Troy Doherty (Polski)

Troy Doherty to amerykański aktor i aktor głosowy najbardziej znany z roli Claytona Swaina w dramatycznym serialu akcji The Last Ship.

Spis treści

  • 1 biografia
  • 2 o przestępstwie Umysły
  • 3 Filmografia
    • 3.1 LINKI

Biografia

Niewiele wie o przeszłości Dohertyego, w tym o jego urodzinach, nazwiskach jego rodziców, miejscu, w którym chodził do szkoły i dlaczego chciał zostać aktorem. Wiadomo, że Doherty urodził się i wychował w Wall Township, New Jersey. Doherty dostał pierwszą rolę na ekranie w 2008 roku, kiedy został obsadzony jako student w komediowym filmie krótkometrażowym Paper Dreams. Doherty dostał swoją pierwszą poważną powracającą rolę w tym samym roku, kiedy otrzymał amerykański głos dla Emery, szybkiego kolej metra, przez 53 odcinki animowanego serialu rodzinnego Chuggington, a także 10 odcinków animowanego serialu spin-off Chuggington: Badge Quest. Doherty pojawił się także w programach telewizyjnych i filmach, takich jak The Last Ship, Victorious, Scorpion, Hickey, Filthy Preppy Teen $, Bro-Hotline, This Is Us, wrzesień rano, T on Odd Essay, Hachi: A Dogs Tale, New Girl, Prime Suspect i Criminal Minds.

On Criminal Minds

Doherty wcielił się w postać Colina Kirklanda, lokatora w budynku Tannera Johnsona, który grał w gry z Jakeem Prestonem, w odcinku 9 sezonu „Gatekeeper”.

Filmografia

  • Bro-Hotline – 3 odcinki (2020) – Mikey
  • Odyssey Omega (2020) – Adam
  • Game Shakers (2019 ) – Carl (niewymieniony w czołówce)
  • This Is Us (2019) – John Smiley
  • The Last Ship – 10 odcinków (2018) – Clayton Swain
  • The Odd Esej (2018) – Dez
  • September Morning (2017) – Eric
  • Legacy (2017) – Young Jake
  • Hickey (2016) – Ryan Chess
  • Filthy Preppy Teen $ – 8 odcinków (2015) – Patrick Bishop
  • Scorpion (2015) – Alberto
  • Beyond Walls (2015) – Unknown Character
  • Chuggington – 53 odcinki (2008-2015) – Emery (głos)
  • Resident Advisors (2015) – Stoner # 2
  • Lekcje życia Williama Gwilliama (2015) – William Gwilliam
  • 24 godziny pokoju (2014) – Eric
  • Super Fun Night (2014) – Teenage Boy
  • Criminal Minds – „Gatekeeper” (2013) odcinek telewizyjny – Colin Kirkland
  • Welcome to the Family (2013) – Manager
  • Nick Studio 10 ( 2013) – Troy
  • Zwycięski (2012) – Jarold Ardbeg
  • Główny podejrzany (2012) – Marshall Henriss
  • Sam Steele and the Crystal Chalice (2011) – Josh
  • New Girl (2011) – Frankenstein Kid
  • Mike & Molly (2011) – nastolatek nr 2
  • Chuggington: Badge Quest – 10 odcinków (2010-2011) – Emery (głos)
  • Hachi: A Dog „s Tale (2009) – Sal
  • Paper Dreams (2008) – Student 8

LINKI

Aby zapoznać się z aktualną filmografią, zobacz tutaj.

Be the first to reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *