William Russ (Română)

William Russ este un actor și regizor american de televiziune, care este bine cunoscut pentru rolul său din sitcom-ul Boy Meets World.

Conținut

  • 1 Biografie
  • 2 Despre criminal Minti
  • 3 Filmografie
    • 3.1 DIRECTOR
    • 3.2 LINKURI

Biografie

Russ s-a născut în Portsmouth, Virginia, într-un ofițer de marină. A urmat cursurile Universității din Michigan, unde a fost membru al echipei de majorete din Michigan (care era exclusiv bărbați la acea vreme) și, de asemenea, scafandru. A început să acționeze mai întâi pe scena din New York înainte de a trece la rolurile TV și de film, având primul său rol secundar în Death Bed: The Bed That Eats în 1977; filmul nu va fi lansat oficial decât în ​​2003. În anii 1980, a găsit de lucru în mai multe roluri secundare, cum ar fi Crisis at Central High, The Border, The Right Stuff, St. Elsewhere și Crime Story. Russ a jucat, de asemenea, în serialul TV Miami Vice și a jucat paisprezece apariții în drama criminală Wiseguy. Russ a primit apoi aprecieri ale criticii atunci când a jucat în Pastime în rolul lui Roy Dean Bream, un veteran de liga minoră care mentorează un fenomen tânăr. Rolul i-a adus o nominalizare la Premiile Independent Spirit din 1992 pentru „Cel mai bun rol masculin”.

În 1993, el a fost distribuit în cel mai cunoscut rol al său, în rolul lui Alan Matthews în serialul TV Boy Meets World. El a interpretat acest rol până când seria a ajuns la concluzia sa în 2000, regizând și câteva dintre episoadele spectacolului în ultimele sale trei sezoane. Celelalte credite ale sale pentru regia TV includ regia unui episod din Lizzie McGuire și Rude Awakening Boy Meets World, Russ a continuat să cânte în alte seriale și filme, în special filme destinate televiziunii. În 1998, a interpretat-o ​​pe tatăl lui Danny și Derek Vinyard în aclamata critică American History X. Later. Russ a jucat apoi în drama de serie TV de scurtă durată, Mister Sterling. În toamna anului 2009, s-a anunțat că va fi distribuit ca noul personaj Tucker în telenovela The Young and the Restless. Cu toate acestea, prezența sa în spectacol a fost scurtă, totuși, deoarece s-a anunțat că rolul lui Tucker era reformat, Stephen Nichols înlocuindu-l pe Russ în rol. Apoi a devenit vedeta serialului web de comedie Home at Last. În viața sa personală, Russ este căsătorit cu actrița Clare Wren, cu care a avut o fiică și un fiu, și se bucură de schi alpin și windsurfing.

On Criminal Minds

Russ l-a interpretat pe tatăl ucigaș Donald Collins în episodul Sezonul 7 „A Family Affair”.

Filmografie

  • Jonestown (2013) ca Leo Ryan (scurt)
  • 90210 (2011-2013) ca Salty (3 episoade)
  • Vegas (2012) ca Mert Hayes (2 episoade)
  • NCIS (2012) ca Philip Wickes
  • Awake (2012) ca Jim Mayhew
  • Criminal Minds – „A Family Affair” (2012) Episod TV – Donald Collins
  • California Solo (2012) ca Rusty
  • Home at Last (2011-2012) ca Bob Snow (6) episoade)
  • Green Guys (2011) ca Peter Donnelly
  • Home at Last (2011) ca Bob (scurt video)
  • Leverage (2011) ca Morris Beck
  • The Defenders (2011) ca EMT Carrick
  • The Whole Truth (2010) ca Bridgeport Detective
  • 1.001 moduri de a te bucura de poziția misionară (2010) ca Evan
  • Evenimentul (2010) ca ofițer Nugent (2 episoade)
  • Make It or Break It (2010) ca Walter
  • A Fork in the Road (2010) ) în rolul detectivului Ross
  • Cold Case (2010) în rolul lui Tim Hudson, 2010
  • Patul morții: patul care mănâncă ca fratele lui Sharon (creditat ca R usty Russ)
  • The Young and the Restless (2009-2010) ca Tucker McCall (20 de episoade)
  • The Mentalist (2009) ca Dooley Gerber
  • The Ex List (2008-2009) în rolul lui Jimmy Bloom (9 episoade)
  • Pawn (2009) în rolul lui Justin Elliot Randolph (scurt)
  • Walkul lui Gary (2009) în rolul lui Vernon
  • Boston Legal (2005-2008) ca ADA Christopher Palmer (5 episoade)
  • Wildfire (2008) în funcția de congresman Dean Nichols (3 episoade)
  • CSI: Crime Scene Investigation (2007) în rolul Jonah Quinn
  • Standoff (2007) ca Warren Keegan
  • Numb3rs (2007) ca Michael Shannon
  • Ghost Whisperer (2007) ca Bill Bristow
  • Demoni (2007) ca senator Carney
  • Reunion (2006) ca Congress Clark (2 episoade)
  • Just Legal (2006) ca Barman
  • The Sopranos (2006) ca Paul Calviano
  • Fără urmă (2005) ca Max Cassidy
  • The West Wing (2005) ca Dan
  • NYPD Blue (2004) ca Hal Matheson
  • JAG (2004) în rolul generalului marin Earl Watson (2 episoade)
  • CSI: NY (2004) în rolul dl.Prescott
  • Deadwood (2004) în rolul Otis Russell (2 episoade)
  • Silver Lake (2004) în rolul lui Phil Patterson
  • Găsirea lui John Christmas (2003) în rolul lui Hank McAllister
  • Frăția Poloniei, New Hampshire (2003) în calitate de reverend Deeker
  • Dragnet (2003) în rolul Ted Paris
  • Mister Sterling (2003) în rolul lui Tommy Doyle ( 9 episoade)
  • Divizia Robbery Homicide (2002) ca Elliot Ayers
  • MDs (2002) ca James Wiles
  • Crossing Jordan (2002) ca DA Jack Olson
  • Divizia (2002) în rolul Jesse Whalen
  • Atins de un înger (2001) în rolul prof. Thomas North
  • Buck Naked Arson (2001) în rolul Ranger Joe Lightcap
  • Blackout (2000) în rolul lui David Robbins
  • Nivelul 9 (2000) în rolul de director adjunct John Colter
  • Ally McBeal (2000) în rolul lui Michael Bassett ( 2 episoade)
  • Boy Meets World (1993-2000) în rolul lui Alan Matthews (154 de episoade)
  • The Test of Love (1999) în rolul lui Marc Whitman
  • Vino Mai departe, Get Happy: The Partridge Family Story (1999) în rolul lui Joseph Bonaduce
  • Înlocuirea tatălui (1999) ca George Marsh
  • O viață secretă (1999) în rolul lui Mark Whitman
  • American History X (1998) în rolul lui Dennis Vinyard
  • When Danger Follows You Home (1997) în rolul detectivului Tyler Barnes
  • Stargate SG-1 (1997) în rolul căpitanului Jonas Hanson
  • Night Sins (1997) în rolul Sheriff Steiger
  • Nash Bridges (1996) în rolul lui Scott Lamont / „The Monk”
  • Un soț, o soție și un amant ( 1996) ca Art Maskin
  • Have You Seen My Son (1996) ca V un Stein
  • Trail of Tears (1995) ca David
  • Legend (1995) ca Wild Bill Hickock
  • The Marshal (1995) ca Loyal Truscott
  • Big Dreams & Broken Hearts: The Dottie West Story (1995) ca Bill West
  • Viper (1994) ca Mr. Townsend
  • SeaQuest 2032 (1993) în rolul lui Rusty Thomas (necreditat)
  • CBS Schoolbreak Special (1993) în rolul antrenorului Jim Doane
  • The Adventures of Brisco County Jr. (1993) în rolul Jack Randolph
  • Aspen Extreme (1993) ca Dave Ritchie
  • Traces of Red (1992) ca Michael Dobson
  • Evul Mediu (1992) ca Terry Hannon (3 episoade) )
  • Progresele sexuale (1992) ca Jack French
  • Drive Like Lightning (1992) ca Boll Donner
  • Bay City Story (1992) ca Jim Malone
  • Crazy from the Heart (1991) ca Dewey Whitcomb
  • Gabriel „s Fire (1991) ca Brad Fixx
  • Pastime (1990) ca Roy Dean Bream
  • A Promise to Keep (1990) ca Carl
  • Capital News (1990) ca Redmond Dunne (13 epi sodes)
  • Capital News (1990) ca Redmond Dunn
  • Wiseguy (1988-1990) ca Roger LoCocco (14 episoade)
  • Nasty Boys (1989-1990 ) ca Ben Farlow (2 episoade)
  • ABC TGIF (1900) ca Alan
  • Nasty Boys (1989) ca Ben Farlow
  • Disorganized Crime (1989) ca Nick Bartkowski
  • The Unholy (1988) ca Luke
  • The Loner (1988) ca Jake Willis
  • Tour of Duty (1987) ca Sgt. Earl Ray Michaels
  • Dead of Winter (1987) în rolul Rob Sweeney
  • Houston: Legenda Texasului (1986) în rolul lui William Travis
  • Wanted: Dead or Alive (1986) ca Det. Danny Quintz
  • Crime Story (1986) în rolul Det. Wes Connelly
  • Second Serve (1986) ca Josh
  • Blood & Orchids (1986) ca Lloyd Murdoch
  • Sf. În altă parte (1986) ca Patrick O „Casey (2 episoade)
  • The Long Hot Summer (1985) ca Jody Varner
  • Beer (1985) ca Merle Draggett
  • Comanda 5 (1985) ca JD Smith
  • Hunter (1985) ca Jack Lachman
  • Miami Vice (1985) ca Evan Freed
  • Riptide (1985) ca Mack McPherson
  • MacGruder and Loud (1985) ca Owen
  • Courage (1984) ca Sonny
  • The Right Stuff (1983) ca Slick Goodlin
  • V (1983) ca Brad
  • Remington Steele (1983) ca Chance McCormick
  • The Dukes of Hazzard (1982) ca Scroggins
  • Repetiție pentru asasinat (1982) ca Frank Heller
  • CBS Library (1982) ca Rattlesnake
  • The Border (1982) ca Jimbo
  • Cattle Annie and Little Britches (1981) ca Little Dick Raidler
  • Crisis at Central High (1981) ca JO Powell
  • Cruising (1980) ca Paul Gaines
  • Just You and Me, Kid (1979) ca Demesta
  • Another World (1964) ca Burt McGowan (1978)

DIRECTOR

  • Lizzie McG uire (2003) – 1 episod
  • Rude Awakening (2000) – 1 episod
  • Boy Meets World (1998-2000) – 9 episoade

LINKS

Pentru o filmografie actualizată, consultați aici.

Be the first to reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *