Jeffrey Nordling (Svenska)

Jeffrey Richard Nordling är en amerikansk skådespelare som är känd för sina roller i Once and Again, 24, Desperate Housewives och Flight 93.

Innehåll

  • 1 Biografi
  • 2 om kriminella sinnen
  • 3 Filmografi
    • 3.1 LÄNKAR

Biografi

Nordling föddes i Ridgewood, New Jersey, i mars 11, 1962 och växte upp i Washington Township. Efter att ha flyttat till Saddle River, New Jersey, gick han på Ramsey High School och tog examen 1980. Därefter deltog han i Wheaton College i Wheaton, Illinois och tog examen i konst 1984. Nordling började sin skådespelarkarriär 1988 som Tyler i TV-serien Beauty and the Beast. En av hans viktigaste roller var i D3: The Mighty Ducks. Han skildrade också Gaëtan Dugas i And the Band Players On och Capote Duncan i Sex and the City. År 1999 porträtterade Nordling den ursprungliga Apple-investeraren Mike Markkula i den TNT-producerade filmen Pirates of Silicon Valley.

Därefter spelade han Jake Manning i TV-dramaserien Once and Again, som sändes från 1999 till 2002. Han spelade sedan rollen som Brent Barrow i serien Dirt, som sändes på FX-kabelnätverket från 2007 till 2008. Han uppträdde också som FBI-agent Larry Moss under den sjunde säsongen av 24. Under säsongen 2009-10 av Desperate Housewives uppträdde Nordling som Nick Bolen, en seriebunden och en man på skärmen till en av karaktärerna, men rollerna som Bolens avbröts efter en säsong. Nordling spelade också rollen som Tom Burnett i film-made-för-filmen Flight 93. 2011 började han en återkommande roll i det medicinska / brottsdrama Body of Proof. I den porträtterade han Todd Fleming, som han fortsatte att spela tills showen avbröts. Nordling spelade en gäststjärna i Criminal Minds 2014.

On Criminal Minds

Nordling porträtterade advokat, pedofil i garderoben och bortförandet Jack Westbrook i säsong tio avsnittet ”The Boys of Sudworth Place”.

Filmografi

  • Beautiful Girl (2014) som JB
  • Criminal Minds – ”The Boys of Sudworth Place” (2014) TV-avsnitt – Jack Westbrook
  • Castle (2014) som Marcus Lark
  • Rake (2014) som Bruce Mangan (7 avsnitt)
  • Arrow (2012-2014) som Frank Bertinelli (3 avsnitt)
  • Killer Women (2014) som senator Jake Colton (3 avsnitt)
  • Cloud 9 (2014) som Sebastian Swift
  • Sea of ​​Fire (2014) som pastor Bobby McAllister
  • Malibu Country (2012) som Bobby (2 avsnitt)
  • Happily Divorced (2012) som Matthew (krediterad som Jeffrey Norling)
  • Body of Proof (2011-2012) som Todd Fleming (8 avsnitt)
  • Detta American Housewife (2012) som Stanford Swift
  • CSI: NY (2011) som senator Kirk Matthews (2 avsnitt)
  • The Protector (2011) som Lt. Jack Brennan (2 avsnitt)
  • In Plain Sight (2011) som Kurt Gaffney
  • Normal (2011) som Mark Maddux
  • The Quickening (2010) som Gabe
  • TRON: Legacy (2010) som Richard Mackey
  • Desperate Housewives (2009-2010) som Nick Bolen (17 avsnitt)
  • Love Hurts (2009) som Curtis
  • fru. Washington Goes to Smith (2009) som professor Terry O ”Neill
  • 24 (2009) som Larry Moss (19 avsnitt)
  • The Mentalist (2008) som Price Randolph
  • Surfer, Dude (2008) som Eddie Zarno
  • Dirt (2007-2008) som Brent Barrow (16 avsnitt)
  • Hole in the Paper Sky (2008) som professor Cory (kort)
  • Shark (2007) som FBI-specialagent Oliver Hayes
  • Home of the Brave (2006) som Cary (krediterad som Jeff Nordling)
  • Flicka (2006) som Rick Koop
  • Justice (2006) som OC DA Richard Lane
  • Flight 93 (2006) som Tom Burnett
  • Near to Home (2005) som tränare Matt Whiting (krediterad som Jeffrey Nording)
  • Bones (2005) som David Ross
  • CSI: Crime Scene Investigation (2005) som Mark Thayer
  • Killer Instinct (2005) som professor
  • The Closer (2005) som Hart Phillips
  • Judging Amy (2005) som professor Kurt Tomko
  • Listen Up (2005) som Doctor Swerling
  • Life As We Know It (2005) som Mike (2 avsnitt)
  • Söker efter Davids Heart (2004) som Bill Deeton
  • Nip / Tuck (2004) som Roger
  • Cold Case (2004) som Roy Minard
  • SUV från Beverly Hills (2004) som Jeff Aronson
  • Lyons Den (2003) som specialagent Colton Mead
  • Crossing Jordan (2003) som Tom Crane
  • Still Standing (2003) som Matt Russell
  • The Lone Ranger (2003) som James Landry
  • War Stories (2003) som Ian Rhys
  • The Flannerys (2003) som Barrett Flannery
  • Providence (2002) som Dr.David Baylor (10 avsnitt)
  • Once and Again (1999-2002) som Jake Manning (47 avsnitt)
  • Just Ask My Children (2001) som Scott Kniffen
  • State of Grace (2001) som Dell Adams
  • Personligen Yours (2000) som Jesse Stanton
  • Chicken Soup for the Soul (1999) som Tom (krediterad som Jeff Nordling)
  • Turbulens 2: Fear of Flying (1999) som Elliot
  • Pirates of Silicon Valley (1999) som Mike Markkula
  • Blue Moon (1999) som Billy Medieros
  • Saint Maybe (1998) som Danny Bedloe
  • Arli $$ (1998) som Joe Lansing
  • Sex and the City (1998) som Capote Duncan
  • Polish Wedding (1998) som fader Don
  • Almost Perfect (1997) som Jack Chenault (2 avsnitt)
  • Melrose Place (1997) som Eric Baines (9 avsnitt)
  • Veronicas Closet (1997) som Tom
  • True Women (1997) som Dr. Peter Woods
  • The Sleepwalker Killing (1997) som Det. Lloyd Boyko
  • Soul Mates (1997) som Dennis
  • Apollo 11 (1996) som Neil Armstrong
  • D3: The Mighty Ducks (1996) som tränare Ted Orion
  • Remembrance (1996) som överste Brad Fullerton
  • Roseanne (1996) som Joe Matthews
  • Harrison: Cry of the City (1996) som Frank
  • Touched by an Angel (1995) som Jackson Spears
  • Trail of Tears (1995) som Michael
  • Chicago Hope (1995) som Schepps
  • A Stranger in Town (1995) som Larry
  • The Shamrock Conspiracy (1995) som Frank
  • Love Affair (1994) som Lou
  • Murder, She Wrote (1993-1994) som Richard Hawkes / Bruce Hastings (2 avsnitt)
  • Someone She Knows (1994) som Greg Philips
  • Quiz Show (1994) som John Van Doren
  • Holy Matrimony (1994) som länk
  • Baby Brokers (1994) som John
  • Dangerous Heart (1994) som Lee
  • And the Band Players On (1993) som Gaëtan Dugas
  • Time Trax (1993) som Carl Manheim
  • Journey to the Center of the Earth (1993) som Chris Turner
  • Star Trek: Deep Space Nine (1993) som Tahna
  • Citizen Cohn (1992) som G. David Schine
  • Ruby (1992) som Hank
  • Black Death (1992) som Dr. Jake Prescott
  • Eye of the Widow ( 1991) som FBI-agent
  • Shark Mission: The Saga of the USS Indianapolis (1991) som Tasker
  • Brooklyn Bridge (1991) som Gil Hodges (2 avsnitt)
  • The Young Riders (1991) som Frank Pike
  • Alien Nation (1989) som Ted Healy
  • American Playhouse (1989) som Roy Howard
  • Working Girl (1988) som Tim Rourke
  • Shooter (1988) som Matt Thompson / Grunwald
  • Beauty and the Beast (1988) som Tyler

LÄNKAR

För en uppdaterad filmografi, se här.

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *