Robert Englund (Română)

Robert Barton Englund este un actor, actor vocal, cântăreț și regizor american, cel mai bine cunoscut pentru interpretarea pictogramei filmului de groază Freddy Krueger, un criminal în serie supranatural care a apărut în Un coșmar pe strada Elm și continuările sale.

Conținut

  • 1 Biografie
  • 2 Despre criminal Minti
  • 3 Filmografie
    • 3.1 DIRECTOR
    • 3.2 CULOARE SONORĂ
    • 3.3 LINKURI

Biografie

Personajul celebru al lui Englund, Freddy Krueger .

Englund s-a născut la 6 iunie 1947, în Janis și John Kent Englund; tatăl său a proiectat avionul spion U-2. În urma unei cariere de actorie, Englund a fost distribuit mai întâi ca un maniac nebunesc după sex în Eaten Alive. Apoi a continuat la o serie de filme de groază cu buget redus, inclusiv Galaxy of Terror și The Fifth Floor. Apoi, a primit cel mai cunoscut său film rol, interpretat în rolul lui Freddy Krueger în A Nightmare on Elm Street, un criminal în serie remarcabil pentru fața desfigurată, cămașa cu dungi roșii și mâna dreaptă, care și-a ucis victimele în timp ce visau în somn. Craven, un d a avut un succes atât de mare pentru New Line Cinema, încât compania a făcut ca Englund să repete rolul lui Freddy în toate continuările ulterioare și de mare succes. A continuat să interpreteze rolul titular în semi-remake-ul clasicului film de groază, The Phantom of the Opera, pentru 21st Century Film Corporation. În viața sa personală, s-a căsătorit cu Elizabeth Gardner, dar a divorțat de ea la 2 ianuarie 1986. Englund s-a căsătorit apoi cu Nancy Booth la 1 octombrie 1988, iar ea continuă să rămână soția sa.

On Criminal Minds

Englund l-a portretizat pe detectivul Gassner în episodul Sezonul șapte „Heathridge Manor”.

Filmografie

  • Uncle Grandpa (2017) ca Boogie Man (voce)
  • Nightworld (2017) ca Jacob
  • Injustice 2 (2017) ca Scarecrow (voce)
  • Spectacol regulat (2011-2017) ca Anti-Pops / Mystery Man / Stagman (7 episoade, voce)
  • The Midnight Man (2016) ) – Dr. Goodberry
  • Master of Orion: Conquer the Stars (2016) în rolul împăratului teran (voce)
  • The Funhouse Massacre (2015) în rolul de Warden
  • Kantemir (2015) ca John
  • Lake Placid vs. Anaconda (2015) ca Jim Bickerman
  • Hulk and the Agents of SMASH (2015) ca Pluto (voce)
  • Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) ca Dire Beaver / Dread Beaver (voce)
  • Fear Clinic (2014) ca Dr. Andover
  • Randy Cunningham: Ninja de clasa a IX-a (2014) în rolul Jason Meyers (voce)
  • Ultima prezentare (2014) în rolul Stuart
  • The Moleman of Belmont Avenue (2013) ca Ezekiah Confab
  • Sanatorium (2013) ca Sam
  • Workaholics (2013) ca Josh / Dr. TelAmeriCorp
  • The Mole Man of Belmont Avenue (2013) ca Hezekiah Confab
  • Zombie Mutation (2012) ca Dream Man
  • Lake Placid: The Final Chapter (2012) ) ca Jim Bickerman
  • Strippers vs Werewolves (2012) ca Tapper
  • Criminal Minds – „Heathridge Manor” (2012) episod TV – Detectiv Gassner
  • Green Lantern : Seria animată (2012) ca Myglom (voce)
  • Hawaii Five-0 (2011) ca Samuel Lee
  • Inkubus (2011) ca Inkubus
  • Marvel Super Hero Squad Online (2011) ca Dormammu (joc video, voce)
  • Good Day for It (2011) ca Wayne Jackson
  • Supernatural (2010) ca Dr. Robert
  • Chuck (2010) ca Dr. Stanley Wheelwright
  • Bones (2010) ca Ray Buxley
  • Fear Clinic (2009) ca Dr. Andover (5 episoade)
  • The Super Hero Squad Show (2009) în rolul lui Dormammu (voce)
  • Noaptea păcătosului (2009) în rolul The Prince
  • The Spider-Man spectaculos (2008-2009) ) ca Adrian Toomes / Vulture (5 episoade, voce)
  • Zombi Strippers! (2008) ca Ian
  • Red (2008) ca Mr. Doust
  • Black Swarm (2007) ca Eli Giles
  • Jack Brooks: Monster Slayer (2007) în rolul profesorului Gordon Crowley
  • The Batman (2005-2007) în rolul The Riddler / Edward Nygma (3 episoade, voce)
  • Heartstopper (2006) în rolul șerifului Richard Berger
  • Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006) ca Doc Halloran
  • Hatchet (2006) ca Sampson
  • Masters of Horror (2005) ca MC
  • 2001 Maniacs (2005) ca primar Buckman
  • Justice League (2002-2005) ca Felix Faust (3 episoade)
  • Un coșmar pe strada Elm: coșmaruri reale (2005) ca gazdă / Freddy Krueger
  • Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! (2004) ca Ringmaster (voce)
  • Dublat și periculos 3 (2004) ca Mr. Englund (video)
  • I „m with Her (2003) ca Leonard Heckman
  • Nimeni nu știe nimic! (2003) ca Jack Sampson
  • Il ritorno di Cagliostro (2003) ca Erroll Douglas
  • As a Bad Dream (2003) ca profesor
  • Freddy vs.Jason (2003) ca Freddy Krueger
  • Windfall (2003) ca Scratch
  • Wish You Were Dead (2002) ca Bernie Garces
  • Cold Sweat (2002) ca În rolurile principale
  • Charmed (2001) ca Gammill
  • The Nightmare Room (2001) ca Mr. Bell
  • Python (2000) ca Dr. Anton Rudolph
  • The Prince and the Surfer (1999) în rolul lui Kratski
  • The Hughleys (1999) în rolul Evil Bloodstirsty Brian
  • The Jamie Foxx Show (1999) în rolul lui Clive
  • Simpson (1998) în rolul lui Freddy Krueger (voce)
  • Strangeland (1998) în rolul lui Jackson Roth
  • Urban Legend (1998) în rolul profesorului William Wexler
  • Meet the Deedles (1998) în rolul Nemo
  • Wishmaster (1997) în rolul lui Raymond Beaumont
  • Căsătorit cu copii (1997) în rolul lui Lucifer
  • Perfect Target (1997) ca Colonel Shakwell (video)
  • Sliders (1996) ca Dr. James Aldohn
  • Brigada de hârtie (1996) ca Crazy Man Cooper (video)
  • La lengua asesina (1996) ca director de închisoare
  • Babylon 5 (1996) ca Jeremiah
  • Walk er, Texas Ranger (1996) în rolul Lyle Eckert
  • Starquest II (1996) în rolul părintelui O „Neill (video)
  • Adevărul nerostit (1995) în rolul Ernest Trainor
  • Legend (1995) în rolul Mordechai / Willy Miles
  • The Mangler (1995) în rolul lui William „Bill” Gartley
  • Mortal Fear (1994) în rolul Dr. Ralph Wannamaker
  • New Nightmare (1994) ca el însuși
  • A Perry Mason Mystery: The Case of the Lethal Lifestyle (1994) ca Peter Cartwright
  • Night Terrors (1993) în calitate de marchiz De Sade / Paul Chevaller
  • Dance Macabre (1992) în rolul Anthony Wager / Madame
  • Nightmare Cafe (1992) în rolul Blackie (6 episoade)
  • Freddy’s Dead : The Final Nightmare (1991) în rolul lui Freddy Krueger
  • Aventurile lui Ford Fairlane (1990) în rolul Smiley
  • Coșmarurile lui Freddy (1988-1990) în rolul lui Freddy Krueger (44 de episoade)
  • The Phantom of the Opera (1989) ca Erik Destler / The Phantom
  • CHUD II – Bud the Chud (1989) ca Man in Trenchcoat Walking with Trick-or-Treaters (necreditat)
  • A Nightmare on Elm Street: The Dream Child (1989) ca Freddy Krueger / Featured Maniac
  • DC Follies (1988) ca Freddy Krueger
  • A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (1988) ca Freddy Krueger
  • The Freddy Krueger Special (1988) ca Freddy Krueger
  • Downtown (1986-1987) ca Dennis Shothoffer (14 episoade)
  • Infidelity (1987) ca Scott
  • A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (1987) ca Freddy Krueger
  • Never Too Young to Die (1986) ca Riley
  • North and South, Book II (1986) ca Deserter (miniserie TV)
  • Knight Rider (1986) ca Edward Kent
  • MacGyver (1986) ca Tim Wexler
  • Hunter (1985) ca Vaughn
  • Night Court (1985) ca Arnold Preminger
  • V (1984-1985) în rolul lui Willie (19 episoade)
  • A Nightmare on Elm Street Partea 2: Răzbunarea lui Freddy (1985) în rolul lui Freddy Krueger
  • Hollywood Beat (1985) în rolul Captain Crusader
  • A Nightmare on Elm Street (1984) în rolul lui Freddy Krueger
  • V: The Final Battle (1984) în rolul Willie (miniserie TV, 3 episoade)
  • Alice (1984) ca Sammy
  • Hobson „s Choice (1983) ca Freddy Beenstock
  • Manimal (1983) ca Thug
  • I Want to Live (1983) ca Sam Cooper
  • V (1983) ca Willie
  • Simon & Simon (1983) ca Monty cu 3 cărți
  • Starflight: The Plane That Couldn „t Land (1983) ca Scott
  • Fighter (1983) ca Charlie
  • Don ’t Cry, It’s s Thunder (1982) ca Tripper
  • Mysterious Two (1982) ca Boone
  • Nu vei ucide (1982) ca Bobby Collins
  • Hart to Hart (1981) ca Buddy Kilgore
  • Galaxy of Terror (1981) ca Ranger
  • Dead & Buried (1981) ca Harry
  • Walking Tall (1981) ca Bobby Joe Wilson
  • CHiPs (1981) ) ca Zack
  • Flo (1980) ca Web
  • Charlie „s Angels (1980) ca Harold Belkin
  • Paris (1979) ca JJ Eastwick
  • California Fever (1979) ca Buddy Burns
  • Mind Over Murder (1979) ca Ted Beasly
  • Soap (1979) ca Simon (2 episoade)
  • Povestea poliției: Un strigăt pentru dreptate (1979) ca pictor
  • Calvarul lui Patty Hearst (1979) ca informator
  • Etajul cinci (1978) ca Benny
  • Bloodbrothers (1978) ca Mott
  • The Courage and the Passion (1978) ca Sgt. Clopot
  • Miercurea Mare (1978) ca Fly
  • Police Woman (1978) ca Jonas
  • Young Joe, The Forgotten Kennedy (1977) ca Willy
  • The Great Smokey Roadblock (1977) în rolul lui Beebo Crozier
  • Eaten Alive (1977) în rolul Buck
  • The Hardy Boys / Nancy Drew Mysteries (1977) în rolul Gar
  • A Star Is Born (1976) ca Marty (necreditat)
  • St.Ives (1976) ca Hood # 1
  • Stay Hungry (1976) ca Franklin
  • Hustle (1975) ca Holdup Man
  • Sunburst (1975) ca Michael Sutherland
  • Buster și Billie (1974) în rolul lui Whitey

DIRECTOR

  • Killer Pad (2008)
  • Freddy „Coșmaruri (1989) – 2 episoade
  • 976-EVIL (1988)

CULOAREA SONORĂ

  • Te-am luat sub My Skin (2004) – High Chaparall (necreditat)
  • Ești pregătit pentru Freddy? (1988) – A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master

LINKS

Pentru o filmografie actualizată, vezi aici.

Be the first to reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *