Kelli Williams (Svenska)

Kelli Renee Williams (inte att förväxla med Kellie Shanygne Williams) är en amerikansk skådespelerska som är mest känd för sina roller i The Practice and Lie to Me.

Innehåll

  • 1 Biografi
  • 2 om kriminell Minds
  • 3 Filmografi
    • 3.1 DIREKTÖR
    • 3.2 TILLVERKARE
    • 3.3 LÄNKAR

Biografi

Williams föddes i Los Angeles, Kalifornien, till skådespelerskan Shannon Wilcox och plastikkirurgen John Williams, som båda skildes när hon var tretton år gammal. Hon har en bror som heter Sean Doyle och två halvbröder. Hon fick sitt Screen Actors Guild-kort före sin första födelsedag genom att dyka upp i en blöjoreklam och som medverkade i flera andra reklamfilmer. Hon gick i grundskolan i Lycée Français de Los Angeles. Williams tog examen från Beverly Hills High School 1988; där var hon aktiv på scenkonstavdelningen. Efter att hon spelade motsatt Steven Burton i skolproduktionen av Romeo och Juliet undertecknades Williams på en fullständig skådespelarkarriär av en agent.

Williams började sin karriär på tv med en roll i en andra säsongsavsnitt av CBS-serien Beauty and the Beast och även som Yolanda Washington, det första offret för Hillside Stranglers, i NBC: s TV-film. The Case of the Hillside Stranglers. Hon spelade sin första långfilm i Zapped Again! Och There Goes My Baby, och medverkade också i The Young Riders. 1994 porträtterade hon Jennifer Stolpa i TV-filmen Snowbound: The Jim och Jennifer Stolpa Story. Williams gästade sedan på hit-tonårsdraman Party of Five i sin första säsong 1994, samt en andra säsongs lag & Beställningsavsnitt.

Från och med det elfte avsnittet av sci-fi-serien Earth 2, uppträdde Williams i en berättelsebåge med flera avsnitt, med Mary, en mänsklig föräldralös uppvuxen på en annan planet av de inhemska främmande arter som kallas Terrians. dök upp i den fjärde och sista säsongen av TV-serien Picket Fences, med i rollen som en Amish-kvinna som w som våldtagen. 1997 tog Williams sin mest framträdande roll som Lindsay Dole Donnell i ABC juridiska drama The Practice. Hon medverkade också i serien The Lyon ”Den and Hack, liksom i två avsnitt av Scrubs. Hon uppträdde senare som Dr. Natalie Durant i NBC: s TV-serie Medical Investigation, som började hösten 2004 och sprang totalt 20 avsnitt före avskaffandet. Williams spelade också 2004 i TV-filmen A Boyfriend for Christmas.

År 2000 spelade Williams i TV-filmen Flowers for Algernon, som baserades på romanen av Daniel Keyes. I maj 2007 skildrade hon Holly Lauren / Kathleen Shaw i en säsongsfinal av lag & Order: Criminal Intent, som porträtterar en granne och senare flickvän till detektiv Mike Logan; hennes karaktär dör så småningom mot slutet av avsnittet. I augusti 2008 spelades Williams i en annan välkänd huvudroll, som skildrade psykologen Dr. Gillian Foster i FOX-serien Lie to Me, som varade i tre säsonger och slutade 2011. I april 2011 spelades Williams i en gästroll som Shelley Chamberlain, en sörjande mo det som går på en mordrunda i CBS-serien Criminal Minds. I oktober 2011 spelades hon i en gästroll som en bortförd barns mamma i CBS-serien The Mentalist. 2012 porträtterade Williams återkommande karaktär Jackie Clark i Lifetime-TV-serien Army Wives, som snabbt uppgraderades till en serie vanlig .

1996 gifte sig Williams med författaren Ajay Sahgal, med vilken de hade tre barn: Kiran Ram (f. maj 1998), Sarame Jane (f. 3 februari 2001) och Ravi Lyndon (f. 11 juli 2003).

On Criminal Minds

Williams porträtterade den kvinnliga mördaren Shelley Chamberlain i säsong sex avsnitt ”Hanley Waters”.

Filmografi

  • Army Wives (2012-2013) som Jackie Clarke / Jackie Clark (32 avsnitt)
  • Any Day Now (2012) som Miss Flemming
  • The Mentalist (2011) som Beth Flint
  • Criminal Minds – ”Hanley Waters” (2011) TV-avsnitt – Shelley Chamberlain
  • Lie to Me (2009-2011) som Dr. Gillian Foster (48 avsnitt)
  • The Space Between (2010) som Junkie
  • Men in Trees (2007-2008) som Julia Switzer
  • The One That Got Away (2008) som Joanna
  • Law & Order: Criminal Intent (2007) som Holly Lauren / Kathleen Shaw
  • Murder on Pleasant Drive (2006) som Deanna Whelen
  • Medical Investigation (2004-2005) som Dr. Natalie Durant (20 avsnitt)
  • Third Watch (2005) som Dr.Natalie Durant
  • En pojkvän till jul (2004) som Holly Grant
  • Hack (2003) som Charlotte Weston
  • Lyons Den (2003) som advokat Monica Crane (3 avsnitt)
  • The Practice (1997-2003) som Lindsay Dole (145 avsnitt)
  • Scrubs (2002) som Kristen Murphy (2 avsnitt)
  • Blommor för Algernon (2000) som Alice Kinian
  • Det är en skam om Ray (2000) som Anna (kort)
  • Sweetwater (1999) som Cami Carlson
  • Kismet as Kelly (1998) (kort)
  • Ally McBeal (1998) som Lindsay Dole
  • Mary & Tim (1996 ) som Justine Melville
  • E = mc2 (1996) som Claire Higgins
  • Picket Fences (1996) som Hannah Mary Beiler
  • Voice from the Grave (1996) som Yvonne Shuster
  • New York News (1995) som Ellie (13 avsnitt)
  • Earth 2 (1995) som Mary (2 avsnitt)
  • Party of Five (1994) som Annie Alcott
  • There Goes My Baby (1994) som Sunshine
  • Snowbound: The Jim and Jennifer Stolpa Story (1994) som Jennifer Stolpa
  • Mr. Jones (1993) som Kelli
  • Lifepod (1993) som Rena Jahnusia
  • For Their Own Good (1993) som Erma
  • Hennes sista raseri: Betty Broderick, the Last Chapter (1992) som Kate Broderick (TV-film)
  • Sisters (1992) som Sarah Nolan
  • Law & Order (1992 ) som Maggie Corson
  • A Woman Scorned: The Betty Broderick Story (1992) som Kate Broderick
  • The Young Riders (1991) som Emily Metcalfe
  • Switched at Födelse (1991) som Irisa
  • CBS Schoolbreak Special (1991) som Cassie O ”Brian
  • Mitt liv som barnvakt (1990) som Kelly
  • Elvis ( 1990) som Mattie Walker (13 avsnitt)
  • Zapped Again! (1990) som Lucy Kaminsky (video)
  • Quantum Leap (1989) som Shannon
  • Island Son (1989) som Elisa Bordinet
  • CBS Summer Playhouse (1989) som Natalie
  • Out on the Edge (1989) som Melissa
  • Day by Day (1989 ) som Ross ”Girlfriend (3 avsnitt)
  • The Case of the Hillside Stranglers (1989) som Margaret Wil son
  • Beauty and the Beast (1989) som Young Lisa

DIREKTÖR

  • Army Wives (2013)
  • The Practice (2004)

PRODUCENT

  • It ”sa Shame About Ray (2004) – Producent (kort)

LÄNKAR

För en uppdaterad filmografi, se här.

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *