Beverly Todd (Română)

Beverly Todd este o actriță americană cunoscută mai ales pentru rolurile sale din Brother John, Moving, Lean on Me și The Bucket List.

Conținut

  • 1 Biografie
  • 2 Despre criminal Minti
  • 3 Filmografie
    • 3.1 LINKURI

Biografie

Todd s-a născut la 11 iulie 1946, în Chicago, Illinois. A fost văzută pentru prima dată pe scenă în piese precum Deep Are the Roots. De asemenea, a jucat în distribuția londoneză a musicalului No Strings, în care a cântat piesa de succes The Sweetest Sounds. De asemenea, a apărut în telenovela de zi Love of Life din 1968 până în 1970 înainte de a trece la filme și televiziune. La televizor, ea a câștigat numeroase credite, inclusiv spectacole remarcabile în specialul PBS „Șase personaje în căutarea unui autor”, miniseria „Nu te uita înapoi: povestea lui Leroy Satchel Paige” și evenimentul istoric TV Roots. în filmele Moving, Baby Boom, Claras Heart, și Lean on Me. Aparițiile lui Todd au devenit de atunci mai sporadice. Recent, ea a fost vedeta filmelor Crash și Animal și a fost, de asemenea, prezentată într-un rol recurent în seria aclamată de critici Six Feet Under.

În viața personală, Todd a avut un fiu pe nume Malik Smith, care a murit în 1989 la vârsta de optsprezece ani după ce a fost bătut sever într-un club de noapte pentru adolescenți din Utah. Tatăl lui Malik este fostul ei producător de film Kris Keizer. A devenit vicepreședinte al Vocii pentru pace a lui Malik, un grup non-profit format pentru a-și onora fiul ucis. Organizația îi ajută pe copii „dezvoltând și susținând practica unității și justiției”. Todd a cofondat și Sunshine Circle , o școală privată pentru copiii preșcolari cu vârste cuprinse între doi și cinci ani; și Hollywood Sisters, o organizație non-profit de arte culturale formată din actrițe afro-americane, scriitori, regizori, producători și alte femei de profil în domeniul expresiilor artistice. Scopul surorilor de la Hollywood a fost sărbătorirea experților afro-americani în divertisment și de a oferi burse celor care urmează studii superioare în artă.

On Criminal Minds

Todd a interpretat-o ​​pe Susan Anderson în sezonul șase episodul „Noaptea diavolului”.

Filmografie

  • Royal Pains (2013) în rolul Bea
  • Days of Our Lives (2012) în rolul Celeste Perrault (37 de episoade)
  • Grey „s Anatomy (2011) ca Gilda Ruiz
  • Luată de la mine: povestea Tiffany Rubin (2011) ca Belzora
  • Criminal Minds -” Devil „s Night” ( 2010) Episod TV – Susan Anderson
  • I Will Follow (2010) ca Amanda
  • Hope & Redemption: The Lena Baker Story (2008 ) ca Annie Baker
  • The Bucket List (2007) ca Virginia
  • K-Ville (2007) ca Hazel Duplessis
  • Lincoln Heights (2007) ca Beverly Bradshaw
  • The Closer (2007) în rolul doamnei Richards
  • House MD (2007) în rolul Alicia Foreman
  • Ziua Înălțării (2007) în rolul Nancy
  • Ghost Whisperer (2006) ca Sheri Powell
  • Animal (2005) ca Latreese (video)
  • Crash (2004) ca mama lui Graham
  • Six Feet Under (2002-2003) ca Mama lui Lucille Charles / Keith (4 episoade)
  • Sparks (1997-1998) în rolul Sharon / Judge Mercer (2 episoade)
  • The Surgeon (1995) în rolul Nurse Burns
  • The Boys (1992) în rolul mătușii Ruth
  • O lume diferită (1991) în rolul Julia Reeves
  • Equal Justice (1991) ca April Gibbons
  • Wiseguy (1990) ca Dora
  • The Robert Guillaume Show (1989) ca Denise
  • Lean on Me (1989) ) ca doamna Levias
  • Clara „s Heart (1988) ca Dora
  • Moving (1988) ca Monica Pear
  • Baby Boom (1987) ca Ann Bowen
  • Eu & doamna C. (1987) ca Valerie
  • Hill Street Blues (1987) ca doamna Milton
  • A Different Affair (1987) ca Marla
  • Happy Hour (1986) ca Laura
  • The Redd Foxx Show (1986) ca Felicia Clemmons-Hughes (6 episoade)
  • The Ladies Club (1986) ca Georgiane
  • Magnum, PI (1985) ca Donna Clemens
  • Otherworld (1985) ca Auctioneer (miniserie TV)
  • A Touch of Scandal (1984) ca Beatty
  • St. În altă parte (1984) ca Corrine Close (2 episoade)
  • For Love and Honor (1983-1984) ca Evie Yates (3 episoade)
  • The Mississippi (1984) ca Dr. Sidra Stone
  • Jessie (1984) în rolul Norma Clark
  • Falcon Crest (1983) în rolul prizonierului nr. 2 (2 episoade)
  • Father Murphy (1983) în rolul Byrdella Richard
  • Teme pentru acasă (1982) în calitate de recepționist clinic
  • Vice Squad (1982) în rolul Louise Williams
  • Vă rog să nu mă loviți, mamă (1981) în rolul Louise Hawley
  • Nu te uita înapoi: Povestea lui Leroy „Satchel” Paige (1981) în rolul Lahoma Brown
  • Quincy ME(1981) în rolul Gretchen Davis, FDA
  • Benson (1979-1980) în rolul Casey Turner / senatorul Francine Wade (2 episoade)
  • Lou Grant (1980) în rolul Gloria
  • Harris and Company (1979) în rolul Linda Edwards
  • The Jericho Mile (1979) în rolul Wylene
  • având copii (1978-1979) în rolul Kelly (7 episoade)
  • având Babies III (1978) în rolul Kelly Williams
  • The Ghost of Flight 401 (1978) în rolul Dana
  • The Fitzpatricks (1978) în rolul doamnei Burgess
  • Family (1977) ca Sgt. Banner
  • The Fantastic Journey (1977) ca Connell
  • Roots (1977) ca Fanta (miniserie TV, 2 episoade)
  • Barnaby Jones (1976) ca Dorla Sanders
  • Șase personaje în căutarea unui autor (1976) în rolul fiicei vitrege
  • Fratele John (1971) în rolul Louisa MacGill
  • Dragostea vieții (1968-1970 ) ca Monica Nelson
  • They Call Me Mister Tibbs! (1970) ca Puff
  • Some Kind of a Nut (1969) ca Policewoman (necreditat)
  • The Lost Man (1969) ca Sally Carter / Dorothy Starr
  • The Wild Wild West (1969) ca Angelique
  • The Bold Ones: The Protectors (1969) ca Melissa
  • NYPD (1968) ca Lila

LINKS

Pentru o filmografie actualizată, vezi aici.

Be the first to reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *