Spencer Treat Clark

Spencer Treat Clark is een Amerikaanse acteur die vooral bekend staat om zijn rol als Joseph Dunn in de superhelden-thrillerfilms Unbreakable and Glass.

Inhoud

  • 1 Biografie
  • 2 Over crimineel Minds
  • 3 Filmografie
    • 3.1 LINKS

Biografie

Clark werd geboren op 24 september 1987 in New York City, New York. De namen van zijn ouders zijn niet bekend, en daarom wilde hij acteur worden. Wat bekend is, is dat Clark de Taft School en Columbia University bezocht, de laatste waarvan hij afstudeerde met een bachelordiploma in politieke wetenschappen. Clark kreeg zijn eerste rol op het scherm in 1995, toen hij werd gecast als Steven Michael Frame voor minstens 4 afleveringen van de populaire soap Another World. Clark kreeg zijn eerste grote rol in 2000, toen hij werd gecast als Joseph Dunn, de enige zoon van hoofdrolspeler David Dunn, in de superheldenthrillerfilm Unbreakable. Sindsdien heeft Clark verscheen in tv-programmas en films zoals Glass, NCIS, Mad Men, Much Ado About Nothing, The Closer, The Good Wife, Superheroes, Law & Order: Special Victims Unit, Agents of SHIELD en Criminal Minds.

On Criminal Minds

Clark speelde Jordan Halloran in de aflevering Ashley van seizoen veertien.

Filmografie

  • Glass (2019) – Joseph Dunn
  • Criminal Minds – “Ashley” (2018) tv-aflevering – Jordan Halloran
  • Animal Kingdom – 14 afleveringen (2 016-2018) – Adrian
  • Do No Harm (2018) – Navy Corpsman Doc Barron
  • Agenten van S.H.I.E.L.D. – 8 afleveringen (2015-2018) – Werner von Strucker
  • NCIS (2017) – Ryan Smith
  • Ice Scream (2016) – Mickey
  • Mad Men ( 2015) – Kelly
  • The Girlfriend Game (2015) – Eddie
  • The Town That Dreaded Sundown (2014) – Corey
  • Cymbeline (2014) – Guiderius
  • Druid Peak (2014) – Owen
  • Deep Dark Canyon (2013) – Nate Towne
  • The Last Exorcism Part II (2013) – Chris
  • Much Ado About Nothing (2012) – Borachio
  • The Closer (2011) – Jesse Dixon
  • Law & Order: Special Victims Unit – 2 afleveringen (2004-2011) – Greg Engels / Brian Coyle
  • Jolly Bankers (2010) – Conrad
  • Camp Hell (2010) – Timothy
  • The Good Wife (2009) – Kenny Chatham
  • The Last House on the Left (2009) – Justin
  • Superheroes (2007) – Nick Jones
  • The Babysitters (2007) – Scott Miral
  • Loverboy (2005) – Paul
  • Mystic River (2003) – Silent Ray Harris
  • Unbreakable (2000) – Jos eph Dunn
  • Gladiator (2000) – Lucius
  • Third Watch (1999) – Kyle
  • Double Jeopardy (1999) – Matty
  • Arlington Road (1999) – Grant Faraday
  • Another World – 4+ (1995-1999) – Steven Michael Frame
  • Christmas in Cartoontown (1996) – Onbekend personage (stem)
  • Long Island Fever (1995) – Tom McCarty
  • It Was Him or Us (1995) – Jesse Pomeroy

LINKS

Kijk hier voor een actuele filmografie.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *