Courtney Gains (Svenska)

Courtney Geighton Gains är en amerikansk skådespelare, producent och författare som är mest känd för sin skildring av Malachi i Children of the Corn.

Innehåll

  • 1 Biografi
  • 2 om kriminell Minds
  • 3 Filmografi
    • 3.1 PRODUCENT
    • 3.2 WRITER
    • 3.3 ”SOUNDTRACK
    • 3.4 LÄNKAR

Biografi

Lite är känt om Gains personliga liv, inklusive varför han valde att bli skådespelare. Under 1980-talet uppnådde han framgång genom olika roller i filmer som Children of the Corn, Hardbodies, Lust in the Dust, Back to the Future, Cant t Buy Me Love, Secret Admirer, Colors, The ”Burbs och Memphis Belle ”. Förutom sina filmkrediter spelade vinster en viktig roll i videospelet Wing Commander III: Heart of the Tiger och gästspelade i flera TV-program som Seinfeld, Monk, In the Heat of the Night, Tales från Crypt, ER, JAG, Pacific Blue, Nash Bridges, Diagnosis: Murder, Charmed, Alias, The Guardian, My Name is Earl, and Criminal Minds. I sitt personliga liv arbetar han också som skådespelare och musiker. Han uppträdde en gång live på scenen med Phish och släppte ett soloalbum.

On Criminal Minds

Gains porträtterade Todd Burton, en hemlös man och en illvillig medbrottsling till hans seriemördare, Cormac, i säsong tolv avsnitt ”Keeper”.

Filmografi

  • Criminal Minds – ”Keeper” (2016) TV-avsnitt – Todd Burton
  • Wild Cardz (2016) som Courtney
  • Bronx Bull (2016) som Chain Gang Guard
  • Prettyface (2016) som Shorty (kort)
  • Det är alltid soligt i Philadelphia (2016) som Roach
  • The Funhouse Massacre (2015) som Dennis
  • Texas Rising (2015) som Cole Hornfischer (TV-miniserie, 4 avsnitt)
  • Hell ”s Kitty (2015) som Mordicia
  • Halcyon (2015) som Robert
  • Ride the Lightning (2014) som Red Russo
  • Perception (2014) som officer James McKenzie
  • We Are Angels (2014) som Parro (3 avsnitt)
  • The Middle (2014) som Phil
  • My Res tillbaka till den mörka sidan (2014) som Bobby G.
  • Bones (2014) som Super
  • Field of Lost Shoes (2014) som kapten Chinook
  • Switched at Birth (2014) som Donny
  • Franklin & Bash (2013) som Lyle
  • The House Across the Street (2013) som Ned
  • Ambush at Dark Canyon (2012) som Sheriff Hurley
  • Lose Yourself (2012) som Bobby G. (video)
  • 2 Flat s (2011) som Tow Truck Driver (kort)
  • My Trip to the Dark Side (2011) som Bobby G. (video)
  • Mimesis (2011) som Gordon
  • Poolboy: Drowning Out the Fury (2011) som Gil Highdecker
  • LA Noire (2011) som Eli Rooney (videospel, röst)
  • Discipline (2011) som Jack Baldwin
  • Se upp för Slick (2010) som Benji
  • Snabbare (2010) som Telemarketer
  • Raven (2010) som Danny
  • The Quiet Ones (2010) som Michaels far
  • Cinema Salvation (2010) som Courtney
  • The Ascent (2010) som Andrew
  • CSI: Crime Scene Investigation (2009) som Stan Gerber (okrediterad)
  • Shadowheart (2009) som Finch ( video)
  • Benny Bliss and the Disciples of Greatness (2009) som Benny Bliss
  • Han är en sådan tjej (2009) som Barrista
  • Sibling Rivalry ( 2009) som The Stranger
  • My Name Is Earl (2008) som Lloyd
  • Alien Encounter (2008) som Donovan
  • Monk (2008) som Six-Fingered Man / Frank Nunn (2 avsnitt)
  • Halloween (2007) som Jack Kendall (okrediterad)
  • The Phobic (2006) som Dr. Cecil Westlake
  • NCIS (2006) som Gary Silverstein
  • Desolation Canyon (2006) som Jack McAllister
  • Freezerburn (2005) som Scooter the Grip
  • Studio House (2005) som Scotty
  • Headshot (2004) som The Writer (kort)
  • No Ordinary Hero (2004) som W Fritz Bean (kort)
  • The Guardian (2003-2004) som Roy Cantwell (5 avsnitt)
  • Dorm Daze (2003) som Lorenzo the Black Hand
  • Alias ​​(2003) som Holden Gemler
  • Fastlane (2002) som Det. Guthrie
  • Sweet Home Alabama (2002) som Sheriff Wade
  • Charmed (2000) som DJ
  • Her Married Lover (1999) som Hood
  • King Cobra (1999) som Dr. Joseph McConnell (video)
  • Dreamers (1999) som Mike
  • Ingen uppförandekod (1998) som Cameron
  • Hyresvärdinna (1998) som Tyson Johns
  • Arli $$ (1998) som återförsäljare
  • The Killing Grounds (1998) som Vincent Reynosa (video)
  • Shadow of Doubt (1998) som Ernie
  • Brooklyn South (1998) som Joe Beldon
  • Dilemma (1997) som Tex
  • Diagnosis Murder (1997) som Dwayne
  • Behind Enemy Lines (1997) som kyrka
  • Pacific Blue (1996) som Jim-Joe
  • Silk Stalkings (1996) som Norman Harrison
  • JAG (1996) som Pete
  • Wing Commander III: Heart of the Tiger (1994) som Lt.Ted ”Radio” Rollins (videospel, röst)
  • ER (1994) som Ronnie
  • Rebel Highway (1994) som biträdande # 1
  • In the Line of Duty: The Price of Vengeance (1994) som Barlow
  • Tales from the Crypt (1993) som Frat Boy
  • Bakersfield PD (1993) som Doug
  • In the Heat of the Night (1993) som Coley Hiffern (2 avsnitt)
  • Seinfeld (1993) som Clerk
  • FBI: The Untold Stories (1993) som Kirby Anthony
  • Memphis Belle (1990) som Sgt. Eugene McVey
  • CBS Summer Playhouse (1989) som Silas
  • ”Burbs (1989) som Hans Klopek
  • Superboy (1988) som Jeff Hilford
  • Vietnam War Story (1988) som Albertson
  • Colors (1988) som Whitey
  • Cant t Buy Me Love (1987) som Kenneth Wurman
  • 21 Jump Street (1987) som Björk
  • Starman (1987) som Bo
  • Vinnare tar alla (1987) som Goose Trammel
  • American Harvest (1987) som Chips
  • Ratboy (1986) som Kid in Car
  • The Children of Times Square (1986) som Punk Who Robs Brian
  • Misfits of Science (1985) som Mekaniker
  • Tillbaka till framtiden (1985) som Dixon
  • Secret Admirer (1985) som Doug
  • Lust in the Dust (1985) som Red Dick Barker
  • Hardbodies (1984) som Rag
  • CBS Schoolbreak Special (1984) som Joe Newbolt
  • Children of the Corn (1984) som Malachai

PRODUSENT

  • Benny Bliss and the Disciples of Greatness (2009) – Producent
  • Sibling Rivalry (2009) – Executiv e Producer
  • The Phobic (2006) – Co-Producer
  • Dorm Daze (2003) – Co-Executive Producer

WRITER

  • Benny Bliss and the Disciples of Greatness (2009)

”SOUNDTRACK

  • Kärleksgaranti (1988) – Färger

LÄNKAR

För en uppdaterad filmografi, se här.

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *