Spencer Treat Clark (Polski)

Spencer Treat Clark to amerykański aktor najbardziej znany z roli Josepha Dunna w thrillerze o superbohaterach Unbreakable and Glass.

Spis treści

  • 1 biografia
  • 2 o sprawach karnych Umysły
  • 3 Filmografia
    • 3.1 LINKI

Biografia

Clark urodził się 24 września 1987 roku w Nowym Jorku w stanie Nowy Jork. Nazwiska jego rodziców nie są znane, dlatego chciał zostać aktorem. Wiadomo, że Clark uczęszczał do The Taft School i Columbia University, które ukończył z tytułem licencjata w dziedzinie nauk politycznych. Clark dostał swoją pierwszą rolę ekranową w 1995 roku, kiedy został obsadzony jako Steven Michael Frame w co najmniej 4 odcinki popularnej telenoweli Inny świat. Clark dostał swoją pierwszą główną rolę w 2000 roku, kiedy został obsadzony jako Joseph Dunn, jedyny syn głównego bohatera Davida Dunna, w thrillerze o superbohaterach Unbreakable. Od tego czasu Clark pojawił się w serialach i filmach, takich jak Glass, NCIS, Mad Men, Much Ado About Nothing, The Closer, The Good Wife, Superheroes, Law & Order: Special Victims Unit, Agents of SHIELD i Criminal Minds.

On Criminal Minds

Clark zagrał Jordana Hallorana w odcinku „Ashley” sezonu czternastego.

Filmografia

  • Glass (2019) – Joseph Dunn
  • Criminal Minds – „Ashley” (2018) odcinek telewizyjny – Jordan Halloran
  • Animal Kingdom – 14 odcinków (2 016-2018) – Adrian
  • Do No Harm (2018) – Navy Corpsman Doc Barron
  • Agenci S.H.I.E.L.D. – 8 odcinków (2015-2018) – Werner von Strucker
  • NCIS (2017) – Ryan Smith
  • Ice Scream (2016) – Mickey
  • Mad Men ( 2015) – Kelly
  • The Girlfriend Game (2015) – Eddie
  • The Town That Dreaded Sundown (2014) – Corey
  • Cymbeline (2014) – Guiderius
  • Szczyt Druida (2014) – Owen
  • Deep Dark Canyon (2013) – Nate Towne
  • The Last Exorcism Part II (2013) – Chris
  • Wiele hałasu o nic (2012) – Borachio
  • The Closer (2011) – Jesse Dixon
  • Law & Zamówienie: specjalne Victims Unit – 2 odcinki (2004-2011) – Greg Engels / Brian Coyle
  • Jolly Bankers (2010) – Conrad
  • Camp Hell (2010) – Timothy
  • The Good Wife (2009) – Kenny Chatham
  • The Last House on the Left (2009) – Justin
  • Superheroes (2007) – Nick Jones
  • Babysitters (2007) – Scott Miral
  • Loverboy (2005) – Paul
  • Mystic River (2003) – Silent Ray Harris
  • Unbreakable (2000) – Jos eph Dunn
  • Gladiator (2000) – Lucius
  • Third Watch (1999) – Kyle
  • Double Jeopardy (1999) – Matty
  • Arlington Road (1999) – Grant Faraday
  • Another World – 4+ (1995-1999) – Steven Michael Frame
  • Christmas in Cartoontown (1996) – Unknown Character (głos)
  • Long Island Fever (1995) – Tom McCarty
  • It Was Him or Us (1995) – Jesse Pomeroy

LINKI

Aby zapoznać się z aktualną filmografią, zobacz tutaj.

Be the first to reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *