Tony Denison (Svenska)

Anthony John Denison (född Anthony John Sarrero) är en amerikansk skådespelare som är mest känd för sin roll Andy Flynn i den processuella brottsdramaserien The Closer, liksom dess spin-off-serie Major Brott.

Innehåll

  • 1 Biografi
  • 2 om kriminell Minds
  • 3 Filmografi
    • 3.1 LÄNKAR

Biografi

Denison föddes Anthony John Sarrero den 20 september 1949 i New York, New York. Namnet på hans föräldrar är inte känt, det är därför han ville bli skådespelare. Vad som är känt är att Denison tog examen från State University of New York i New Paltz med en kandidatexamen. Denison fick sin första roll på skärmen 1981, då han spelades som Moe i den komiska dramafilmen Waitress !. Denison fick sin första stora roll 1986, då han spelades som Ray Luca, en gangster som tilldelats att förbise flera kasinon som ägs av mafiaen, i 38 avsnitt av brottdramaserien Crime Story. Sedan dess har Denison dykt upp i TV-program och filmer som The Closer, Major Crimes, All Rise, Agent Emerson, Dirty, Dementia, Clarity, Sons of Anarchy, Atlas Shrugged: Who Is John Galt ?, Trattoria, Pizza Man, Prison Break, Boston Legal, Cold Case, CSI: Crime Scenundersökning, Dead Write, The Lone Gunmen, Castle och Criminal Minds.

On Criminal Minds

Denison porträtterade sergeant Wayne Weigart i säsong ett avsnitt ”LDSK”. Han är inställd att återge rollen i säsong femton avsnitt Ghost.

Filmografi

  • All Rise – 5 avsnitt (2 019-2020) – Vic Callan
  • Criminal Minds – 2 avsnitt (2005-2020) TV-avsnitt – Wayne Weigart
  • Agent Emerson (2019) – The General
  • Murder In-Law (2019) – Will
  • Frank and Ava (2018) – Adler
  • Major Crimes – 105 avsnitt (2012-2018) – Löjtnant Andy Flynn
  • Kändisperspektivet (2017) – Gäst
  • Dirty (2016) – Befälhavare Rocco
  • Demens (2015) – MC
  • Clarity (2015) – Malcolm
  • Sons of Anarchy (2014) – Desmond Harnigan
  • Atlas ryckte på axlarna: Vem är John Galt? (2014) – Cuffy Meigs
  • Castle (2012) – Mickey Dolan
  • The Closer – 108 avsnitt (2005-2012) – Andy Flynn
  • Trattoria (2012 ) – Sal Sartini
  • Pizza Man (2011) – Statlig investerare
  • Hela sanningen (2011) – Okänd karaktär
  • Svar på ingenting (2011) – Kapten
  • Signal Lost (2009) – Charles Wright
  • Crash and Burn (2007) – Francis Garrard
  • Dead Write (2007) – Läkare Bruno Alexander
  • Prison Break – 5 avsnitt (2006) – Aldo Burrows
  • Boston Legal (2006) – Kurt Loomis
  • Karla (2006) – Detective Burroughs
  • Murder 101 (2006) – Nelson Raymond
  • OC (2005) – Bobby Mills
  • Cold Case (2005) – Mike Doherty
  • Choker (2005) – Murcer
  • CSI: Crime Scene Investigation (2005) – Sy Magli
  • JAG – 3 avsnitt (2002-2005) – CAG USS Coral Sea / befälhavare Stefan Stefanopoulos
  • ER (2004) – Detektiv Patrie
  • DA – 2 avsnitt (2004) – Paul Harper
  • NYPD Blue (2004) – Tony Grimaldi
  • Wild Things 2 (2004) – Niles Dunlap
  • Playmakers – 11 avsnitt (2003) – Coach George
  • She Spies (2003) – Arthur Nagin
  • Chasing Papi (2003) – Agent Quinn
  • The District (2003) – Sal Corruzo
  • Art of Revenge (2003) – John Ravich
  • Now You Know (2002) – Gary Richards
  • The Tower of Babble (2002) – John
  • Island Prey (2001) – Peter Thornton (krediterad som Tony Dennison)
  • The Haunted Heart (2001) – Bill (krediterad som Anthony John Denison)
  • Venomous (2001) – generalmajor Thomas Sparks
  • The Lone Gunmen (2001) – FBI Undercover Agent Larry Rose
  • Rockets ”Red Glare (2000) – Marty (krediterad som Anthony John Denison )
  • Letar efter ett eko (2000) – Ray ”Nappy” Napolitano
  • Skeleton Woman – Victor (krediterad som Anthony John Denison)
  • The Last Producer ( 2000) – Pokerspelare (krediterad som Anthony John Denison)
  • Walker, Texas Ranger – 2 avsnitt (2000) – Michael Westmoreland
  • Surgeon General ”s Warning (1999) – The Guy
  • Road Kill (1999) – Mr. Z
  • Charmed (1998) – Victor Halliwell
  • Vengeance Unlimited (1998) – Sheriff James Broll (krediterad som Anthony John Denison)
  • Melrose Place – 10 avsnitt (1997) – Jim Reilly
  • The Corporate Ladder (1997) – Matt Taylor (krediterad som Anthony John Denison)
  • Opposite Corners (1997) – Augie Donatello (krediterad som Anthony John Denison)
  • Love and Marriage – 5 avsnitt (1996) – Jack Nardini
  • For Which He Stands (1996) – Vinnie Grosso (krediterad som Anthony John Denison)
  • Ingen kunde skydda henne (1996) – Dan Rayner (krediterad som Anthony John Denison)
  • Criminal Passion (1994) – Nathan Leonard (krediterad som Anthony John Denison)
  • Män of War (1994) – Jimmy G.(krediterad som Anthony John Denison)
  • A Brilliant Disguise (1994) – Andy Manola (krediterad som Anthony John Denison)
  • Getting Gotti (1994) – John Gotti (krediterad som Anthony John Denison)
  • SeaQuest 2032 (1994) – Bobby (krediterad som Anthony John Denison)
  • Full Eclipse (1993) – Jim Sheldon (krediterad som Anthony John Denison)
  • Sex, Love and Cold Hard Cash (1993) – Douglas Colson (krediterad som Anthony John Denison)
  • The Amy Fisher Story (1993) – Joey Buttafuoco (krediterad som Anthony John Denison)
  • The Harvest (1992) – Noel Guzmann (krediterad som Anthony John Denison)
  • Lady Boss (1992) – Cooper Turner (krediterad som Anthony John Denison)
  • The Price She Paid (1992) – Welles (krediterad som Anthony John Denison)
  • Before the Storm (1991) – Okänd karaktär (krediterad som Anthony John Denison)
  • Under Cover (1991) – Dylan Del ”Amico (krediterad som Anthony John Denison)
  • Child of Darkness, Child of Light (1991) – Fader O ”Carroll (krediterad som Anthony John Denison)
  • City of Hope (1991) – Rizzo (krediterad som Anthony John Denison)
  • Under cover (1991) – Dylan Del” Amico (krediterad som Anthony John Denison)
  • Little Vegas (1990) – Carmine de Carlo (krediterad som Anthony John Denison)
  • Flickan som kom mellan dem (1990) – Barry Huntoon (krediterad som Anthony John Denison)
  • I Love You Perfect (1989) – Alan (krediterad som Anthony John Denison)
  • Full Exposure: The Sex Tapes Scandal (1989) – Lt. James Thompson ( krediterad som Anthony Denison)
  • Wiseguy – 4 avsnitt (1988-1989) – John Henry Raglin (krediterad som Anthony Denison)
  • The Great Escape II: The Untold Story (1988) – Löjtnant Mike Corery (krediterad som Anthony John Denison)
  • Crime Story – 38 avsnitt (1986-1988) – Ray Luca (krediterad som Anthony Denison)
  • Just Married (1986) – Russell (krediterad som AJ Denison)
  • Servitris! (1981) – Moe (krediterad som Anthony Sarrero)

LÄNKAR

För en uppdaterad filmografi, se här.

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *