Alan Smyth (Polski)

Alan Smyth to irlandzki aktor najbardziej znany z roli Liama ​​Ulricha w dramatycznym serialu kryminalnym Persons Unknown.

Spis treści

  • 1 biografia
  • 2 o przestępstwie Umysły
  • 3 Filmografia
    • 3.1 LINKI

Biografia

Mało nic wiadomo o przeszłości Smytha, w tym o jego urodzinach, nazwiskach jego rodziców, miejscu, w którym chodził do szkoły i dlaczego chciał zostać aktorem. Wiadomo, że Smyth urodził się w Irlandii i że Smyth dostał swoje pierwszą na ekranie rolę w 1995 roku, kiedy został obsadzony w niewymienionej roli nieznanej postaci w komediowej komedii An Awfully Big Adventure. Smyth dostała swoją pierwszą główną rolę w 2010 roku, kiedy po raz pierwszy obsadzono go w roli Liama ​​Ulricha. -w dowództwie „The Program”, przez 6 odcinków dramatycznego, tajemniczego serialu Persons Unknown. Ejuma pojawił się także w serialach i filmach takich jak Castle, NCIS, Poor Behavior, Starfish, The Outfield, The Fallen Faithful, Leverage, Minotaur , Caper, The Last Ship, CSI: NY, Grimm i Criminal Minds: Suspect Behavior.

On C riminal Minds

Smyth wcielił się w postać Dalea Dixona, mężczyzny, którego syn został porwany przez Rawlinsa i Richarda Stahla, w odcinku pierwszego sezonu „Death by a Thousand Cuts”.

Filmografia

  • Better Things – 2 odcinki (2017-2019) – Alan Smyth
  • The Critic (2018) – Interviewer
  • Puchary & Rabusie (2017) – Chuck
  • Kat Fight! (2016) – Dale
  • Castle (2016) – Agent Steven Mallory
  • Dice (2016) – Śmierć
  • Złe zachowanie (2016) – Ian
  • Good Fight (2016) – Scott
  • Childrens Hospital – 2 odcinki (2012-2016) – Ojciec O „Boylan / Briggs
  • Hoss (2015) – Wentworth
  • The Outfield (2015) – Roger Sanders
  • The Last Ship – 2 odcinki (2014-2015) – Tata Rachel
  • The Ceoltoir (2014) – Mike
  • Come Fly with Me (2014) – Henry
  • Caper – 2 odcinki (2014) – Murray
  • John Wayne Gacy (2013) – John Wayne Gacy
  • Cane Hill (2013) – Doktor
  • Minotaur (2013) – Detektyw
  • Grimm (2012) – Ian Flynn
  • Standard Story (2011) – Mr. Bear
  • Hunted: The Demon „s Forge (2011) – Additional Voices (voice)
  • Criminal Minds: Suspect Behavior -„ Death by a Thousand Cuts „(2011) odcinek telewizyjny – Dale Dixon
  • Persons Unknown – 6 odcinków (2010) – Liam Ulrich
  • The Bold and the Beautiful – 4 odcinki (2010) – Craig
  • The Fallen Faithful (2010) – Leo
  • Leverage (2010) – Mark Doyle
  • Winston: An Informal Guide to Etiquette (2009) – The Patron
  • Pośrednik – 2 odcinki (2008) – High Aldwin
  • NCIS (2007) – Nick Kerry
  • Spartaczony (2007) – Hugo
  • Staje się Jane – The Showman (niewymieniony w czołówce)
  • CSI: NY (2007) – Rupert Flannigan
  • Never Judge a Book (2005) – John
  • Starfish (2004) – Conor
  • The Clinic (2004) – Brian Mooney
  • The Last (2002) – Vinny
  • Bobbies Girl (2002) – Kenny
  • The Crooked Mile (2001) – Elliot
  • Ballykissangel (2001) – Kelleher
  • Fair City – 2 odcinki (1996-1997) – Eoghan Healy
  • Niezwykle wielka przygoda (1995) – nieznana postać (niewymieniony w czołówce)

LINKI

Aktualną filmografię można znaleźć tutaj.

Be the first to reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *