Troy Doherty (Svenska)

Troy Doherty är en amerikansk skådespelare och röstskådespelare som är mest känd för sin roll som Clayton Swain i den dramatiska action-serien The Last Ship.

Innehåll

  • 1 Biografi
  • 2 Om straffrättsliga Minds
  • 3 Filmografi
    • 3.1 LÄNKAR

Biografi

Little är känt om Dohertys förflutna, inklusive hans födelsedag, vad hans föräldrar heter, var han gick i skolan och varför han ville bli skådespelare. Vad som är känt är att Doherty är född och uppvuxen i Wall Township, New Jersey. Doherty fick sin första roll på skärmen 2008, då han spelades som student i den komiska kortfilmen Paper Dreams. Doherty fick sin första stora återkommande roll samma år, när han fick den amerikanska rösten för Emery, en snabb järnvägstunnelbana, för 53 avsnitt av den animerade familjeserien Chuggington, samt 10 avsnitt av den animerade spin-off-serien Chuggington: Badge Quest. Doherty har också dykt upp i TV-program och filmer som The Last Ship, Victorious, Scorpion, Hickey, Filthy Preppy Teen $, Bro-Hotline, This Is Us, September Morning, T han Odd Essay, Hachi: A Dogs Tale, New Girl, Prime Suspect, and Criminal Minds.

On Criminal Minds

Doherty porträtterade Colin Kirkland, en hyresgäst i Tanner Johnsons byggnad som spelade spel med Jake Preston, i säsong nio avsnittet ”Gatekeeper”.

Filmografi

  • Bro-Hotline – 3 avsnitt (2020) – Mikey
  • Odyssey Omega (2020) – Adam
  • Game Shakers (2019 ) – Carl (okrediterad)
  • This Is Us (2019) – John Smiley
  • The Last Ship – 10 avsnitt (2018) – Clayton Swain
  • The Odd Uppsats (2018) – Dez
  • September Morning (2017) – Eric
  • Legacy (2017) – Young Jake
  • Hickey (2016) – Ryan Chess
  • Filthy Preppy Teen $ – 8 avsnitt (2015) – Patrick Bishop
  • Scorpion (2015) – Alberto
  • Beyond Walls (2015) – Okänd karaktär
  • Chuggington – 53 avsnitt (2008-2015) – Emery (röst)
  • Resident Advisors (2015) – Stoner # 2
  • William Gwilliams livslektioner (2015) – William Gwilliam
  • 24 Hours of Peace (2014) – Eric
  • Super Fun Night (2014) – Teenage Boy
  • Criminal Minds – ”Gatekeeper” (2013) TV-avsnitt – Colin Kirkland
  • Välkommen till familjen (2013) – Chef
  • Nick Studio 10 ( 2013) – Troy
  • Victorious (2012) – Jarold Ardbeg
  • Prime Suspect (2012) – Marshall Henriss
  • Sam Steele and the Crystal Chalice (2011) – Josh
  • New Girl (2011) – Frankenstein Kid
  • Mike & Molly (2011) – Tonåring # 2
  • Chuggington: Badge Quest – 10 avsnitt (2010-2011) – Emery (röst)
  • Hachi: A Dogs Tale (2009) – Sal
  • Paper Dreams (2008) – Student 8

LÄNKAR

För en uppdaterad filmografi, se här.

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *