Tatum O "Neal (Polski)

Tatum Beatrice O” Neal to amerykańska aktorka najbardziej znana z tego, że jest najmłodszą osobą, która kiedykolwiek zdobyła Oscara.

Spis treści

  • 1 biografia
  • 2 o sprawach karnych Umysły
  • 3 Filmografia
    • 3.1 LINKI

Biografia

O „Neal urodził się 5 listopada 1963 roku w Los Angeles w Kalifornii, jako syn Ryana O” Neala i Joanny Moore. Pierwsza ekranowa rola O „Neal” była również jej najsłynniejszą rolą, kiedy grała Addie Loggins, dziecięcą oszustkę, której uczył jej ojciec z epoki Depresji, w komediowym dramacie Paper Moon z 1973 roku. Występ O „Neal” został doceniony przez krytyków, a nawet pomógł jej zdobyć osiągnięcie jako najmłodsza osoba, która kiedykolwiek zdobyła Oscara. Doprowadziło to jednak do tego, że jej związek z ojcem został wyobcowany, ponieważ twierdzi, że doznała od niego fizycznego i emocjonalnego znęcania się, chociaż jej ojciec od tego czasu zaprzeczył zarzutom. Jednak od 2011 roku ona i jej ojciec pracują nad pogodzeniem relacji ojca i córki. Od tego czasu O „Neal pracowała nad kontynuacją swojej kariery aktorskiej, występując w programach telewizyjnych i filmach, takich jak Prawo & Order: Criminal Intent, This is 40, Sex and the City, Nickelodeon, CBS Schoolbreak Special, Dancing with the Stars, Hells Kitchen, Fab Five: The Texas Cheerleader Scandal, Wicked Wicked Games i Criminal Minds.

On Criminal Minds

O „Neal wcieliła się w Mirandę White, matkę seryjnego mordercy Dannyego Whitea, w odcinku dwunastego sezonu” Pomoc jest daremna „.

Filmografia

  • Criminal Minds – odcinek telewizyjny „Assistance Is Futile” (2017) – Miranda White
  • Sweet Lorraine (2015) – Lorraine Bebee
  • Hell „s Kitchen (2015) – Herself
  • Shes Funny That Way (2014) – Kelnerka
  • Mr. Sophistication (2013) – Kim Waters
  • This Is 40 (2012) – Realtor
  • Rescue Me – 39 odcinków (2004-2011) – Maggie Gavin
  • Last Will (2011) – Hayden Emery
  • The Runaways (2010) – Cherie „s Mom
  • Saving Grace B. Jones (2009) – Grace Bretthorst
  • Fab Five: The Texas Cheerleader Scandal (2008) – Lorene Tippit
  • Wicked Wicked Games – 49 odcinków (2006-2007) – Blythe Hunter
  • My Brother (2006) – Erica Walters
  • Dancing with the Stars – 5 odcinków (2006) – Sama
  • Prawo & Nakaz: przestępstwo w namiot (2004) – Kelly Garnett
  • 8 prostych zasad (2004) – Pani McKenna
  • Seks w wielkim mieście (2003) – Kyra
  • Pisarz techniczny (2003) – Slim
  • The Scoundrels Wife (2002) – Camille Picou
  • Basquiat (1996) – Cynthia Kruger
  • Woman on Trial: The Lawrencia Bembenek Story (1993) – Lawrencia Bembenek
  • Little Noises (1991) – Stella
  • CBS Schoolbreak Special (1989) – Kim
  • Certain Fury (1985) – Scarlet McGinnis
  • Faerie Tale Theater (1984) – Goldilocks
  • Prisoners (1981) – Christie
  • Circle of Two (1981) – Sarah Norton
  • Little Darlings (1980) – Ferris
  • International Velvet (1978) – Sarah Brown
  • Nickelodeon (1976) – Alice Forsyte
  • The Bad News Bears (1976) – Amanda Whurlitzer
  • Paper Moon (1973) – Addie Loggins

LINKI

Aby uzyskać aktualną filmografię, zobacz tutaj.

Be the first to reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *