Troy Doherty

Troy Doherty is een Amerikaanse acteur en stemacteur die vooral bekend staat om zijn rol als Clayton Swain in de dramatische actieserie The Last Ship.

Inhoud

  • 1 Biografie
  • 2 Over crimineel Minds
  • 3 Filmografie
    • 3.1 LINKS

Biografie

Weinig is bekend over het verleden van Doherty, inclusief zijn verjaardag, wat de namen van zijn ouders zijn, waar hij naar school ging en waarom hij acteur wilde worden. Wat bekend is, is dat Doherty is geboren en getogen in Wall Township, New Jersey. Doherty kreeg de eerste rol op het scherm in 2008, toen hij als student werd gecast in de komische korte film Paper Dreams. Doherty kreeg datzelfde jaar zijn eerste grote terugkerende rol, toen hij de Amerikaanse stem kreeg voor Emery, een snelle trein, voor 53 afleveringen van de geanimeerde familieserie Chuggington, evenals 10 afleveringen van de geanimeerde spin-off serie Chuggington: Badge Quest. Doherty is ook verschenen in tv-shows en films zoals The Last Ship, Victorious, Scorpion, Hickey, Filthy Preppy Teen $, Bro-Hotline, This Is Us, September Morning, T hij Odd Essay, Hachi: A Dogs Tale, New Girl, Prime Suspect en Criminal Minds.

On Criminal Minds

Doherty portretteerde Colin Kirkland, een huurder in het gebouw van Tanner Johnson dat spelletjes speelde met Jake Preston, in de aflevering “Gatekeeper” van seizoen negen.

Filmografie

  • Bro-Hotline – 3 afleveringen (2020) – Mikey
  • Odyssey Omega (2020) – Adam
  • Game Shakers (2019) ) – Carl (niet genoemd)
  • This Is Us (2019) – John Smiley
  • The Last Ship – 10 afleveringen (2018) – Clayton Swain
  • The Odd Essay (2018) – Dez
  • September Morning (2017) – Eric
  • Legacy (2017) – Young Jake
  • Hickey (2016) – Ryan Chess
  • Filthy Preppy Teen $ – 8 afleveringen (2015) – Patrick Bishop
  • Scorpion (2015) – Alberto
  • Beyond Walls (2015) – Onbekend personage
  • Chuggington – 53 afleveringen (2008-2015) – Emery (stem)
  • Resident Advisors (2015) – Stoner # 2
  • The Life Lessons of William Gwilliam (2015) – William Gwilliam
  • 24 Hours of Peace (2014) – Eric
  • Super Fun Night (2014) – Teenage Boy
  • Criminal Minds – “Gatekeeper” (2013) TV-aflevering – Colin Kirkland
  • Welcome to the Family (2013) – Manager
  • Nick Studio 10 ( 2013) – Troy
  • Victorious (2012) – Jarold Ardbeg
  • Prime Suspect (2012) – Marshall Henriss
  • Sam Steele and the Crystal Chalice (2011) – Josh
  • New Girl (2011) – Frankenstein Kid
  • Mike & Molly (2011) – Teenager # 2
  • Chuggington: Badge Quest – 10 afleveringen (2010-2011) – Emery (stem)
  • Hachi: A Dog s Tale (2009) – Sal
  • Paper Dreams (2008) – Student 8

LINKS

Kijk hier voor een actuele filmografie.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *