Terry Serpico (Svenska)

Terry Serpico är en amerikansk skådespelare, regissör och tidigare stuntman.

Innehåll

  • 1 Biografi
  • 2 Om straffrättsliga Minds
  • 3 Filmografi
    • 3.1 DIREKTÖR
    • 3.2 LÄNKAR

Biografi

Serpico föddes den 27 juni 1964 i Fort Sill, en militärinstallation i den amerikanska armén i Lawton, Oklahoma. En militär brat, han växte upp i olika armébaser belägna över USA och Europa. Hans far Frank var en överste som tjänade som armé i 26 år och han hade två äldre syskon. Serpico utvecklade ett intresse för att agera under hans gymnasium. Efter examen deltog Serpico först i Boston University och överfördes sedan till State University of New York vid köp. Han tog examen med en BFA 1989.

Serpico började sin skådespelarkarriär som stuntman. 1997 spelades han som stripklubbägare i filmen Donnie Brasco, som var hans första riktiga skådespelarroll. Detta följdes av ett antal andra mindre roller i långfilmer. Serpico gick sedan in på TV-området och gästade i ett antal program, till exempel Law & Order, CSI: Miami, Law & Order: Criminal Intent, Person of Interest, Law & Order: Special Offerenhet och Criminal Minds. Han skildrade också rollen som Mickey Mantle i de ESPN-producerade miniserierna The Bronx Is Burning, en återkommande roll i Rescue Me och en huvudroll som överste Frank Sherwood i Army Wives.

On Criminal Minds

Serpico porträtterade Wick Griffith, den tidigare arbetsgivaren och blivande offer för spree mördare och förgiftare Bill Harding, i säsong nio avsnittet ”Fatal”.

Filmografi

  • Sneaky Pete (2017) som Hopper (3 avsnitt)
  • The Inspectors (???? – 2017) som Mitch Ohlmeyer ( 39 avsnitt)
  • The Purge: Election Year (2016) som Earl Danzinger
  • Limitless (2016) som David Englander
  • The 5th Wave (2016) som Hutchfield
  • Isle of Palms (2016) som Hugo (kort)
  • Fast Grounded (2015) som Hoffman (kort)
  • TURN: Washingtons Spies (2015 ) som Ryder
  • Elementary (2015) som Wallace Turk
  • The Ivy League Farmer (2015) som Anders Gilbert
  • Intersection (2014) som Dwayne (kort)
  • Day One (2014) som Larry Flerpico (TV-miniseries kort)
  • Criminal Minds – ”Fatal” (2014) TV-avsnitt – Wick Griffith
  • Drop Dead Diva (2014) som Max Tolin (2 avsnitt)
  • Blue Bloods (2014) som Major Harrison
  • The Carrie Diaries (2013-2014) som Mr. Kydd (4 avsnitt)
  • Lag & Beställning: Enheten för särskilda offer (2000-2013) som lt.cmdr. William Taverts / diakon Brinn / Les Cooper / Ron Johnson (4 avsnitt)
  • Unforgettable (2013) som Tucker Griffin / Arnold
  • Army Wives (2007-2013) som Frank Sherwood / Publican Dale (103 avsnitt )
  • Person of Interest (2012-2013) som Byron (2 avsnitt)
  • Premium Rush (2012) som Policeman in Park (okrediterad)
  • NYC 22 (2012) som Pete Glenroy
  • Man on a Ledge (2012) som Lutz
  • Montauk (2011) som Jim (kort)
  • Body of Proof (2011 ) som Ray Easton
  • Rescue Me (2005-2010) som kusin Eddie (13 avsnitt)
  • Angel Camouflaged (2010) som Mr. Belial
  • The Men Who Stare at Goats (2009) som Krom (krediterad som Terry M. Serpico)
  • Kings (2009) som Dock Worker
  • Royalty Kill (2008) som Jon Van Luytens
  • The New Twenty (2008) som Louie Kennick
  • CSI: Miami (2007) som Steve Lancaster
  • Michael Clayton (2007) som Mr. Iker
  • Kidnappad (2007) som Virgils Boss
  • The Departed (2006) som Detective # 3 Tailing Queenan
  • The Path till 9/11 (2006) som Pulaski (TV-miniserie, 2 avsnitt)
  • Find Me Guilty (2006) som Michael Kerry
  • The Interpreter (2005) som FBI-agent Lewis
  • Jonny Zero (2005) som Leo
  • Line of Fire (2004) som Clyde Bowen (2 avsnitt)
  • Company K (2004) som Sgt.James Dunning
  • Law & Order: Criminal Intent (2001-2003) som Earl Carnicki / Leslie Roche (2 avsnitt)
  • Law & Order (2000-2002) som Frank Miller / Jay Brannigan (2 avsnitt)
  • 100 Center Street (2001-2002) som okänd karaktär (9 avsnitt)
  • Laguna (2001) som Terenzio Aprea
  • Amy & Isabelle (2001) som Jake Cunningham
  • Hannibal (2001 ) som officer Bolton
  • Frequency (2000) som Con Ed Worker # 1
  • Homicide: The Movie (2000) som Karl Miller
  • Third Watch (2000) som Lofton
  • Bringing Out the Dead (1999) som polis nr 1
  • Random Hearts (1999) som bevistekniker
  • Earthly Possessions (1999) som bensinstation Attendant
  • Oz (1997-1998) som Freakie / Rebadows klient (2 avsnitt)
  • Cyber ​​Vengeance (1997) som Montgomery Valentine
  • The Peacemaker ( 1997) som Sniper # 1
  • Cop Land (1997) som Tony / Wincing Cop
  • Donnie Brasco (1 997) som Strip Club-ägare

DIREKTÖR

  • Inspektörerna (2016-2017) – 6 avsnitt

LÄNKAR

För en uppdaterad filmografi, se här.

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *