Jacqueline Pinol (Polski)

Jacqueline Pinol to amerykańska aktorka i aktorka głosowa.

Spis treści

  • 1 biografia
  • 2 o przestępstwie Umysły
  • 3 Filmografia
    • 3.1 LINKI

Biografia

Pinol urodził się 8 kwietnia 1979 roku w dzielnicy Queens w Nowym Jorku, w Nowym Jorku, z pochodzenia francuskiego i latynoamerykańskiego. Karierę aktorską rozpoczęła, uczęszczając do liceum w Beverly Hills, udzielając głosu w grze wideo Noir z 1996 roku. Ukończyła Beverly Hills High w 1997 roku, kiedy to była członkiem renomowanej grupy Madrigal Singers. Wkrótce potem Pinol kontynuowała karierę aktorską, początkowo używając pseudonimu Jacqueline Aries, zanim przeszła do swojego nazwiska rodowego.

On Criminal Minds

Pinol wcielił się w rolę doktora Judith Mertz w premierowym odcinku sezonu jedenastego „The Job”.

Filmografia

  • Criminal Minds – odcinek telewizyjny „The Job” (2015) – Doctor Judith Mertz
  • Road to Juarez (2015) jako Yadria
  • Bordertown (2015) jako Pepito Gonzalez
  • Film Lab Presents (2014) jako Sara
  • Zombies Monsters Robots (2014) jako Selena (gra wideo, głos)
  • East Los High (2014) jako Janet
  • The Fault in Our Stars (2014) jako Voice Cast
  • Mr. Peabody & Sherman (2014) jako dodatkowe głosy (głos)
  • The Mentalist (2013) jako kotwica wiadomości
  • The Call (2013) jako dodatkowe głosy (głos)
  • Dakota (2012) jako Elizabeth
  • Waking Up (2011) jako Sara (wersja krótka)
  • Ice Age: A Mammoth Christmas ( 2011) jako Additional Voices (TV short, voice)
  • Uncharted 3: Drakes Deception (2011) as Columbian Citizens (gra wideo, głos)
  • Answers to Nothing (2011) jako Tricia
  • Days of Our Lives (2011) jako Sofia (7 odcinków)
  • Borderline Murder (2011) jako Jennie Grace
  • Let Lorenzo (2011) jako Salsa Wife (short)
  • Monster Mutt (2011) jako Tawni Martinez
  • Secrets in the Walls (2010) jako Greta (głos)
  • The Fallen Faithful ( 2010) jako Maria
  • Parenthood (2010) jako Valerie
  • Tiempo final (2009) as Amalia
  • One Hot Summer (2009) jako Viviana Suarez
  • The Closer (2009) jako Aria Mazón
  • 24 (2009) jako Carol Vossler
  • Burn Notice (2008) jako Sophia
  • CSI: NY (2007-2008) jako Rikki Sandoval (4 odcinki)
  • Bachelor Party 2: The Last Temptation (2008) jako Voice Actor (wideo, voice)
  • Transformers: The Game (2007) jako Walla (gra wideo, głos)
  • Lincoln Heights (2007) jako Delilah Sandoval (4 odcinki)
  • Novel Romance (2006) jako Isabelle
  • Barnyard (2006) jako Additional Barnyard Voices (głos)
  • Heroes (2006) jako Janice Parkman
  • Danika (2006) jako niania
  • CSI: Miami (2006) jako Cynthia Sanchez
  • Las Vegas (2005) jako Julie Zelman
  • How I Met Your Mother (2005) jako Jackie
  • Pating at the Sun (2002) jako Claudia (w skrócie, określana jako Jacqueline Aries)
  • Resurrection Blvd. (2001-2002) jako Olivia Solano (8 odcinków)
  • Ponderosa (2001-2002) jako Isabella (7 odcinków)
  • Out of the Black (2001) jako Cait McLachlan (przypis jako Jacqueline Aries)
  • The Division (2001) jako Rachel Garcia (uznana za Jacqueline Aries)
  • Once (2000) jako Vivian (w skrócie, jako Jacqueline Aries)
  • General Hospital (2000) jako Sherry (uznana za Jacqueline Aries)
  • Runaway Virus (2000) jako Rita (niewymieniony w czołówce)
  • The Pretender (1999) jako Kidnapped Teacher (uznany za jako Jacqueline Aries)
  • USA High (1997) jako Simone
  • Noir (1997) jako Winthrop Staff (gra wideo, głos, przypisywany jako Jacky Pinol)

LINKI

Aby zapoznać się z aktualną filmografią, zobacz tutaj.

Be the first to reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *