Jeffrey Nordling (Română)

Jeffrey Richard Nordling este un actor american cunoscut pentru rolurile din Once and Again, 24, Desperate Housewives și Flight 93.

Conținut

  • 1 Biografie
  • 2 Despre mințile criminale
  • 3 Filmografie
    • 3.1 LINKURI

Biografie

Nordling s-a născut în Ridgewood, New Jersey, în martie 11, 1962, și am crescut în Washington Township. După ce s-a mutat la Saddle River, New Jersey, a urmat liceul Ramsey, absolvind în 1980. Ulterior, a urmat Wheaton College din Wheaton, Illinois și a absolvit diploma de artă în 1984. Nordling și-a început cariera de actorie în 1988 ca Tyler în serialul TV Frumoasa și Bestia. Unul dintre cele mai importante roluri ale sale a fost în D3: The Mighty Ducks. El a mai interpretat-o ​​pe Gaëtan Dugas în And the Band Played On și Capote Duncan în Sex and the City. În 1999, Nordling l-a interpretat pe investitorul original Apple, Mike Markkula, în filmul Pirates of Silicon Valley, produs de TNT.

Apoi, el a jucat rolul lui Jake Manning în serialul de dramă TV Once and Again, care a fost difuzat din 1999 până în 2002. Apoi a jucat în rolul lui Brent Barrow în seria Dirt, care a fost difuzată pe rețeaua de cablu FX din 2007 până în 2008. A apărut și ca agent FBI, Larry Moss, în cel de-al șaptelea sezon din 24. În sezonul 2009-10 din Desperate Housewives, Nordling a apărut ca Nick Bolen, un serial obișnuit și soțul pe ecran al unuia dintre personaje, dar rolurile Bolenii au fost întrerupți după un sezon. Nordling a jucat, de asemenea, în rolul lui Tom Burnett în filmul TV 93. În 2011, a început un rol recurent în drama medicală / criminală Body of Proof. În el, el l-a portretizat pe Todd Fleming, pe care l-a continuat să cânte până la anularea spectacolului. Nordling a făcut o apariție ca stea invitată în Criminal Minds în 2014.

On Criminal Minds

Nordling a interpretat-o ​​pe avocatul, pedofilul în dulap și victima răpirii Jack Westbrook în episodul din sezonul zece „The Boys of Sudworth Place”.

Filmografie

  • Beautiful Girl (2014) în rolul JB
  • Minti criminale – „The Boys of Sudworth Place” (2014) Episod TV – Jack Westbrook
  • Castle (2014) în rolul lui Marcus Lark
  • Rake (2014) ca Bruce Mangan (7 episoade)
  • Arrow (2012-2014) ca Frank Bertinelli (3 episoade)
  • Killer Women (2014) în rolul senatorului Jake Colton (3 episoade)
  • Cloud 9 (2014) ca Sebastian Swift
  • Sea of ​​Fire (2014) ca Reverend Bobby McAllister
  • Malibu Country (2012) ca Bobby (2 episoade)
  • Happily Divorced (2012) ca Matthew (creditat ca Jeffrey Norling)
  • Body of Proof (2011-2012) ca Todd Fleming (8 episoade)
  • This American Housewife (2012) în rolul lui Stanford Swift
  • CSI: NY (2011) în rolul senatorului Kirk Matthews (2 episoade)
  • The Protector (2011) în calitate de locotenent Jack Brennan (2 episoade)
  • În Plain Sight (2011) ca Kurt Gaffney
  • Normal (2011) ca Mark Maddux
  • The Quickening (2010) ca Gabe
  • TRON: Legacy (2010) ca Richard Mackey
  • Desperate Housewives (2009-2010) ca Nick Bolen (17 episoade)
  • Love Hurts (2009) ca Curtis
  • Doamna. Washington Goes to Smith (2009) în rolul profesorului Terry O „Neill
  • 24 (2009) în rolul Larry Moss (19 episoade)
  • The Mentalist (2008) în rolul Price Randolph
  • Surfer, Dude (2008) ca Eddie Zarno
  • Dirt (2007-2008) ca Brent Barrow (16 episoade)
  • Hole in the Paper Sky (2008) ca profesor Cory (scurt)
  • Shark (2007) în rolul agentului special al FBI Oliver Hayes
  • Home of the Brave (2006) în rolul Cary (acreditat ca Jeff Nordling)
  • Flicka (2006) ca Rick Koop
  • Justice (2006) ca OC DA Richard Lane
  • Flight 93 (2006) ca Tom Burnett
  • Close to Home (2005) ca antrenor Matt Whiting (creditat ca Jeffrey Nording)
  • Bones (2005) ca David Ross
  • CSI: Crime Scene Investigation (2005) ca Mark Thayer
  • Killer Instinct (2005) ca profesor
  • The Closer (2005) ca Hart Phillips
  • Judecând pe Amy (2005) ca profesor Kurt Tomko
  • Listen Up (2005) ca Doctor Swerling
  • Life As We Know It (2005) ca Mike (2 episoade)
  • Căutând inima lui David (2004) ca Bill Deeton
  • Nip / Tuck (2004) ca Roger
  • Cold Case (2004) ca Roy Minard
  • SUV Beverly Hills (2004) ca Jeff Aronson
  • The Lyons Den (2003) ca agent special Colton Mead
  • Crossing Jordan (2003) ca Tom Crane
  • În picioare (2003) ca Matt Russell
  • The Lone Ranger (2003) ca James Landry
  • War Stories (2003) ca Ian Rhys
  • The Flannerys (2003) ca Barrett Flannery
  • Providence (2002) în rolul Dr.David Baylor (10 episoade)
  • Once and Again (1999-2002) în rolul lui Jake Manning (47 de episoade)
  • Just Ask My Children (2001) în rolul lui Scott Kniffen
  • State of Grace (2001) în rolul Dell Adams
  • Personally Yours (2000) în rolul lui Jesse Stanton
  • Supă de pui pentru suflet (1999) în rolul lui Tom (acreditat ca Jeff Nordling)
  • Turbulența 2: frica de a zbura (1999) ca Elliot
  • Pirates of Silicon Valley (1999) ca Mike Markkula
  • Blue Moon (1999) ca Billy Medieros
  • Saint Maybe (1998) ca Danny Bedloe
  • Arli $$ (1998) ca Joe Lansing
  • Sex and the City (1998) ca Capote Duncan
  • Nunta poloneză (1998) ca părintele Don
  • Aproape perfect (1997) ca Jack Chenault (2 episoade)
  • Melrose Place (1997) ca Eric Baines (9 episoade)
  • Dulapul Veronicai (1997) ca Tom
  • True Women (1997) ca Dr. Peter Woods
  • The Sleepwalker Killing (1997) ca Det. Lloyd Boyko
  • Soul Mates (1997) în rolul lui Dennis
  • Apollo 11 (1996) în rolul lui Neil Armstrong
  • D3: The Mighty Ducks (1996) în calitate de antrenor Ted Orion
  • Remembrance (1996) în rolul col. Brad Fullerton
  • Roseanne (1996) în rolul lui Joe Matthews
  • Harrison: Cry of the City (1996) ca Frank
  • Touched by an Angel (1995) ca Jackson Spears
  • Trail of Tears (1995) ca Michael
  • Chicago Hope (1995) ca Mr. Schepps
  • A Stranger in Town (1995) ca Larry
  • The Shamrock Conspiracy (1995) ca Frank
  • Love Affair (1994) ca Lou
  • Murder, She Wrote (1993-1994) în rolul lui Richard Hawkes / Bruce Hastings (2 episoade)
  • Someone She Knows (1994) ca Greg Philips
  • Quiz Show (1994) ca John Van Doren
  • Holy Matrimony (1994) ca Link
  • Baby Brokers (1994) ca John
  • Dangerous Heart (1994) ca Lee
  • Și formația a cântat (1993) ca Gaëtan Dugas
  • Time Trax (1993) ca Carl Manheim
  • Călătorie către centrul pământului (1993) în rolul lui Chris Turner
  • Star Trek: Deep Space Nine (1993) în rolul Tahna
  • Citizen Cohn (1992) ca G. David Schine
  • Ruby (1992) ca Hank
  • Black Death (1992) ca Dr. Jake Prescott
  • Ochiul văduvei ( 1991) în calitate de agent FBI
  • Misiunea rechinului: Saga USS Indianapolis (1991) ca Tasker
  • Brooklyn Bridge (1991) ca Gil Hodges (2 episoade)
  • The Young Riders (1991) ca Frank Pike
  • Alien Nation (1989) ca Ted Healy
  • American Playhouse (1989) ca Roy Howard
  • Working Girl (1988) ca Tim Rourke
  • Shooter (1988) ca Matt Thompson / Grunwald
  • Frumoasa și Bestia (1988) ca Tyler

LINKS

Pentru o filmografie actualizată, consultați aici.

Be the first to reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *