINKS

Voor een up-to-date filmografie, zie hier.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *