Jacqueline Pinol (Svenska)

Jacqueline Pinol är en amerikansk skådespelerska och röstskådespelerska.

Innehåll

  • 1 Biografi
  • 2 om kriminell Minds
  • 3 Filmografi
    • 3.1 LÄNKAR

Biografi

Pinol föddes den 8 april 1979 i Queens stadsdel New York City, New York, av fransk och latinamerikansk härkomst. Hon började en skådespelarkarriär medan hon fortfarande gick på Beverly Hills High School genom att ge sin röst till videospelet Noir 1996. Hon tog examen från Beverly Hills High 1997, då hon var medlem i den berömda Madrigal Singers. Pinol fortsatte sin skådespelarkarriär strax efteråt och använde initialt alias Jacqueline Aries innan hon gick vidare till sitt födelsenamn.

On Criminal Minds

Pinol porträtterade doktor Judith Mertz i säsong elva premiär avsnitt ”The Job”.

Filmografi

  • Criminal Minds – ”The Job” (2015) TV-avsnitt – Doctor Judith Mertz
  • Road to Juarez (2015) som Yadria
  • Bordertown (2015) som Pepito Gonzalez
  • Film Lab Presents (2014) som Sara
  • Zombies Monsters Robots (2014) som Selena (videospel, röst)
  • East Los High (2014) som Janet
  • Fault in Our Stars (2014) som röstbesättning
  • Mr. Peabody & Sherman (2014) som ytterligare röster (röst)
  • Mentalisten (2013) som nyhetsankare
  • Samtalet (2013) som ytterligare röster (röst)
  • Dakota (2012) som Elizabeth
  • Waking Up (2011) som Sara (kort)
  • Ice Age: A Mammoth Christmas ( 2011) som ytterligare röster (TV-kort, röst)
  • Uncharted 3: Drakes Deception (2011) as Columbian Citizens (videospel, röst)
  • Answers to Nothing (2011) som Tricia
  • Days of Our Lives (2011) som Sofia (7 avsnitt)
  • Borderline Murder (2011) som Jennie Grace
  • Let Lorenzo (2011) som Salsa Wife (kort)
  • Monster Mutt (2011) som Tawni Martinez
  • Secrets in the Walls (2010) som Greta (röst)
  • The Fallen Faithful ( 2010) som Maria
  • Parenthood (2010) som Valerie
  • Tiempo final (2009) som Amalia
  • One Hot Summer (2009) som Viviana Suarez
  • The Closer (2009) som Aria Mazón
  • 24 (2009) som Carol Vossler
  • Burn Notice (2008) som Sophia
  • CSI: NY (2007-2008) som Rikki Sandoval (4 avsnitt)
  • Bachelor Party 2: The Last Temptation (2008) som Voice Actor (video, röst)
  • Transformers: The Game (2007) som Walla (videospel, röst)
  • Lincoln Heights (2007) som Delilah Sandoval (4 avsnitt)
  • Novel Romance (2006) som Isabelle
  • Barnyard (2006) som ytterligare Barnyard Voices (röst)
  • Heroes (2006) som Janice Parkman
  • Danika (2006) som barnflicka
  • CSI: Miami (2006) som Cynthia Sanchez
  • Las Vegas (2005) som Julie Zelman
  • How I Met Your Mother (2005) som Jackie
  • Stirrar på solen (2002) som Claudia (kort, krediterad som Jacqueline Aries)
  • Resurrection Blvd. (2001-2002) som Olivia Solano (8 avsnitt)
  • Ponderosa (2001-2002) som Isabella (7 avsnitt)
  • Out of the Black (2001) som Cait McLachlan (krediterad) som Jacqueline Aries)
  • Divisionen (2001) som Rachel Garcia (krediterad som Jacqueline Aries)
  • En gång (2000) som Vivian (kort, krediterad som Jacqueline Aries)
  • General Hospital (2000) som Sherry (krediterad som Jacqueline Aries)
  • Runaway Virus (2000) som Rita (okrediterad)
  • The Pretender (1999) som Kidnappad lärare (krediterad som Jacqueline Aries)
  • USA High (1997) som Simone
  • Noir (1997) som Winthrop Staff (videospel, röst, krediterad som Jacky Pinol)

LÄNKAR

För en uppdaterad filmografi, se här.

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *