A.J. Koka

A.J. Cook är en kanadensisk skådespelerska som är mest känd för sina roller i tv-draman Criminal Minds and Higher Ground och filmerna The Virgin Suicides and Final Destination 2.

Innehåll

  • 1 Biografi
  • 2 Filmografi
  • 3 Regissör
  • 4 Länkar
  • 5 anteckningar

Biografi

AJ Cook föddes i Oshawa, Ontario men hon och hennes tre syskon tillbringade större delen av sitt liv i att växa upp i Whitby. Hennes far är lärare och hennes mamma är sheriff och arbetar för en psykiater.

Vid fyra års ålder började Cook ta lektioner i jazz, tap och balett. Hon dansade konkurrenskraftigt i många år och undervisade konsten i sitt Oshawa-hem innan hon 17 år gammal bestämde sig för att hon ville prova att spela. Hon flyttade sedan till Salt Lake City, Utah för att studera vid Utah Valley University, där hon först träffade sin nu make på filmklass tills arbetet fick dem att flytta till Los Angeles runt mitten av 2002.

Inte precis en nybörjare – hon hade spelat i skolproduktioner av Romeo och Julia och du kan inte ta det med dig – hon betalade sina avgifter med små roller och TV-reklam. Faktum är att Cook ”Första jobbet var i barnets TV-serie Goosebumps och efter en McDonalds reklam 1997 landade hon delar i två tv-filmer, In His Fathers Shoes och Elvis Meets Nixon.

In 1999 fick hon sin första stora paus som en av de fem blonda självmordssysslorna i Lissabon i The Virgin Suicides. Samma år tog hon en huvudroll i Vancouver-shot kabel-TV-serien Higher Ground, där hon spelade Shelby Merrick, en grov -kring-the-edge tonårsflicka som hanterar övergrepp och hjärtesorg vid en vildmarksskola för kämpande barn.

Cook (vänster) med Ali Larter i Final Destination 2

Efter ytterligare en TV-film och snowboardkomedin Out Cold, Cook hittade sin nisch som huvudskådespelerska i thriller / skräckfilmer inklusive Ripper: Letter From Hell 2001, Wishmaster 3: Beyond the Gates of Hell, The House Next Door och Final Destination 2 som Kimberly Corman, hennes mest anmärkningsvärda roll på den stora skärmen eftersom. Samtidigt spelades hon i gäststjärnroller i TV-serier som PSI Factor, First Wave och Dead Like Me, och en återkommande roll som Lindsay Walker i True Calling.

Slutligen fick hon 2005 den roll som har gjort det möjligt för henne att få erkännande, FBI specialagent Jennifer Jareau, medieföretagare av BAUs ledande team, i dramaserien Criminal Minds.

Under pausen av hennes huvudverk fortsätter hon att få roller i filmer som försvunnen, missuppfattningar och mors dag.

Filmografi

  • Minst bland helgon (2013) – Cheryl
  • Criminal Minds – 206 avsnitt (2005-nu) TV-avsnitt – Jennifer ”JJ” Jareau
  • Mors dag (2010) – Vicky Rice
  • Missuppfattningar (2008) – Miranda Bliss
  • Night Skies (2007) – Lilly
  • Försvunnit (2006) – Hope
  • I ” m Reed Fish (2006) – Theresa
  • Bloodsuckers (2005) – Fiona
  • Tru Calling – 21 avsnitt (2003-2004) TV-avsnitt – Lindsay Walker
  • Dead Like Me – Sunday Mornings (2003) TV-avsnitt – Charlotte
  • Final Destination 2 (2003) – Kimberly Corman
  • The House Next Door (2002) – Lori Peterson
  • Out Cold (2001) – Jenny
  • Ripper (2001) – Molly Keller
  • Wishmaster 3: Beyond the Gates of Hell (2001) – Diana Collins
  • First Wave – The Flight of Francis Jeffries (2000) TV-avsnitt – Lindsay Tilden
  • Higher Ground – 22 avsnitt (2000) TV-avsnitt – Shelby Merrick
  • The Spiral Staircase (2000) – Local Girl
  • Teen Sorcery (1999) – Dawn
  • The Virgin Suicides (1999) – Mary Lissabon
  • Blue Moon (1999) – Alison
  • PSI Factor: Chronicles of the Paranormal – Second Sight / Chocolate Soldier (1997) – Jill Starling and Hell Week (1998) TV-avsnitt – Lee Mason
  • Elvis Meets Nixon (1997) – Hippie chick
  • Goosebumps – Don t Wake Mummy (1997) TV-avsnitt – Kim Carter
  • In His Fathers s Shoes (1997) – Lisa
  • Laserhawk (1997) – Pretty Girl # 1

Regissör

  • Criminal Minds – ”Chameleon” (2019)

Länkar

  • För en uppdaterad filmografi : imdb.com/AJ Cook

Anteckningar

  • Hennes äldsta verkliga son, Mekhai Andersen, skildrar Henry LaMontagne, sonen till hennes karaktär Jennifer Jareau, på showen, med början med ett okrediterat framträdande i säsong fem avsnitt ”100”.
  • För att realistiskt skildra den tortyr som JJ upplever i ”200”, gick Cook med på att faktiskt bli ombord. Hon hängdes också upp av obligationer i timmar i taget för att spela en scen. Detta ledde till att hon förlorade känslan i armen i en månad.
  • Vid ett tillfälle, troligen innan Mekhai föddes, medgav Cook att hon hoppades på att JJ och Reid skulle hamna tillsammans.
  • På samma sätt som Mekhai, Cooks nyfödda son, Phoenix Andersen, porträtterar Michael LaMontagne, den nya sonen till Jennifer Jareau, på showen, inledande med ett okrediterat utseende i säsong elva premiären ”The Job”.

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *