Alan Smyth (Svenska)

Alan Smyth är en irländsk skådespelare som är mest känd för sin roll som Liam Ulrich i den dramatiska mysterieserien Persons Unknown.

Innehåll

  • 1 Biografi
  • 2 om kriminell Minds
  • 3 Filmografi
    • 3.1 LÄNKAR

Biografi

Knappast allt är känt om Smyths förflutna, inklusive hans födelsedag, namnen på hans föräldrar, där han gick i skolan och varför han ville bli skådespelare. Vad som är känt är att Smyth föddes i Irland och att Smyth fick sin första roll på skärmen 1995, då han spelades i en okrediterad roll som okänd karaktär i den dramatiska komediefilmen An Awfully Big Adventure. Smyth fick sin första stora roll 2010, då han först spelades som Liam Ulrich, den andra – under kommando av ”The Program”, för 6 avsnitt av den dramatiska mysterieserien Persons Unknown. Ejuma har också dykt upp i TV-program och filmer som Castle, NCIS, Poor Behavior, Starfish, The Outfield, The Fallen Faithful, Hävstång, Minotaur , Caper, The Last Ship, CSI: NY, Grimm, and Criminal Minds: Suspect Behavior.

On C riminal Minds

Smyth porträtterade Dale Dixon, en man vars son bortfördes av Rawlins och Richard Stahl, i säsong ett avsnitt ”Death by a Thousand Cuts”.

Filmografi

  • Better Things – 2 avsnitt (2017-2019) – Alan Smyth
  • The Critic (2018) – Intervjuare
  • Koppar & Rånare (2017) – Chuck
  • Kat Fight! (2016) – Dale
  • Castle (2016) – Agent Steven Mallory
  • Dice (2016) – Death
  • Poor Behavior (2016) – Ian
  • Good Fight (2016) – Scott
  • Childrens Hospital – 2 avsnitt (2012-2016) – Father O ”Boylan / Briggs
  • Hoss (2015) – Wentworth
  • The Outfield (2015) – Roger Sanders
  • The Last Ship – 2 avsnitt (2014-2015) – Rachels Dad
  • The Ceoltoir (2014) – Mike
  • Come Fly with Me (2014) – Henry
  • Caper – 2 avsnitt (2014) – Murray
  • John Wayne Gacy (2013) – John Wayne Gacy
  • Cane Hill (2013) – Doctor
  • Minotaur (2013) – The Detective
  • Grimm (2012) – Ian Flynn
  • A Standard Story (2011) – Mr. Bear
  • Hunted: The Demons s Forge (2011) – Additional Voices (voice)
  • Criminal Minds: Suspect Behavior – ”Death by a Thousand Cuts ”(2011) TV-avsnitt – Dale Dixon
  • Okända personer – 6 avsnitt (2010) – Liam Ulrich
  • The Bold and the Beautiful – 4 avsnitt (2010) – Craig
  • The Fallen Faithful (2010) – Leo
  • Hävstång (2010) – Mark Doyle
  • Winston: En informell guide till etikett (2009) – The Patron
  • The Middleman – 2 avsnitt (2008) – High Aldwin
  • NCIS (2007) – Nick Kerry
  • Botched (2007) – Hugo
  • Becoming Jane – The Showman (okrediterad)
  • CSI: NY (2007) – Rupert Flannigan
  • Never Judge a Book (2005) – John
  • Starfish (2004) – Conor
  • The Clinic (2004) – Brian Mooney
  • The Last (2002) – Vinny
  • Bobbies Girl (2002) – Kenny
  • The Crooked Mile (2001) – Elliot
  • Ballykissangel (2001) – Kelleher
  • Fair City – 2 avsnitt (1996-1997) – Eoghan Healy
  • Ett fruktansvärt stort äventyr (1995) – Okänd karaktär (okrediterad)

LÄNKAR

För en uppdaterad filmografi, se här.

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *